Testul oului proaspăt! Cum faci diferența!

Este simplu și rapid! Pune oul într-un pahar înalt cu apă și observă poziția lui. Dacă acesta cade pe fundul paharului, este proaspăt și bun pentru consum, dar dacă el se ridică la suprafața apei și plutește, atunci, cel mai probabil, este un ou vechi.

Vrei un test și mai concludent? După ce îl scoți din paharul cu apă, agită pentru câteva secunde oul în apropierea urechii tale. Dacă se aude un plescăit de parcă în interior este apă, oul este vechi. De ce? Pentru că, în timp, aerul pătrunde prin coaja de ou, se mărește bula de aer din interior și de aici provine sunetul provocat la agitare.

Recomandăm acest test în special în perioada Sărbătorilor Pascale.

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi trucul!

Cum să gătești pui la cuptor fără tavă?

Iată secretul!

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp?

Află tot!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Folosește acest secret când prepari următoarele rețete

Ouă umplute cu piept de pui

De câte ori ai căutat ouăle umplute pe platoul de aperitive, atunci când ai fost invitat undeva? Acum le poți face acasă. Rețeta de ouă umplute cu piept de pui este rapidă și se califică printre cele mai ușoare articole de gen.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
45 min.
Deschide

Omlete mici la cuptor cu pui in 3 pași

O variantă mai sănătoasă a omletelor clasice, făcute în tigaie este cea a omletelor la cuptor. Se prepară ușor, iar formele lor de brioșe vor încânta pe toata lumea.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
20 min.
Deschide

Omletă cu piept de pui

Micul dejun este prima și cea mai importantă masă din zi. Această masă trebuie să fie una bogată și sățioasă pentru a te menține activ pâna la masa de prânz. Se întâmplă uneori să sari peste micul dejun din diverse motive așa că vrem să te ajutăm cu o rețetă de mic dejun simplă și rapidă.

Dificultate
Mică
Timp de preparare
30 min.
Deschide

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase