Creștem Campioni!

Adriana Iovan

Fata cu voință de oțel

Atunci când te gandești la un adolescent care practică un sport de luptă, vezi un personaj atletic cu o figură dură, pe care se ghicesc ușor urmele încleștărilor fără număr, al sutelor și miilor de ore de antrenament ucigător, ce întăresc carnea și sculptează expresia feței, ca pe ai unei statui făcută din granit.

Dar Adriana Iovan, fata de 14 ani pe care o vedem ridicând și apoi trântind, printr-un procedeu specific luptelor, un manechin de piele în greutate de peste 50 de kilograme, nu e deloc așa. Ea e înăltuță și mlădioasă, are părul blond, cărlionțat, doi ochi albaștri frumoși cu care te privește prietenos și deschis. A ajuns să practice luptele la secția Universității Craiova, picată direct din stradă, locul unde își petrecea zilele, din lipsă de altceva mai bun. Părinții au plecat de mult în străinătate, după un timp s-au despărțit, alegând fiecare altă direcție, alți oameni în alte locuri cu care să-și petreacă viața. Sau mai corect spus, cu care să-și treacă timpul.

Pe ea, pe Adriana, au lăsat-o în grija unei bunici, promițând că vor veni să o vadă, că o vor lua cu ei în țara unde se trăiește bine, imediat ce situația lor materială se va îmbunătăți nițel. Anii au trecut, fetița de atunci a renunțat să mai creadă în basme și, în locul unui copil neajutorat, a crescut o adolescentă chipeșă, îndrăgostită de un ideal.

Va munci zi de zi pe salteaua de lupte, va respecta cuvânt cu cuvânt indicațiile tehnice și sfaturile de viață ale antrenorului, va caștiga fiecare luptă, una după cealaltă, ca și cum viața sa ar depinde de fiecare rezultat. De curând, a fost cooptată la lotul național de juniori. O încearcă încă nevoia de a-și striga suferința și dorul de mamă. Strânge din dinți și alungă din minte imaginea idilică a unei familii de părinți și copii așezată la masa din bucătărie, mâna mamei forfotind cu polonicul în oala cu ciorbă de cartofi. Se scutură de amintirile oricum încețoșate, își umple rapid sacul de echipament și pleacă în grabă spre sala de antrenament.

Și mâine e un concurs de câștigat!

Alți campioni

Rugby Club Antonio Jr

Rugby Club Antonio Jr. nu este doar un club de rugby, este o mare familie. Cu toate că este un club privat, fondatorii săi, Toni și Simona, au ales să se implice în comunitate și să le ofere unor copii mai puțin favorizați de soartă șansa să practice un sport nobil, bărbătesc și, mai mult, să le ofere o educație și...

Andreea Ailincăi

Andreea Ailincăi s-a născut într-un sat din Moldova aflat la 80 de kilometri de municipiul Bacău. Andreea Ailincăi s-a nascut într-o familie cu posibilități materiale reduse. Andreea Ailincăi are patru frați pe care îi vede într-o singură vacanță pe an, de sărbători. Andreea Ailincăi este înaltă, este puternică, este ambițioasă.

"Campionii nu se plâng niciodată.
Sunt prea ocupați să devină mai buni." - John Wooden

Ultimele articole de Blog

Mai gătim, dar și citim.
Câteva lucruri interesante de știut și dat mai departe.

Citește

Cum organizezi cu succes o masă în aer liber

Sezonul cald vine cu noi posibilități și cu ocazii perfecte de făcut amintiri. Mesele luate în aer liber alături de familie, în confortul propriei tale terase de acasă sau în grădină sunt momente speciale încărcate cu gust și bucurie. Un prânz luat în aer liber, în tihnă și în adiere de vânt te încarcă cu […]

Citește

Cei mai iuți ardei din lume și câteva preparate pentru curajoși

Înainte de toate, e bine să știi că iuțimea ardeilor se măsoară în unități Scoville, după scara Scoville – inventată de un farmacist pe nume Wilbur Scoville în 1912. Folosind scara Scoville, se stabilește cât de iute este un ardei în funcție de concentrația de capsaicină pe care o are în componență. Scara Scoville începe […]

Citește

Plating de casă sau cum să aranjezi mâncarea în farfurie

Fie că organizezi o mică adunare la tine acasă și servești mâncare sau prepari cina doar pentru tine, aranjarea preparatelor în farfurie face parte din experiența culinară. Gustul este important, bineînțeles, dar la fel de important este și aspectul pentru că orice bunătate trece mai întâi prin filtrul vizual, iar când un fel de mâncare […]

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli