Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Unde putem mânca cel mai bun pui? Dacă te-ai întrebat vreodată unde poți mânca cel mai bun pui, răspunsul este puțin probabil să fie unul clar. Bucătăriile lumii s-au dezvoltat considerabil, aducând fiecare câte o influență națională specifică în gastronomie. Nu ne îndoim când spunem că puiul este una dintre tipurile de carne de pui cele mai des folosite și consumate, însă este o bucurie mult mai mare să știm că multe țări îl folosesc și îl gătesc în stil autentic pentru a construi cele mai gustoase preparate.
Italia este cunoscută pentru celebrele paste de toate felurile și, bineînțeles, pizza. Însă bucătăria italiană nu se rezumă doar la atât. Diversitatea gastronomiei italienești cuprinde o gamă largă de preparate gustoase și recunoscute. Curios sau nu, puiul se regăsește pe un loc fruntaș în Italia. Acesta este folosit de cele mai multe ori împreună cu diverse tipuri de brânză (parmezan, mozzarella, ricotta) sau cu paste. Iată câteva rețete cunoscute cu carne de pui în Italia:
La ce ne gândim când spunem Spania? Unii ar spune Sangria, alții gazpacho, paella sau omletă cu cartofi. Gastronomia spaniolă surprinde prin diversitatea gusturilor, combinația de legume și carne, supe, mâncare la cuptor sau pe grătar. Întotdeauna, Spania cuprinde regiuni legumicole, astfel că din rețetele lor nu vor lipsi ardeiul gras, cartofii sau roșiile. Rețete cu pui cunoscute în Spania:
Fiind predominant o țară cu îndeletniciri agricole, puiul românesc este hrănit și crescut local. Astfel, cum să iasă mâncărurile prost? Puiul de aici se gătește sub diverse forme, de la o varietate considerabilă de supe și ciorbe, la mâncăruri pe bază de pui cu legume și condimente. În România puiul este o carne foarte cunoscută, preparată și savurată sub diverse forme în toate regiunile. Dacă vrem să mâncăm pui în diferite regiuni, vom găsi:
India este recunoscută pentru puiul său condimentat. Oriunde pe glob, vom găsi rețete cu carne de pui specifice bucătăriei indiene și le vom recunoaște după gustul exotic și diferit. Vei ști că sunt preparate indiene:
Încheiem pe picior mare cu bucătăria unde puiul prinde nuanțe de artă. Se spune că bucătăria franceză este cea mai bună și cea mai rafinată, oferind pe plan mondial o mulțime de mâncăruri cunoscute și gustoase. Francezii sunt iubitori de vin, brânză, panificație și carne de pui, având în repertoriu o paletă largă de rețete cunoscute. Printre cele mai cunoscute, numărăm:
În zilele noastre, puiul este o carne foarte cunoscută în toată lumea. Vedem acest lucru oriunde pe glob. O întâlnim în diverse preparate, în diferite combinații de gusturi și amestecuri. Pentru unele țări, carnea de pui a devenit deja specific tradițional. Gătit altfel și prezentat altfel, fiecare cultură și-a pus amprenta specifică, obținându-se astfel o dezvoltare continuă a bucătăriei mondiale.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.