Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ce să mai mănânci vara, atunci când orice nu e cel puţin rece e prea departe de mâncarea pe care ţi-o doreşti? Dacă iarna nu ai parte de suficiente fructe şi legume de sezon, atunci vara o jumătate din ideile tale de gătit devin nefezabile, nepotrivite, neatrăgătoare. Poţi să mănânci pui vara, dar cum şi de ce?
Carnea de pui este cea mai prietenoasă cu stomacul nostru pentru că este, în principiu, uşor de digerat. Poţi să îţi pui în practică multe idei cu versatilul pui. Noi îţi arătăm doar de ce nu ar trebui să renunţi la carnea care pare să facă legătură între peşte şi vită/porc pe timpul verii.
Vara poţi să alegi să găteşti cu legume, fructe şi condimente exotice, pe care le găseşti în orice supermarket sau magazin specializat. Tot vara, pieţele sunt pline de tarabe cu produse proaspete, locale şi de sezon.
Poţi găsi cartofi cu coajă subţire (noi), pe care nici nu este nevoie să îi cureţi de coajă. Ai de ales şi între vinete, dovlecei, ardei gras sau dulce, soiuri locale de ardei iuţi şi multe multe altele. Vara îţi deschide porţile către reţete uşoare, tocmai bune pentru o seară în care vrei să te răcoreşti cu o salată presărată cu piept de pui, un rulou cu caşcaval lăsat la rece sau alte reţete tocmai bune de consumat a doua zi.
Probabil că deja gândul ţi-a zburat la carnea de porc şi grătarele potrivite verii. Nu despre ele este vorba. Ciorba, tocăniţa şi alte mâncăruri cu sos devin mai greu de digerat pentru că, în acelaşi timp, corpul se luptă să menţină un echilibru între temperatura de exterior şi activitatea ta.
Carnea de pui are beneficii pentru sănătate. Poţi găti mâncăruri cu sos ce conţin carne de pui, atâta timp cât doar le încălzeşi, fără să le duci prea aproape de temperatura de fierbere. În plus, poţi transforma grătarul cu pui de ieri într-un ostropel delicios de care te bucuri astăzi.
Chiar îţi recomandăm să o faci. Dacă locuieşti (sau ai prieteni care locuiesc) la curte, atunci corpul tău se va bucura de o cină pe bază de pui mai mult decât crezi. Dacă în celelalte anotimpuri depinzi de vreme, atunci vara este momentul când poţi merge la picnic pentru prânz şi poți lua cina pe terasa din curtea casei.
O masă cu prietenii în aer liber îţi stimulează simţurile, pentru că atenţia se concentrează la mirosul naturii, peisajul din jur, discuţia de la masă şi mâncare. Astfel, vei consuma totul mai încet şi îţi vei ajuta sistemul digestiv să lucreze la noile sarcini.
Există nutriţionişti care susţin că anumite culori ale mâncării îţi influenţează funcţionarea organismului. Totul se întâmplă vara, atunci când legumele sunt mai variate pe tarabă, iar condimentele-ierburi sunt proaspete, în loc de uscate.
Poţi completa mâncăruri deja preparate cu ierburi proaspete care îşi lasă aroma intensă. În plus, ingrediente precum pătrunjel, busuioc, cimbru, lavandă sau kale pot fi folosite cu rol decorativ pe farfurie.
Vechea ciorbă de pui devine o supă răcoroasă. Aripioarele rămase negătite în pachet pot fi cele care aduc un gust nou unei supe de legume. Amestecul mexican poate fi asortat perfect cu fâşii din piept de pui. Şi lista continuă.
Vara vine ca o provocare pentru carnea ta preferată de pui. Nu mai este nevoie să o integrezi în mâncăruri consistente, care îţi readuc energia consumată de frig, ci doar îţi bucură simţurile. Provoacă-ţi ideile şi adaptează-le verii.
Carnea de pui vara este potrivită prânzului şi cinei. Ea este cea care îţi salvează meniul de atacurile mâncărurilor grele, tocmai pentru că mesele sunt mai uşor de consumat şi digerat.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.