Ce vin alegi în funcție de mâncarea de pui
Citește

Când vine vorba de alegerea vinului întâlnim deseori două tipuri de persoane: cei care se bazează pe preț și nu aleg neapărat vinul care le reprezintă alegerea culinară și cei care încearcă să asocieze cât mai corect gustul vinului cu preparatul pe care urmează să-l mănânce. În general, vinul trebuie să nuanțeze gusturile ce se […]

Citește

5 tehnici sănătoase de gătit carnea de pui

Chiar dacă avem la dispoziţie numeroase metode prin care putem găti, recurgem deseori doar la câteva dintre ele. Din necunoaştere sau din obişnuinţă, de cele mai multe ori gătim prin maxim 3 metode. Deschiderea către noi tehnici aduce mai multe satisfacţii, numărând lărgirea repertoriului de reţete, un mod captivant şi interesant de a-ţi surprinde familia […]

Citește

4 preparate cu carne de pui pe care le poate face un student la cămin

Ca student, probabil că nu ai atât de multe opțiuni atunci când vine vorba de gătit, mai ales dacă stai la cămin. Resursele sunt limitate, bugetul este limitat, la fel și ustensilele. De cele mai multe ori vei alege să prepari ceva „la rece” sau să apelezi la alimente semi-preparate din comerț. 1. Șnițel de […]

Citește

5 țări în care carnea de pui este vedetă

Unde putem mânca cel mai bun pui? Dacă te-ai întrebat vreodată unde poți mânca cel mai bun pui, răspunsul este puțin probabil să fie unul clar. Bucătăriile lumii s-au dezvoltat considerabil, aducând fiecare câte o influență națională specifică în gastronomie. Nu ne îndoim când spunem că puiul este una dintre tipurile de carne de pui […]

Citește

De ce să folosești stock de pui de casă. Făcut în casă!

Ce este stock-ul de pui? Stock-ul de pui sau supa bază de pui este folosită în multe rețete și reprezintă una dintre ingredientele elementare ale multor mâncăruri pe bază de carne, tocănițe sau mâncare de legume. Nefiind văzută pe rafturi decât sub formă de conservă sau cubulețe, dar cu o cantitate uriașă de sare și […]

Citește

Despre brânzeturi, pentru gurmanzi

Ne cerem scuze față de cei cu intoleranță la lactoză – mai jos avem un articol absolut delicios pentru iubitorii de brânză. Brânzeturile fac parte din grupa alimentelor de bază. Se obțin prin închegarea laptelui și trec în zona gourmet ajutate de bacterii, plante sau mirodenii.  În unele țări crearea rețetelor pentru brânzeturi a devenit […]

Citește

5 condimente care merg excelent cu carnea de pui

Condimentele au fost mereu utilizate pentru a da gust mâncărurilor și pentru proprietățile lor care îmbunătățesc sănătatea. De asemenea, este cercetat clinic că, datorită numărului mare de antioxidanți, acestea contribuie la prevenirea cancerului, a bolii Alzheimer, a bolilor cardiovasculare și menține fermitatea și elasticitatea pielii.   Carnea de pui este unul dintre tipurile de carne care, […]

Citește

Idei de garnituri ușoare pentru grătar

Abia aștepți să mergi la grătar și să te bucuri de timpul petrecut cu cei apropiați, gustul proaspăt al mâncării și de natura din jur. Ai făcut cumpărăturile, știi ce fripturi vor ocupa grătarul. Dar stai! Ce garnituri vei pune lângă carne? Îți sărim în ajutor cu 5 idei la îndemână, pe care le prepari […]

Citește

Ce faci cu mâncarea rămasă de la grătar? 10 idei cu gust

Ai cumpărat din nou prea multă mâncare și te-ai întors cu ea de la grătar? Nu îți face griji, se întâmplă des și în cazul multor pasionați de ieșirile în natură. Totuși, odată ce ajungi acasă, mâncarea rămasă de la grătar devine o problemă de care ar trebui să te ocupi cât de curând. Parcă […]

Citește

Cu ce să combini proteinele din carnea de pui

Carnea de pui gătită este un aliment gustos, care îţi oferă energie şi o senzaţie de saţietate ce durează mai mult faţă de legume. De ce? Pentru că se încadrează în categoria proteinelor. Ce sunt proteinele Nutrienţi care însumează cel mai complex grup de substanţe care menţin funcţionalitatea muşchilor şi a organelor interne la nivel […]

Citește

Chiar există beneficii ale ficăţeilor de pui?

Ficăţeii înseamnă acea mâncare delicioasă, cu o textură bogată şi un gust care te face să îţi doreşti să termini farfuria. Tot ficăţeii sunt cei care se gătesc dificil şi îţi murdăresc aragazul dacă alegi să îi prepari prin varianta rapidă şi uşoară (dar şi nesănătoasă). Există beneficii ale ficăţeilor de pui pe care nu […]

Citește

De ce și cum să marinăm puiul?

Uneori, pui bine gătit nu face cât un pui bine gătit şi marinat înainte. E uşor să îţi imaginezi că un pui păstrat în nişte amestecuri bine gândite de condimente ar avea un gust mai bogat decât unul aruncat direct în tigaie. Puiul marinat e uşor de preparat, gătit şi gustat. Trebuie doar să vedem […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.