Cum să obții o crustă crocantă când gătești pui?

Dacă vrei să savurezi pulpe de pui care crănțăne atunci când mesteci, trebuie să îți adaptezi modul în care gătești puiul. Crusta se poate obține astfel:

  • usucă puiul cu un föhn sau cu șervețele de bucătărie înainte să îl pui la cuptor sau în tigaie. Astfel, apa nu va înmuia carnea;
  • gătește la o temperatură ridicată;
  • dacă prăjești în ulei, pune puiul în tigaie doar atunci când uleiul sfârâie;
  • lasă puiul să se gătească suficient. Uneori rețetele trebuie adaptate, timpul de gătire schimbându-se în funcție de puterea cuptorului, de cantitatea de carne pe care o folosești, astfel că trebuie să verifici constant preparatul să vezi dacă mai trebuie lăsat să se gătească.
Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi secretul!

Cum să legi mai bine compoziția sarmalelor?

Descoperă opțiunile!

Găsește alte scopuri puiului rămas după masă!

Află secretul!

Cum să economisești bani la cumpărăturile de Crăciun?

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție