Idei pentru pachetul de prânz la birou
Citește

Chiar și în zilele călduroase, una dintre cele mai mari dileme ale oamenilor este legată de mâncare. Ce mâncăm azi? Și mai important, ce ne luam la pachet astfel încât să fie gustos, ușor, sățios, care să reziste pe drum și să nu provoace o explozie de miros în frigiderul de la muncă? Avem câteva […]

Citește

Dulce și sărat într-o singură farfurie

Dacă te numeri printre persoanele îndrăznețe ce vor să încerce ceva diferit, aruncă un ochi peste variantele de rețete ce combină două gusturi aparent opuse – dulce și sărat. Noi îți vom arăta că dacă găsești ingredientele potrivite, cele două gusturi se vor completa perfect împreună. Încearcă-le și adaugă-le în meniu! Combinație ciudată sau inedită […]

Citește

Cum să obții mâncare ca la restaurant în 5 pași simpli

Mâncarea de la restaurant are un gust aparte, mâna bucătarului-șef făcându-și simțită prezența. Cu toate acestea, poți să obții și tu, chiar la tine acasă, un gust bun și savuros al felurilor tale preferate de mâncare. Urmează pașii de mai jos și vei vedea cât de simplu este să gătești cu gust. 1. Condimentează carnea […]

Citește

Delicii cu pui pentru micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă din zi pentru că te alimentează cu energia necesară pentru a începe ziua în forță. De altfel, se spune că prima masă din zi este cea mai copioasă și mai sățioasă masă pe care trebuie să o ai. A lua sau a nu lua micul dejun? Răspunsul este […]

Citește

Cei mai iuți ardei din lume și câteva preparate pentru curajoși

Înainte de toate, e bine să știi că iuțimea ardeilor se măsoară în unități Scoville, după scara Scoville – inventată de un farmacist pe nume Wilbur Scoville în 1912. Folosind scara Scoville, se stabilește cât de iute este un ardei în funcție de concentrația de capsaicină pe care o are în componență. Scara Scoville începe […]

Citește

Cum să folosești lămâile în bucătărie

Lămâia noastră cea de toate zilele are o sumedenie de întrebuințări în foarte multe domenii precum industria farmaceutică, frumusețe și spa, chimică și de foarte multe ori notele citrice ale acestui fruct se regăsesc în parfumuri, dar cel mai des lămâia este consumată în diverse forme ca aliment. Ea se folosește proaspătă sau procesată în […]

Citește

Cum te pregătești pentru trecerea la alimentația de vară

Vara își intră încet, dar sigur în drepturi și pe lângă temperaturile în creștere, schimbarea garderobei și atmosfera plăcută pe care o aduce, ea mai vine și cu schimbări în regimul alimentar. Schimbările sunt naturale, însă este indicat să acorzi atenție acestui proces de trecere. Mai mult gust, mai multă prospețime și mai multă vitalitate […]

Citește

Cum să pregătești 3 feluri de mâncare dintr-un pui întreg

O vorbă românească spune că o gospodină știe să facă cel puțin 3 feluri de mâncare dintr-un pui, dar adevărul este că nu acest lucru definește priceperea unui om în bucătărie în zilele noastre. Majoritatea oamenilor cumpără un pui întreg doar atunci când intenționează să-l gătească cu totul la cuptor, însă un pui întreg reprezintă […]

Citește

Cum să îi introduci pe cei mici în bucătărie

Se spune că marile pasiuni se deprind încă din copilărie, iar dacă nu se transformă într-o pasiune cel puțin se face corect. Acest lucru este valabil și în domeniul gastronomic căci, dacă stai bine să te gândești, primul contact cu bucătăria l-ai avut în copilărie atunci când îți asistai cu multă curiozitate și fascinație părinții. […]

Citește

Inspirație pentru weekenduri delicioase

Dacă în timpul săptămânii alegem preparate rapide sau planificăm în detaliu fiecare masă din cauza timpului care insistă să ne grăbim, în weekend ne putem răsfăța cu tot felul de bunătăți. Brunch-urile leneșe și grătarele se pot face în voie, alături de membrii familiei sau cu prietenii, iar când se anunță o mică excursie, nimic […]

Citește

De ce nu trebuie să amâni masa de prânz

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Adevărul este că fiecare masă își are rolul ei și toate sunt la fel de importante. Sarcinile pe care le avem de-a lungul zilei ne consumă energia, iar lipsa unui meniu zilnic bine stabilit poate duce la grave probleme de sănătate. Afecțiunile nu […]

Citește

Cum să îți păstrezi un program alimentar sănătos când stai acasă

„Aș vrea să fie weekend mereu” a spus fiecare dintre noi măcar o dată în viață și dorința generală a umanității s-a îndeplinit, dar nu în felul în care ne imaginam. Pandemia globală cu care ne confruntăm a impus un stil de viață nou și o atitudine generală preventivă. Foarte multe persoane au optat pentru […]

Citește

Cum să ai un Paște de neuitat, chiar la tine acasă

Paștele este una dintre cele mai populare și îndrăgite sărbători, iar faptul că anul acesta îl sărbătorim acasă ne poate pune la încercare creativitatea și pofta de bună dispoziție. Alături de familie, fără invitați și într-o atmosferă restrânsă, Paștele este cel puțin la fel de frumos. Chiar aduce câteva avantaje, precum timpul petrecut alături de […]

Citește

Cum te pregătești pentru un Paște atipic

Este drept că sărbătorile Pascale de anul acesta vor fi puțin diferite, dar acest lucru nu înseamnă că ele nu mai au același farmec sau că nu le poți sărbători așa cum se cuvine. Paștele este, dincolo de ocazia de a aduna toată familia la masă, o oportunitate de a conștientiza însemnătatea acestei sărbători. Un […]

Citește

Cum se congelează alimentele

Dacă vrei să te bucuri de vitaminele fructelor și legumelor pe tot parcursul anului sau ai cumpărat prea multe alimente, conservarea prin congelare este una dintre cele mai eficiente metode prin care poți să le păstrezi un timp îndelungat. Mai jos, ți-am pregătit un ghid care te va ajuta să eviți risipa și să păstrezi […]

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

Citește

5 rețete autentice pe care le cunoaște fiecare român

Gustul mâncării de acasă nu se uită niciodată, iar rețetele bunicii sau ale mamei sunt transmise din generație în generație. Chiar dacă rețetele au mai fost îmbunătățite și modificate pe parcursul timpului, aromele românești rămân inconfundabil de gustoase și savuroase. Unul dintre motivele de mândrie pe care le are poporul român este bucătăria vastă și […]

Citește

5 antreuri cu pui pentru seara de revelion

Anul 2019 aproape că a luat sfârșit și te apropii cu pași grăbiți de noaptea magică dintre ani. Este momentul promisiunilor, a rezoluțiilor și a planurilor de viitor, dar nu se pot face nici rezoluții, nici promisiuni și nici planuri pe stomacul gol.  Înainte de haina nouă sau de sortimentul de șampanie gândește-te la meniul […]

Citește

7 preparate cu pui de încercat cel puțin o dată în viață

Viața-i scurtă, dar papilele gustative sunt întotdeauna active. Orice destinație de pe glob are un specific culinar și preparate pe care nu le vei găsi nicăieri altundeva. Îți prezentăm 5 mâncăruri cu pui pe care ar trebui să le încerci cel puțin o dată. Mulți dintre noi, după ce suntem turiști într-o altă țară, parcă […]

Citește

Calendarul meselor tale de Sărbători

Printre atâtea zile de pregătiri pentru Crăciun și Revelion parcă nici nu mai știi exact de câte detalii trebuie să ții cont. Luna decembrie este solicitantă, mai ales pentru că se încheie cu un șir de zile de vacanță în familie. Parcă începi să ai nevoie de un calendar pentru sărbătorile din acest an. Ca […]

Citește

Decorațiuni culinare și mici surprize de Crăciun

Ce elemente trebuie să ai în vedere atunci când vrei să obții un preparat gustos peste măsură? Ingredientele alese cu grijă? Da. Mirosul îmbietor? Clar. Timpul de gătire și ordinea în care așezi în cratiță cele necesare? Acest proces are secrete bine păstrate de către fiecare expert în ale Crăciunului. Dar totuși, ce te face […]

Citește

Trucuri pentru gazde: Crăciun de poveste, mai puțin solicitant

Fiind una dintre cele mai frumoase perioade din an, Crăciunul reprezintă un prilej de a ne conecta cu cei dragi. Cei mici petrec mai mult timp alături de bunici, rudele care locuiesc la distanță vin în vizită, la fel și prietenii pe care îi vedem atât de rar, dar cu care avem atât de multe […]

Citește

Ce bunătăți din pui poți găti pentru masa de Crăciun

Vin sărbătorile și odată cu ele și agitația specifică… Decorațiuni pentru casă, decorațiuni pentru brad, cadouri, cumpărături, invitați și mese lungi. Este acea perioadă magică a anului în care gătești în cantități aproape industriale. Eforturile pe care le depui de sărbători sunt răsplătite cu vârf și îndesat când toată familia se așază la masă și […]

Citește

Cum să te pregătești din timp pentru Crăciun

Organizează lucrurile pe care trebuie să le duci la bun sfârșit înainte de venirea sărbătorilor de iarnă ca să te poți bucura în pace de magia momentului. Scenariul este prea bine cunoscut. Alergi după cadouri, prepari rețete care îți fură destul de mult timp, dai fuga la magazin pentru că îți lipsesc ingrediente, observi în […]

Citește

Despre paste, cu dragoste

Pe site-ul LaProvincia avem o sumedenie de rețete, care mai de care mai gustoase, iar printre ele și o colecție de paste cu pui. Aceste rețete sunt tocmai bune când ai nevoie de inspirație pentru o cină rapidă și aromată. O mică istorie delicioasă Pastele ne duc cu gândul la Italia: scutere rapide pe străduțe […]

Citește

Ce vin alegi în funcție de mâncarea de pui

Când vine vorba de alegerea vinului întâlnim deseori două tipuri de persoane: cei care se bazează pe preț și nu aleg neapărat vinul care le reprezintă alegerea culinară și cei care încearcă să asocieze cât mai corect gustul vinului cu preparatul pe care urmează să-l mănânce. În general, vinul trebuie să nuanțeze gusturile ce se […]

Citește

5 tehnici sănătoase de gătit carnea de pui

Chiar dacă avem la dispoziţie numeroase metode prin care putem găti, recurgem deseori doar la câteva dintre ele. Din necunoaştere sau din obişnuinţă, de cele mai multe ori gătim prin maxim 3 metode. Deschiderea către noi tehnici aduce mai multe satisfacţii, numărând lărgirea repertoriului de reţete, un mod captivant şi interesant de a-ţi surprinde familia […]

Citește

4 preparate cu carne de pui pe care le poate face un student la cămin

Ca student, probabil că nu ai atât de multe opțiuni atunci când vine vorba de gătit, mai ales dacă stai la cămin. Resursele sunt limitate, bugetul este limitat, la fel și ustensilele. De cele mai multe ori vei alege să prepari ceva „la rece” sau să apelezi la alimente semi-preparate din comerț. 1. Șnițel de […]

Citește

5 țări în care carnea de pui este vedetă

Unde putem mânca cel mai bun pui? Dacă te-ai întrebat vreodată unde poți mânca cel mai bun pui, răspunsul este puțin probabil să fie unul clar. Bucătăriile lumii s-au dezvoltat considerabil, aducând fiecare câte o influență națională specifică în gastronomie. Nu ne îndoim când spunem că puiul este una dintre tipurile de carne de pui […]

Citește

De ce să folosești stock de pui de casă. Făcut în casă!

Ce este stock-ul de pui? Stock-ul de pui sau supa bază de pui este folosită în multe rețete și reprezintă una dintre ingredientele elementare ale multor mâncăruri pe bază de carne, tocănițe sau mâncare de legume. Nefiind văzută pe rafturi decât sub formă de conservă sau cubulețe, dar cu o cantitate uriașă de sare și […]

Citește

Despre brânzeturi, pentru gurmanzi

Ne cerem scuze față de cei cu intoleranță la lactoză – mai jos avem un articol absolut delicios pentru iubitorii de brânză. Brânzeturile fac parte din grupa alimentelor de bază. Se obțin prin închegarea laptelui și trec în zona gourmet ajutate de bacterii, plante sau mirodenii.  În unele țări crearea rețetelor pentru brânzeturi a devenit […]

Citește

5 condimente care merg excelent cu carnea de pui

Condimentele au fost mereu utilizate pentru a da gust mâncărurilor și pentru proprietățile lor care îmbunătățesc sănătatea. De asemenea, este cercetat clinic că, datorită numărului mare de antioxidanți, acestea contribuie la prevenirea cancerului, a bolii Alzheimer, a bolilor cardiovasculare și menține fermitatea și elasticitatea pielii.   Carnea de pui este unul dintre tipurile de carne care, […]

Citește

Idei de garnituri ușoare pentru grătar

Abia aștepți să mergi la grătar și să te bucuri de timpul petrecut cu cei apropiați, gustul proaspăt al mâncării și de natura din jur. Ai făcut cumpărăturile, știi ce fripturi vor ocupa grătarul. Dar stai! Ce garnituri vei pune lângă carne? Îți sărim în ajutor cu 5 idei la îndemână, pe care le prepari […]

Citește

Ce faci cu mâncarea rămasă de la grătar? 10 idei cu gust

Ai cumpărat din nou prea multă mâncare și te-ai întors cu ea de la grătar? Nu îți face griji, se întâmplă des și în cazul multor pasionați de ieșirile în natură. Totuși, odată ce ajungi acasă, mâncarea rămasă de la grătar devine o problemă de care ar trebui să te ocupi cât de curând. Parcă […]

Citește

Cu ce să combini proteinele din carnea de pui

Carnea de pui gătită este un aliment gustos, care îţi oferă energie şi o senzaţie de saţietate ce durează mai mult faţă de legume. De ce? Pentru că se încadrează în categoria proteinelor. Ce sunt proteinele Nutrienţi care însumează cel mai complex grup de substanţe care menţin funcţionalitatea muşchilor şi a organelor interne la nivel […]

Citește

Chiar există beneficii ale ficăţeilor de pui?

Ficăţeii înseamnă acea mâncare delicioasă, cu o textură bogată şi un gust care te face să îţi doreşti să termini farfuria. Tot ficăţeii sunt cei care se gătesc dificil şi îţi murdăresc aragazul dacă alegi să îi prepari prin varianta rapidă şi uşoară (dar şi nesănătoasă). Există beneficii ale ficăţeilor de pui pe care nu […]

Citește

De ce și cum să marinăm puiul?

Uneori, pui bine gătit nu face cât un pui bine gătit şi marinat înainte. E uşor să îţi imaginezi că un pui păstrat în nişte amestecuri bine gândite de condimente ar avea un gust mai bogat decât unul aruncat direct în tigaie. Puiul marinat e uşor de preparat, gătit şi gustat. Trebuie doar să vedem […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli