5 țări în care carnea de pui este vedetă

Unde putem mânca cel mai bun pui? Dacă te-ai întrebat vreodată unde poți mânca cel mai bun pui, răspunsul este puțin probabil să fie unul clar. Bucătăriile lumii s-au dezvoltat considerabil, aducând fiecare câte o influență națională specifică în gastronomie. Nu ne îndoim când spunem că puiul este una dintre tipurile de carne de pui cele mai des folosite și consumate, însă este o bucurie mult mai mare să știm că multe țări îl folosesc și îl gătesc în stil autentic pentru a construi cele mai gustoase preparate.

Puiul în Italia

Italia este cunoscută pentru celebrele paste de toate felurile și, bineînțeles, pizza. Însă bucătăria italiană nu se rezumă doar la atât. Diversitatea gastronomiei italienești cuprinde o gamă largă de preparate gustoase și recunoscute. Curios sau nu, puiul se regăsește pe un loc fruntaș în Italia. Acesta este folosit de cele mai multe ori împreună cu diverse tipuri de brânză (parmezan, mozzarella, ricotta) sau cu paste. Iată câteva rețete cunoscute cu carne de pui în Italia:

  • Penne cu pui Alfredo
  • Pui Piccata
  • Pui în stil roman
  • Pui în crustă de parmezan

Puiul în Spania

La ce ne gândim când spunem Spania? Unii ar spune Sangria, alții gazpacho, paella sau omletă cu cartofi. Gastronomia spaniolă surprinde prin diversitatea gusturilor, combinația de legume și carne, supe, mâncare la cuptor sau pe grătar. Întotdeauna, Spania cuprinde regiuni legumicole, astfel că din rețetele lor nu vor lipsi ardeiul gras, cartofii sau roșiile. Rețete cu pui cunoscute în Spania:

  • Paella cu pui
  • Pui spaniol cu chorizo și cartofi
  • Cartofi natur cu pui la cuptor

Puiul în România

Fiind predominant o țară cu îndeletniciri agricole, puiul românesc este hrănit și crescut local. Astfel, cum să iasă mâncărurile prost? Puiul de aici se gătește sub diverse forme, de la o varietate considerabilă de supe și ciorbe, la mâncăruri pe bază de pui cu legume și condimente. În România puiul este o carne foarte cunoscută, preparată și savurată sub diverse forme în toate regiunile. Dacă vrem să mâncăm pui în diferite regiuni, vom găsi:

  • Ostropel de pui, cu rădăcini în Muntenia
  • Ciorbă rădăuțeană, poartă numele orașului Rădăuți, din Suceava. Se poate mânca oriunde în țară.
  • Supă de pui cu găluște
  • Tocăniță de cartofi cu pui, specific ardelenesc.

Puiul în India

India este recunoscută pentru puiul său condimentat. Oriunde pe glob, vom găsi rețete cu carne de pui specifice bucătăriei indiene și le vom recunoaște după gustul exotic și diferit. Vei ști că sunt preparate indiene: 

  • Pui Tandoori
  • Biryani cu pui
  • Curry de pui
  • Pui în sos dulce-acrișor

Puiul în Franța

Încheiem pe picior mare cu bucătăria unde puiul prinde nuanțe de artă. Se spune că bucătăria franceză este cea mai bună și cea mai rafinată, oferind pe plan mondial o mulțime de mâncăruri cunoscute și gustoase. Francezii sunt iubitori de vin, brânză, panificație și carne de pui, având în repertoriu o paletă largă de rețete cunoscute. Printre cele mai cunoscute, numărăm: 

  • Coq au vin
  • Cordon Bleu
  • Quiche de pui
  • Pui Marengo

În zilele noastre, puiul este o carne foarte cunoscută în toată lumea. Vedem acest lucru oriunde pe glob. O întâlnim în diverse preparate, în diferite combinații de gusturi și amestecuri. Pentru unele țări, carnea de pui a devenit deja specific tradițional. Gătit altfel și prezentat altfel, fiecare cultură și-a pus amprenta specifică, obținându-se astfel o dezvoltare continuă a bucătăriei mondiale.

Ultimele articole

Citește

Ce este BMI-ul şi cu ce te ajută dacă îl ştii

Dacă ai răsfoit o revistă de nutriţie, până acum probabil că ai auzit de BMI sau indicele de masă corporală. Poate că ai avut şi formula de calcul, ai aflat care este şi… cam atât. Care ar fi utilitatea lui? Vom afla astăzi. Să începem cu o definiţie. BMI = Body Mass Index sau IMC […]

Citește

Ce vin alegi în funcție de mâncarea de pui

Când vine vorba de alegerea vinului întâlnim deseori două tipuri de persoane: cei care se bazează pe preț și nu aleg neapărat vinul care le reprezintă alegerea culinară și cei care încearcă să asocieze cât mai corect gustul vinului cu preparatul pe care urmează să-l mănânce. În general, vinul trebuie să nuanțeze gusturile ce se […]

Citește

5 tehnici sănătoase de gătit carnea de pui

Chiar dacă avem la dispoziţie numeroase metode prin care putem găti, recurgem deseori doar la câteva dintre ele. Din necunoaştere sau din obişnuinţă, de cele mai multe ori gătim prin maxim 3 metode. Deschiderea către noi tehnici aduce mai multe satisfacţii, numărând lărgirea repertoriului de reţete, un mod captivant şi interesant de a-ţi surprinde familia […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.