Idei pentru pachetul de prânz la birou
Citește

Chiar și în zilele călduroase, una dintre cele mai mari dileme ale oamenilor este legată de mâncare. Ce mâncăm azi? Și mai important, ce ne luam la pachet astfel încât să fie gustos, ușor, sățios, care să reziste pe drum și să nu provoace o explozie de miros în frigiderul de la muncă? Avem câteva […]

Citește

Cum să obții mâncare ca la restaurant în 5 pași simpli

Mâncarea de la restaurant are un gust aparte, mâna bucătarului-șef făcându-și simțită prezența. Cu toate acestea, poți să obții și tu, chiar la tine acasă, un gust bun și savuros al felurilor tale preferate de mâncare. Urmează pașii de mai jos și vei vedea cât de simplu este să gătești cu gust. 1. Condimentează carnea […]

Citește

Ce mâncăm în sezonul cald

Odată cu zilele toride de vară, alimentația noastră se schimbă și necesită mai multă atenție decât de obicei. Temperaturile ridicate, dar și instabilitatea vremii slăbesc organismul și creează disconfort. Pentru a menține un echilibru în ceea ce înseamnă alimentație, trebuie să ții cont de ce poți să mănânci atunci când temperaturile cresc considerabil. Alimente ce […]

Citește

Cum organizezi cu succes o masă în aer liber

Sezonul cald vine cu noi posibilități și cu ocazii perfecte de făcut amintiri. Mesele luate în aer liber alături de familie, în confortul propriei tale terase de acasă sau în grădină sunt momente speciale încărcate cu gust și bucurie. Un prânz luat în aer liber, în tihnă și în adiere de vânt te încarcă cu […]

Citește

Cei mai iuți ardei din lume și câteva preparate pentru curajoși

Înainte de toate, e bine să știi că iuțimea ardeilor se măsoară în unități Scoville, după scara Scoville – inventată de un farmacist pe nume Wilbur Scoville în 1912. Folosind scara Scoville, se stabilește cât de iute este un ardei în funcție de concentrația de capsaicină pe care o are în componență. Scara Scoville începe […]

Citește

Plating de casă sau cum să aranjezi mâncarea în farfurie

Fie că organizezi o mică adunare la tine acasă și servești mâncare sau prepari cina doar pentru tine, aranjarea preparatelor în farfurie face parte din experiența culinară. Gustul este important, bineînțeles, dar la fel de important este și aspectul pentru că orice bunătate trece mai întâi prin filtrul vizual, iar când un fel de mâncare […]

Citește

Cum să folosești lămâile în bucătărie

Lămâia noastră cea de toate zilele are o sumedenie de întrebuințări în foarte multe domenii precum industria farmaceutică, frumusețe și spa, chimică și de foarte multe ori notele citrice ale acestui fruct se regăsesc în parfumuri, dar cel mai des lămâia este consumată în diverse forme ca aliment. Ea se folosește proaspătă sau procesată în […]

Citește

Cum te pregătești pentru trecerea la alimentația de vară

Vara își intră încet, dar sigur în drepturi și pe lângă temperaturile în creștere, schimbarea garderobei și atmosfera plăcută pe care o aduce, ea mai vine și cu schimbări în regimul alimentar. Schimbările sunt naturale, însă este indicat să acorzi atenție acestui proces de trecere. Mai mult gust, mai multă prospețime și mai multă vitalitate […]

Citește

Ce nu știai despre ciorbe și supe

Ciorba este un preparat mai mult sau mai puțin consistent, în funcție de ingredientele folosite și de modalitatea de preparare a acesteia. Mirosul său îți aduce aminte de casa bunicilor sau a părinților și de gusturile copilăriei. Despre ciorbe și supe se spun multe lucruri. Unele sunt adevărate, altele sunt puțin distorsionate, iar altele sunt […]

Citește

Cum să pregătești 3 feluri de mâncare dintr-un pui întreg

O vorbă românească spune că o gospodină știe să facă cel puțin 3 feluri de mâncare dintr-un pui, dar adevărul este că nu acest lucru definește priceperea unui om în bucătărie în zilele noastre. Majoritatea oamenilor cumpără un pui întreg doar atunci când intenționează să-l gătească cu totul la cuptor, însă un pui întreg reprezintă […]

Citește

Cum să îi introduci pe cei mici în bucătărie

Se spune că marile pasiuni se deprind încă din copilărie, iar dacă nu se transformă într-o pasiune cel puțin se face corect. Acest lucru este valabil și în domeniul gastronomic căci, dacă stai bine să te gândești, primul contact cu bucătăria l-ai avut în copilărie atunci când îți asistai cu multă curiozitate și fascinație părinții. […]

Citește

Inspirație pentru weekenduri delicioase

Dacă în timpul săptămânii alegem preparate rapide sau planificăm în detaliu fiecare masă din cauza timpului care insistă să ne grăbim, în weekend ne putem răsfăța cu tot felul de bunătăți. Brunch-urile leneșe și grătarele se pot face în voie, alături de membrii familiei sau cu prietenii, iar când se anunță o mică excursie, nimic […]

Citește

De ce nu trebuie să amâni masa de prânz

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Adevărul este că fiecare masă își are rolul ei și toate sunt la fel de importante. Sarcinile pe care le avem de-a lungul zilei ne consumă energia, iar lipsa unui meniu zilnic bine stabilit poate duce la grave probleme de sănătate. Afecțiunile nu […]

Citește

Cum să îți păstrezi un program alimentar sănătos când stai acasă

„Aș vrea să fie weekend mereu” a spus fiecare dintre noi măcar o dată în viață și dorința generală a umanității s-a îndeplinit, dar nu în felul în care ne imaginam. Pandemia globală cu care ne confruntăm a impus un stil de viață nou și o atitudine generală preventivă. Foarte multe persoane au optat pentru […]

Citește

Cum să ai un Paște de neuitat, chiar la tine acasă

Paștele este una dintre cele mai populare și îndrăgite sărbători, iar faptul că anul acesta îl sărbătorim acasă ne poate pune la încercare creativitatea și pofta de bună dispoziție. Alături de familie, fără invitați și într-o atmosferă restrânsă, Paștele este cel puțin la fel de frumos. Chiar aduce câteva avantaje, precum timpul petrecut alături de […]

Citește

Cum te pregătești pentru un Paște atipic

Este drept că sărbătorile Pascale de anul acesta vor fi puțin diferite, dar acest lucru nu înseamnă că ele nu mai au același farmec sau că nu le poți sărbători așa cum se cuvine. Paștele este, dincolo de ocazia de a aduna toată familia la masă, o oportunitate de a conștientiza însemnătatea acestei sărbători. Un […]

Citește

Cum se congelează alimentele

Dacă vrei să te bucuri de vitaminele fructelor și legumelor pe tot parcursul anului sau ai cumpărat prea multe alimente, conservarea prin congelare este una dintre cele mai eficiente metode prin care poți să le păstrezi un timp îndelungat. Mai jos, ți-am pregătit un ghid care te va ajuta să eviți risipa și să păstrezi […]

Citește

AVICARVIL sărbătorește 12 ani de activitate pe piața agrozootehnică din România. Cu ajutorul oamenilor, pentru oameni!

București, 01.04.2020 – Compania AVICARVIL a luat naștere în anul 2008, an în care a devenit parte din grupul Carmistin, crescând odată cu acesta. Pentru Avicarvil drumul a început odată cu preluarea platformei Oltchim – înființată în 1978, una dintre cele mai mari platforme avicole din România, cu o experiență vastă – de peste 30 […]

Citește

Importanța dezinfectării la intrarea în magazinele LaProvincia

Prin responsabilitate și solidaritate reușim să ne protejăm unii pe alții! În această perioadă siguranța ta și a celor din jur este prioritară și depinde de acțiunile fiecăruia dintre noi. Îți recomandăm câteva lucruri de care să ții cont la intrarea în magazinele LaProvincia pentru sănătatea ta, a familiei tale, dar și a celor din […]

Citește

Idei de activități în casă

O zi petrecută în casă poate fi o adevărată binecuvântare atunci când în urma ei se află o perioadă solicitantă. Serialul preferat, o cutie de înghețată și toate sarcinile zilei lăsate pe mâine… Sună ca un vis devenit realitate pentru multe persoane. Dar ce poți și este indicat să faci în perioadele în care petreci […]

Citește

Grupul Carmistin a activat planul de protecție și prevenție împotriva răspândirii COVID-19

București, 19.03.2020 – Carmistin International S.R.L. a dispus luarea de măsuri imediate de protecție și prevenție împotriva răspândirii virusului COVID-19 în cadrul abatoarelor, fermelor, lanțului de magazine proprii, precum și pentru personalul administrativ de la nivelul întregului grup, pentru protejarea celor peste 2000 de angajați și a miilor de clienți și parteneri ai grupului. Printre […]

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cum să pregătești o cină romantică la tine acasă

Valentine’s Day bate la ușă și dacă pregătirile nu sunt încă în toi, cel puțin gândurile sunt frământate de întrebarea „Ce fac de Ziua Îndrăgostiților?”. Opțiuni pentru cadouri sunt multe, restaurante unde poți rezerva o masă și mai multe, dar nimic nu spune „îmi dau toată silința și vreau să fac ceva special pentru tine” […]

Citește

7 trucuri care te vor ajuta să mănânci mai sănătos

Schimbarea stilului de viață nu se face pocnind din degete, ci treptat, cu pași mici și siguri. După ce ai trecut prin focurile sărbătorilor de iarnă și ai făcut față frigului din ianuarie cu ajutorul ciorbelor drese cu smântână și al tocănițelor complexe, te resimți. Cele 3-4 kilograme acumulate în această perioadă sau dorința de […]

Citește

Cum să reciclezi în bucătărie

Procesul de reciclare se află încă la început în România, fiind unul dintre statele cu cel mai mic grad de reciclare al deșeurilor din Europa. Reciclarea materialelor din plastic, sticlă, hârtie sau metal este cunoscută de toată lumea, dar de reciclarea mâncării ai auzit? Este o modalitate prin care eviți risipa din bucătărie. În timp, […]

Citește

Scapă de kilogramele în plus de sărbători cu carne de pui

Ai revenit din vacanța de sărbători cu o doză mare de energie și bună dispoziție. Pe lângă relaxarea deprinsă în această perioadă, te-ai întors și cu câteva kilograme în plus, distribuite uniform pe corpul tău, să nu cumva să fie cu supărare. Vestea bună este că numărul acestor kilograme nu poate fi foarte mare. În […]

Citește

Rezoluții pentru o dietă sănătoasă

Cu siguranță ai pășit în anul 2020 cu niște planuri și rezoluții îndrăznețe. Unele dintre ele sunt noi, altele sunt rezoluții mai vechi pe care le tot raportezi în fiecare an. Important este să nu te abați de la planul făcut pe 1 ianuarie și să îți urmărești scopurile cu sârguinciozitate. Vrei să renunți la […]

Citește

Cele mai importante reguli de etichetă pentru masa la restaurant

Ce poate fi mai relaxant în serile de după serviciu decât o cină la restaurant, care te face să uiți de responsabilitatea de a găti și te poartă pe tărâmul gustului și al aranjamentelor în farfurie făcute de alți bucătari?  Înainte să pleci către cina delicioasă, îți prezentăm câteva dintre regulile de etichetă esențiale pentru […]

Citește

Cum să eviți risipa de mâncare de Crăciun

În fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, pregătești foarte multă mâncare. Așa este obiceiul pe care îl moștenești de la părinți și părinții îl moștenesc la rândul lor de la bunici, iar șirul continuă.  Cu ajutorul unor trucuri simple și puțină organizare din partea ta, Crăciunul acesta poți evita risipa de mâncare și vei […]

Citește

Cele mai savuroase trucuri din bucătăria românească

Îți place să experimentezi, să încerci gusturi noi și să descoperi rețete numai bune de pus în practică? Nu-i așa că uneori simți că ies minuni culinare din bucătăria ta? Doar că alteori ai și senzația că o mică manevră a stricat un preparat perfect și acum trebuie să cauți soluții, în timp ce mâncarea […]

Citește

„Bătălia” culinară: carne de porc vs. carne de pui

Alegerea unui tip de carne pentru gătit ține de gusturile fiecăruia, dar și de timpul pe care îl necesită pentru prelucrat, compatibilitatea cu garniturile și aportul de grăsime sau calorii. De obicei, știm deja ce vrem să luăm atunci când mergem la cumpărături. Dar ce ne influențează, de fapt, deciziile? Cele mai întâlnite tipuri de […]

Citește

Cum să te pregătești din timp pentru Crăciun

Organizează lucrurile pe care trebuie să le duci la bun sfârșit înainte de venirea sărbătorilor de iarnă ca să te poți bucura în pace de magia momentului. Scenariul este prea bine cunoscut. Alergi după cadouri, prepari rețete care îți fură destul de mult timp, dai fuga la magazin pentru că îți lipsesc ingrediente, observi în […]

Citește

Cum să pregătești brunch-ul perfect

Un curent pornit din Marea Britanie, brunch-ul este o combinație între mic dejun și prânz și a fost creat pentru cei care vor să se relaxeze într-o dimineață târzie cu preparate delicioase alături. Oficial poate începe de la ora 11 și se poate extinde până pe la 16:00. Felurile de mâncare servite la brunch sunt […]

Citește

Cum ne influențează deciziile #mâncarea de pe rețelele sociale

De câte ori ai deschis Facebook, Instagram sau Pinterest și ai „poftit” la un meniu văzut acolo? De câte ori ai gătit pentru că ceva „de pe net” arăta prea bine? Acestea sunt două dintre reacțiile pe care le poate avea oricine intră pe oricare dintre rețelele sociale populare și dă peste o poză cu […]

Citește

Revoluţia street-food-ului

De-a lungul timpului, multe populaţii şi-au dezvăluit tipul de street-food, ajungând până în prezent la o standardizare a conceptului şi asocierea acestuia cu festivalurile de muzică sau zilele naţionale. Street-food-ul a fost multă vreme considerat ilegal, deoarece ataca într-un mob subversiv statul prin nedeţinerea de autorizaţii de vânzare. Astfel, în toată lumea, mâncarea stradală a […]

Citește

Pieptul de pui, sursa ta de proteine

Azi gătești supă de pui, piept de pui la grătar sau o ciulama tocmai bună cu mămăliguță? Orice ai alege, carnea de pui este indispensabilă, fiind nutritivă și benefică pentru organism. Pe lângă gustul savuros, carnea de pui are o sumedenie de elemente necesare pentru organism, iar pieptul este fruntaș când vine vorba de proteine. […]

Citește

Carnea de pui îngrașă?

Carnea este compusă din doi macronutrienți esențiali: proteină și grăsime. Vestea bună este că proteina se găsește în cantități considerabile. Mai mult decât atât, carnea conține grăsimi benefice pentru sistemul cardiovascular. Orice carne îngrașă? În general, se spune că orice tip de carne îngrașă, dar de fapt această informație este greșită. În procesul de îngrășare […]

Citește

Ce înseamnă bucătăria fusion?

Obişnuiţi fiind cu schimbarea continuă în domeniul culinar, de la bucătăria gourmet, raw-vegan, până la gastronomia moleculară, întâlnim deseori termenul de fusion cuisine. Poate vă întrebaţi cu ce este diferit faţă de celelalte. Ei bine, totul pleacă de la numele său. Ce este bucătăria fusion? Bucătăria fusion reprezintă îmbinarea a mai multor tehnici de gătit […]

Citește

Despre paste, cu dragoste

Pe site-ul LaProvincia avem o sumedenie de rețete, care mai de care mai gustoase, iar printre ele și o colecție de paste cu pui. Aceste rețete sunt tocmai bune când ai nevoie de inspirație pentru o cină rapidă și aromată. O mică istorie delicioasă Pastele ne duc cu gândul la Italia: scutere rapide pe străduțe […]

Citește

Câte calorii are carnea de pui?

Ce sunt caloriile? În termeni nutriționali, caloria este o unitate de măsură care indică energia utilizată de corpul uman în comparație cu alte surse de energie. Pe ambalajele produselor de la magazin regăsim termenul de Kcal sau calorii mari deoarece cantitatea implicată în procesul metabolic este mai mare. Astfel, kilocaloria conține 1000 de calorii.  Numărul […]

Citește

Scăpați de astenie și răceală cu ajutorul cărnii de pui

Toamna aduce o bogăție de culori și gusturi, însă în același timp vine cu variații de temperatură, vânt rece și un aer uscat. Toate aceste schimbări ne slăbesc organismul și ne fac să devenim predispuși la răceli sau stări depresive.  Nutriționiștii ne recomandă să consumăm din plin carne slabă, fructe și legume de sezon pentru […]

Citește

Cele mai amuzante informații despre carnea de pui

Știi acele fotografii de pe internet în care oamenii râd în timp ce mănâncă? Nu ne asumăm responsabilitatea pentru cele apărute deja, însă de acum încolo este posibil ca cei care râd în poze să fie veseli pentru că au citit acest articol. Carnea de pui probabil că este cel mai popular ingredient non vegetarian […]

Citește

Este bună grăsimea din alimente sau nu?

Acum câțiva ani circula informația conform căreia nu este indicat să consumăm grasimi, sub nicio formă. Peste tot se auzea că tot ce e gras, e nociv. Aproape că ne apucam să curățăm fiecare bucată de carne de piele și de grăsime ca să respectăm un regim alimentar sănătos. Produsele lactate cu un procent cât […]

Citește

Cum să economiseşti bani când cumperi mâncare

Fiecare dintre noi are momente când își face o evaluare financiară și ajunge la concluzia că, lunar, o mare parte din buget se duce pe mâncare. Avem multe motive pentru care cheltuim mai mult decât planificăm, dar, la un moment dat, ne întrebăm dacă sumele care nu sunt în plan ajung și la capitolul hrană. […]

Citește

Ce este BMI-ul şi cu ce te ajută dacă îl ştii

Dacă ai răsfoit o revistă de nutriţie, până acum probabil că ai auzit de BMI sau indicele de masă corporală. Poate că ai avut şi formula de calcul, ai aflat care este şi… cam atât. Care ar fi utilitatea lui? Vom afla astăzi. Să începem cu o definiţie. BMI = Body Mass Index sau IMC […]

Citește

Totul despre mâncarea halal, deliciul gastronomiei arabe

Probabil că ai întâlnit prin călătorii o măcelărie halal, restaurante de gen sau rețete cu specific arab. Dar știi ce este mâncarea halal?  Astăzi facem o călătorie în bucătăria arabă și descoperim secretele mâncărurilor de tip halal, atât de cerute în unele rețete! Ce este mâncarea halal? Halal înseamnă, în religia musulmană, ”tot ce este […]

Citește

5 preparate cu pui pentru când ești răcit

Când ești răcit, aproape orice activitate pe care vrei să o faci pare mai dificilă. Îți simți corpul obosit, deshidratat și unde să mai pui și disconfortul nasului înfundat sau pe cel al tusei. Poate printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când ești răcit sunt alimentația și odihna.  […]

Citește

5 țări în care carnea de pui este vedetă

Unde putem mânca cel mai bun pui? Dacă te-ai întrebat vreodată unde poți mânca cel mai bun pui, răspunsul este puțin probabil să fie unul clar. Bucătăriile lumii s-au dezvoltat considerabil, aducând fiecare câte o influență națională specifică în gastronomie. Nu ne îndoim când spunem că puiul este una dintre tipurile de carne de pui […]

Citește

Despre brânzeturi, pentru gurmanzi

Ne cerem scuze față de cei cu intoleranță la lactoză – mai jos avem un articol absolut delicios pentru iubitorii de brânză. Brânzeturile fac parte din grupa alimentelor de bază. Se obțin prin închegarea laptelui și trec în zona gourmet ajutate de bacterii, plante sau mirodenii.  În unele țări crearea rețetelor pentru brânzeturi a devenit […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli