Preview 62

4 preparate cu carne de pui pe care le poate face un student la cămin

Ca student, probabil că nu ai atât de multe opțiuni atunci când vine vorba de gătit, mai ales dacă stai la cămin. Resursele sunt limitate, bugetul este limitat, la fel și ustensilele. De cele mai multe ori vei alege să prepari ceva „la rece” sau să apelezi la alimente semi-preparate din comerț.

1 1 730x390

1. Șnițel de pui, simplu de gătit de studenți la cămin

Rapid și ușor de preparat, șnițelul de pui este mereu o variantă bună. Are puține ingrediente și nu necesită decât o tigaie și o furculiță drept ustensile. În cazul în care ai prin frigider niște ouă, puțină făină și puțin pesmet, sare, piper și ulei, preparatul este pe jumătate făcut. Carnea pentru șnițel este accesibilă la preț, folosindu-se de cele mai multe ori pieptul de pui. Se poate face ușor chiar dacă nu beneficiezi de un aragaz, ci de un reșou cu unul sau două ochiuri. Nu te îngrijora dacă te gândești că o să dai greș, sunt șanse foarte mici de eșec.

2 1 730x390

2. Salată cu pui, preferată de studenți

În cazul în care te-ai săturat de veșnica omletă pe post de cină, poți alege o variantă mai răcoritoare și mai consistentă. Salata se face fără prea mari eforturi și în orice mod preferi. Poți să alegi ce legume îți plac și să o garnisești cu ce bucată de pui dorești: piept de pui, pulpă sau chiar aripioare. Un preparat fără prea multe costuri, dar cu gust pe măsură.

3 1 730x390

3. Paste cu pui, un deliciu cu sos

Dacă te-ai obișnuit să mănânci pastele doar cu sos de roșii și brânză, este timpul să faci o mică schimbare. Poți folosi fără probleme piept de pui, pentru că este ușor de preparat și se potrivește bine cu restul rețetei. Cu o mică reinterpretare, după ce fierbi pastele în apa lor, adaugă-le în tigaie, împreună cu carnea de pui, sare, piper, puțin cimbru sau busuioc, un cățel mic de usturoi și 3 linguri de pastă de roșii. Gătește toată compoziția în tigaie timp de 5-6 minute și te vei bucura de o cină consistentă și gustoasă.

4 1 730x390

4. Aripioare picante

Credeai că poți găsi aripioare picante gustoase doar la fast-food? Aripioarele picante sunt mai mult mai ușor de preparat decât par, iar avantajele sunt pe măsură. În primul rând, poți să alegi ce ingrediente îți plac, astfel încât să le faci cât dorești de picante. Poți folosi o garnitură ușoară sau pur și simplu să le savurezi cu un mujdei ușor de preparat.

Concluzie

Viața la cămin poate fi presărată de momente în care vrei să începi să gătești sau pur și simplu ești nevoit să îți prepari ceva rapid. Chiar dacă resursele sunt mai limitate, ideile creative pot veni oricând și, astfel, poți transforma câteva ingrediente de prin frigider și carnea de pui proaspăt cumpărată într-un preparat pe care nu o să-l uiți prea curând.

 

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase