Creștem Campioni!

Ștefan Baiaram

Când “mama” este un substantiv comun de gen masculin

Când îl vezi pe Ștefan Baiaram conducând mingea în viteză pe gazonul perfect de pe arena Ion Oblemenco, ești tentat să crezi că este una dintre vedetele echipei mari, cea care a cucerit “bronzul” ultimului campionat național de fotbal.

Are un fizic impunător pentru vârsta de 16 ani, iar calitățile tehnice și viteza de reacție sunt alte atribute care completează tabloul unui foarte tânăr fotbalist, vice-campion național cu Universitatea Craiova Under 17 și component al lotului național de juniori mari.

S-a prezentat la stadion însoțit de un domn cărunt, mic de statură și îmbrăcat modest, un fel de Sancho Panza, mergând doi pași în spatele cavalerului în armură pe care îl slujește cu dragoste și abnegație. Aflu că se numește Gheorghe Burticioiu și este… mama lui Ștefan, vedeta în devenire a Craiovei.

Nu, nu e chiar mama, este asistentul maternal care, în urmă cu cincisprezece ani, prelua în îngrijire un prunc lăsat în plata Domnului de femeia care l-a născut.

Pândește cu atenție momentul în care iți poate capta privirea. Atunci începe să-ți vorbească despre începuturile lui Ștefan ca junior, cum puștiul era mereu chemat să joace la echipe de copii cu doi-trei ani mai mari ca el, cum singurul cadou pe care și-l dorea Ștefan de ziua lui era o minge de piele pe care să o bată de pereții casei, cu care să doarmă noaptea atunci când visa că e fotbalist în lotul Craiovei “Maxima” a anilor ’80…

Nu-ți spune că e un om obișnuit, căruia nu-i ajung banii de la un salariu la altul. Nu te atenționează, ca “părinte”, că-n ziua de azi e tare greu să duci în spate un sportiv de performanță. Că proteina-i scumpă când trebuie s-o consumi în fiecare zi sau că o pereche de Nike-uri cu crampoane “pe filet” costă aproape cât salariul unui amărât.

… Cu așa o “mamă”, Ștefan va ajunge sigur fotbalist.

Iar cei din staff-ul Universității se ocupă, în laboratoarele lor de performanță, să-l facă “bun de joc” cât mai curând.

Suntem cu ochii pe tine, Ștefan! De acum ne “aparții” și nouă un pic.

Și dumneavoastră vă va “aparține” dacă-i vedeți filmul, pentru că niciunui iubitor de oameni nu-i poate rămâne indiferentă povestea unui puștan care-a început viața cu stângul.

Alți campioni

Rugby Club Antonio Jr

Rugby Club Antonio Jr. nu este doar un club de rugby, este o mare familie. Cu toate că este un club privat, fondatorii săi, Toni și Simona, au ales să se implice în comunitate și să le ofere unor copii mai puțin favorizați de soartă șansa să practice un sport nobil, bărbătesc și, mai mult, să le ofere o educație și...

Andreea Ailincăi

Andreea Ailincăi s-a născut într-un sat din Moldova aflat la 80 de kilometri de municipiul Bacău. Andreea Ailincăi s-a nascut într-o familie cu posibilități materiale reduse. Andreea Ailincăi are patru frați pe care îi vede într-o singură vacanță pe an, de sărbători. Andreea Ailincăi este înaltă, este puternică, este ambițioasă.

"Campionii nu se plâng niciodată.
Sunt prea ocupați să devină mai buni." - John Wooden

Ultimele articole de Blog

Mai gătim, dar și citim.
Câteva lucruri interesante de știut și dat mai departe.

Citește

Totul despre mâncarea halal, deliciul gastronomiei arabe

Probabil că ai întâlnit prin călătorii o măcelărie halal, restaurante de gen sau rețete cu specific arab. Dar știi ce este mâncarea halal?  Astăzi facem o călătorie în bucătăria arabă și descoperim secretele mâncărurilor de tip halal, atât de cerute în unele rețete! Ce este mâncarea halal? Halal înseamnă, în religia musulmană, ”tot ce este […]

Citește

5 preparate cu pui pentru când ești răcit

Când ești răcit, aproape orice activitate pe care vrei să o faci pare mai dificilă. Îți simți corpul obosit, deshidratat și unde să mai pui și disconfortul nasului înfundat sau pe cel al tusei. Poate printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când ești răcit sunt alimentația și odihna.  […]

Citește

5 țări în care carnea de pui este vedetă

Unde putem mânca cel mai bun pui? Dacă te-ai întrebat vreodată unde poți mânca cel mai bun pui, răspunsul este puțin probabil să fie unul clar. Bucătăriile lumii s-au dezvoltat considerabil, aducând fiecare câte o influență națională specifică în gastronomie. Nu ne îndoim când spunem că puiul este una dintre tipurile de carne de pui […]

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.