Cum depozitezi carnea de pui în siguranță
Citește

Pare atât de simplu să depozitezi și să gătești carne de pui. Și este, mai ales dacă ne gândim cât de ușor și rapid se gătește o bucată de piept de pui sau o pulpă în tigaie. Totul este bine până aici. Înainte, însă, am parcurs pașii necesari ca să ne asigurăm că puiul a […]

Citește

Recomandări pentru un grătar delicios cu pui

Vine sezonul timpului petrecut în aer liber și, bineînțeles, al grătarelor. Mulți dintre noi abia așteaptă acele zile călduroase de primăvară și vară, ca să se bucure de un picnic pregătit pe grătar și de o salată proaspătă și sănătoasă. Bucățile de carne abia luate de pe grătar au un miros îmbietor. Gustul pe care […]

Citește

Cum să transformi un sos imperfect într-o delicatesă

Plănuieşti întotdeauna o cină gustoasă, acompaniată de un sos perfect, bogat în arome şi gusturi. Nu întotdeauna planul şi rezultatul coincid. Aşa că uneori, ai nevoie de nişte trucuri prin care poţi reechilibra sosurile care ies altfel decât le-ai gândit. Aplicând trucurile corecte, poţi reechilibra un sos care are un gust prea sărat, înţepător, picant […]

Citește

Cum să foloseşti cuptorul cu microunde pentru carnea de pui

Cuptorul cu microunde este un subiect atât de discutat încât oamenii preferă fie să îl utilizeze cu fiecare ocazie, fie să îl evite. Siguranţa cărnii de pui pregătite la cuptorul cu microunde depinde, în multe cazuri, de bacteriile la care a fost expusă înainte de pregătire, cum a fost gătită şi cum a fost utilizat […]

Citește

Cum să pregăteşti carne de pui cu puţine calorii

Caloriile sunt cele care determină dacă luăm în greutate sau slăbim, pe baza mâncărurilor pe care le consumăm, dar şi a cantităţilor. Ar trebui ca numărul lor să fie raportat la obiectivele fiecăruia. Însă, după acest plan urmează o întrebare comună şi, uneori, problematică: ce poţi mânca astfel încât să nu îţi fie foame, dar […]

pui intreg in tigaie Citește

Graba strică rețeta: De ce nu trebuie să gătești pe fugă

Carnea de pui nu are nevoie de o zi întreagă ca să fie pregătită și gustoasă. Totuși, sunt momente când ai poftă de o rețetă și, totuși, ai o oră sau două la dispoziție să o faci să capete ingrediente, culoare și gust. Tot atunci observi că singurul pachet de carne disponibil este cel din […]

3 tipuri de mancare de pui pe masa Citește

Gătim pui cu os sau fără os? Aceasta este întrebarea!

Puiul se naște cu oase și piele. Așadar, de ce ar trebui să ne întrebăm dacă este mai sigur, mai rapid, mai ușor să gătim pui cu os sau fără os? Tocmai pentru că nimeni nu și-ar dori o salată cu ciocănele întregi sau supe cu fâșii din carne de gâturi, fără măduvă și oase. […]

pui, ingrediente si cronometru pe masa Citește

Când e gata puiul pe care l-ai preparat?

Există trei scenarii care pot deveni realitate, atunci când gătești pui. Primul dintre ele este cel în care mâncarea e gata atunci când ai nevoie de ea, puiul este gustos, iar cei de la masă încântați. Celelalte două sunt motivele pentru care ar trebui să știi exact când e gata puiul pe care l-ai preparat. […]

Citește

Cum să tai un pui întreg preparat

Puiul gătit arată delicios, atunci când îl scoți din cuptor. Și gustul va fi delicios, atunci când musafirii nerăbdători decid să treacă peste bucățile de carne și oase, tăiate inegal. Nu te naști știind deja cum să tai un pui întreg preparat, însă poți învăța. De ce ai nevoie Un cuțit bine ascuțit; Tocător de […]

Citește

Metoda corectă: Cum se fierbe carnea de pui

Există două tipuri de oameni. Cei care fierb pui ocazional, pentru că gustul mâncării poate să aibă de suferit și cei care au descoperit avantajele sale. Odată ce descoperi cum se fierbe carnea de pui și cinele tale se vor schimba. Carnea fiartă devine mai suculentă, moale și tocmai bună pentru viitoarele tale idei culinare. […]

Citește

Idei pentru a doua zi: Ce poţi face cu un pui întreg?

Puiul întreg pare să fie alegerea ideală pentru o seară în care îţi doreşti un meniu uşor de peparat, depozitat şi asortat – cu salate, garnituri, rodii sau orice alte fructe îţi doreşti. Dar ce faci cu puiul atunci când ai mâncat deja din el şi rămâne aproape întreg? Ce se alege de puiul făcut […]

Citește

De ce și cum să marinăm puiul?

Uneori, pui bine gătit nu face cât un pui bine gătit şi marinat înainte. E uşor să îţi imaginezi că un pui păstrat în nişte amestecuri bine gândite de condimente ar avea un gust mai bogat decât unul aruncat direct în tigaie. Puiul marinat e uşor de preparat, gătit şi gustat. Trebuie doar să vedem […]

Citește

Cum gătim corect pieptul de pui?

Pieptul de pui este ca acea carte a lui Irving Stone, o agonie şi un extaz. Nutriţioniştii, cei care îşi doresc să trăiască sănătos, dar şi cei care doresc să îşi ajusteze greutatea îl preferă. În acelaşi timp, mulţi dintre ei şi ceilalţi care preferă carnea albă se confruntă cu o dilemă gustativă. Cum se […]

Citește

Ce nu te învaţă cărţile de reţete

Este uşor să găteşti pui. Este chiar cel mai versatil tip de carne cu care o să te întâlneşti vreodată. Prepararea durează puţin, mai ales în tigaie. Ştii că eşti pe drumul bun atunci când s-a albit carnea. Mai ştii şi că, dacă s-a rumenit, e gata. Pare simplu. Doar că există nişte secrete pe […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.