Creștem Campioni!

Adriana Iovan

Fata cu voință de oțel

Atunci când te gandești la un adolescent care practică un sport de luptă, vezi un personaj atletic cu o figură dură, pe care se ghicesc ușor urmele încleștărilor fără număr, al sutelor și miilor de ore de antrenament ucigător, ce întăresc carnea și sculptează expresia feței, ca pe ai unei statui făcută din granit.

Dar Adriana Iovan, fata de 14 ani pe care o vedem ridicând și apoi trântind, printr-un procedeu specific luptelor, un manechin de piele în greutate de peste 50 de kilograme, nu e deloc așa. Ea e înăltuță și mlădioasă, are părul blond, cărlionțat, doi ochi albaștri frumoși cu care te privește prietenos și deschis. A ajuns să practice luptele la secția Universității Craiova, picată direct din stradă, locul unde își petrecea zilele, din lipsă de altceva mai bun. Părinții au plecat de mult în străinătate, după un timp s-au despărțit, alegând fiecare altă direcție, alți oameni în alte locuri cu care să-și petreacă viața. Sau mai corect spus, cu care să-și treacă timpul.

Pe ea, pe Adriana, au lăsat-o în grija unei bunici, promițând că vor veni să o vadă, că o vor lua cu ei în țara unde se trăiește bine, imediat ce situația lor materială se va îmbunătăți nițel. Anii au trecut, fetița de atunci a renunțat să mai creadă în basme și, în locul unui copil neajutorat, a crescut o adolescentă chipeșă, îndrăgostită de un ideal.

Va munci zi de zi pe salteaua de lupte, va respecta cuvânt cu cuvânt indicațiile tehnice și sfaturile de viață ale antrenorului, va caștiga fiecare luptă, una după cealaltă, ca și cum viața sa ar depinde de fiecare rezultat. De curând, a fost cooptată la lotul național de juniori. O încearcă încă nevoia de a-și striga suferința și dorul de mamă. Strânge din dinți și alungă din minte imaginea idilică a unei familii de părinți și copii așezată la masa din bucătărie, mâna mamei forfotind cu polonicul în oala cu ciorbă de cartofi. Se scutură de amintirile oricum încețoșate, își umple rapid sacul de echipament și pleacă în grabă spre sala de antrenament.

Și mâine e un concurs de câștigat!

Alți campioni

Rugby Club Antonio Jr

Rugby Club Antonio Jr. nu este doar un club de rugby, este o mare familie. Cu toate că este un club privat, fondatorii săi, Toni și Simona, au ales să se implice în comunitate și să le ofere unor copii mai puțin favorizați de soartă șansa să practice un sport nobil, bărbătesc și, mai mult, să le ofere o educație și...

Andreea Ailincăi

Andreea Ailincăi s-a născut într-un sat din Moldova aflat la 80 de kilometri de municipiul Bacău. Andreea Ailincăi s-a nascut într-o familie cu posibilități materiale reduse. Andreea Ailincăi are patru frați pe care îi vede într-o singură vacanță pe an, de sărbători. Andreea Ailincăi este înaltă, este puternică, este ambițioasă.

"Campionii nu se plâng niciodată.
Sunt prea ocupați să devină mai buni." - John Wooden

Ultimele articole de Blog

Mai gătim, dar și citim.
Câteva lucruri interesante de știut și dat mai departe.

Citește

Totul despre mâncarea halal, deliciul gastronomiei arabe

Probabil că ai întâlnit prin călătorii o măcelărie halal, restaurante de gen sau rețete cu specific arab. Dar știi ce este mâncarea halal?  Astăzi facem o călătorie în bucătăria arabă și descoperim secretele mâncărurilor de tip halal, atât de cerute în unele rețete! Ce este mâncarea halal? Halal înseamnă, în religia musulmană, ”tot ce este […]

Citește

5 preparate cu pui pentru când ești răcit

Când ești răcit, aproape orice activitate pe care vrei să o faci pare mai dificilă. Îți simți corpul obosit, deshidratat și unde să mai pui și disconfortul nasului înfundat sau pe cel al tusei. Poate printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când ești răcit sunt alimentația și odihna.  […]

Citește

5 țări în care carnea de pui este vedetă

Unde putem mânca cel mai bun pui? Dacă te-ai întrebat vreodată unde poți mânca cel mai bun pui, răspunsul este puțin probabil să fie unul clar. Bucătăriile lumii s-au dezvoltat considerabil, aducând fiecare câte o influență națională specifică în gastronomie. Nu ne îndoim când spunem că puiul este una dintre tipurile de carne de pui […]

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.