Preview 2

5 condimente care merg excelent cu carnea de pui

Condimentele au fost mereu utilizate pentru a da gust mâncărurilor și pentru proprietățile lor care îmbunătățesc sănătatea. De asemenea, este cercetat clinic că, datorită numărului mare de antioxidanți, acestea contribuie la prevenirea cancerului, a bolii Alzheimer, a bolilor cardiovasculare și menține fermitatea și elasticitatea pielii.  

Carnea de pui este unul dintre tipurile de carne care, în combinație cu anumite condimente, oferă un gust bogat și delicios. Secretul constă în alegerea corectă a acestora înainte ca el să fie preparat! 

Iată 5 condimente care merg excelent cu carnea de pui:

1 2 730x390

1. Boia

Este un condiment de culoare roșie, provenit de la etimologia cuvântului (boya – vopsea), care se obține prin pisarea ardeiului roșu uscat. În funcție de ardei, putem obține boia dulce sau picantă. De asemenea, cantitatea de vitamina C din boia este de 9 ori mai mare decât cea din zeama de lămâie, oferind astfel un efect antioxidant remarcabil. Aceasta este folosită des în preparatele cu pui deoarece oferă un plus de savoare și oferă o culoare frumoasă. În combinație cu usturoiul, boiaua poate transforma o simplă rețetă cu pui într-o delicatesă.

2 2 730x390

2. Pătrunjel

Cunoscut pentru utilizarea sa constantă în supe sau tocane pe bază de carne, pătrunjelul se clasifică drept una dintre cele mai importante și folosite plante aromatice ale bucătăriei globale. Conține un complex de vitamine și minerale și are un număr mare de beneficii pentru sănătate. În combinație cu puiul, pătrunjelul scoate la iveală un gust răcoritor și aromat. Se poate folosi aproape în orice mâncare care conține pui și în combinație cu o varietate de alte condimente. De asemenea, poate fi folosit și împreună cu alte plante aromatice înrudite cu acesta, precum mărar sau busuioc.

3 2 730x390

3. Usturoi

Cu toții știm gustul inconfundabil al usturoiului. În stare crudă, acesta este puțin înțepător și iute, dar preparat, acesta își pierde din aroma inițială, lăsând un miros plăcut specific. Chiar dacă are un gust bun, acesta nu trebuie folosit în exces, deoarece tinde să acopere celelalte gusturi din rețetă. În preparatele cu pui, alăturarea de boia dulce și usturoi stă la baza aproape oricărui pui rotisat sau la cuptor. Ostropelul este foarte cunoscut și alăturat cărnii de pui.

4 2 730x390

4. Piper negru

Este al treilea cel mai folosit condiment pe toate continentele. Acesta se găsește sub trei forme distincte: alb, negru și roșu. Cel mai iute este considerat cel de culoare albă, pe când cel roșu și negru sunt mult mai aromate. Cu toate acestea, în preparatele de pui se pot regăsi toate cele trei tipuri. Fie în grătare înainte de a pune carnea de pui pe grătar, fie că este folosit într-o marinadă, piperul se regăsește aproape întotdeauna în preajma cărnii de pui.

5 1 730x390

5. Coriandru

Se cultivă în cantități considerabile pe teritoriul României și face parte din galeria plantelor aromatice folosite în bucătăriile din întreaga lume. Este unul dintre condimentele care ne oferă frunze, semințe și rădăcină spre a fi preparate. Frunzele se folosesc îndeosebi la mâncărurile iuți, iar boabele se pot folosi, după ce au fost puțin prăjite, în sosuri pentru pui. Se recomandă adăugarea frunzelor de coriandru înainte ca puiul să fie pus la cuptor. Astfel va răspândi aroma peste tot preparatul și se va armoniza cu celelalte condimente.

6 1 730x390

Amestecul de condimente care nu va da greș!

Cu siguranță v-ați fost întrebarea: „Și ce-ar fi dacă aș pune împreună mai multe condimente?” 

Nu e nicio problemă dacă mix-ul tău conține condimentele potrivite. Iată mai jos un exemplu de amestec de care te asigurăm că nu va da greș: 

Adaugă într-un castron:

  • un sfert de cană de boia dulce,
  • o linguriță boia iute,
  • două linguri de piper,
  • 3 linguri praf de usturoi/un sfert de cățel de usturoi,
  • 3 linguri de sare,
  • o lingură de oregano,
  • 2 linguri de busuioc.

După ce le-ai amestecat bine cu blenderul sau cu o lingură, poți începe să masezi puiul pe toată suprafața acestuia. Se adaugă la cuptor pentru a prinde crustă!

Alege cele mai bune condimente pentru preparatul tău!

Alegerea condimentelor potrivite pentru preparatele tale cu carne de pui poate fi acum mai ușoară datorită acestor exemple. Bineînțeles, chiar dacă puiul este un aliment versatil și poate să își păstreze savoarea în multe combinații, alegând condimente potrivite, gustul va fi întotdeauna la superlativ.

 

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase