7 fructe pe care le poți găti cu carne de pui

Nu trebuie să preferi doar mâncăruri tropicale ca să încerci câteva dintre fructele care schimbă total gustul unei mâncări bazate pe carnea de pui. Sosurile în care le incluzi o să devină mai bogate, fără să împrumute prea mult din gustul fructelor.

Carnea de pui e suculentă, la fel ca și cele mai multe dintre fructe. Imaginează-ți cum se poate transforma un sos de friptură dacă are la dispoziție cantitatea potrivită dintr-un fruct pe care îl cumperi regulat. Să vedem opțiunile care îți pot schimba stilul de gătit!

1. Mere

Probabil că te-au tentat deja, atunci când te-ai gândit că ai putea găti pui pe sticlă pentru următoarea cină. Merele sunt zemoase, așa că dacă se potrivesc cu ceva, atunci acela este un sos ușor, dar în cantitate suficientă pentru o carne cu crustă.

Mărul poate înlocui clasicele legume dintr-un amestec pe care deja l-ai încercat. Mărul preparat în cuptor lasă o zeamă dulce și se înmoaie. Îl poți folosi ca garnitură pentru o carne ușoară, dacă îl scoți cu puțin înainte ca puiul să fie gata sau poți arunca feliile din sos după preparare. Mărul poate să facă parte și din rețeta unui burger sau a unor salate.

2. Portocale

Portocalele sunt cele mai ofertante dintre citrice, deoarece au un gust ușor dulce, dar și ușor acrișor. Balanța este echilibrată, ceea ce le face să fie potrivite pentru majoritatea sosurilor. Ai nevoie de o cantitate mică de portocale – poate chiar una singură sau doar sucul – pentru un sos.

Aroma portocalei se ”îmblânzește” și aciditatea se pierde, astfel că poți găti sănătos și gustos. O poți adăuga în paste cu carne, pui la cuptor sau friptură cu sos.

3. Pere

Perele sunt fructele momentului. Dacă ai rămas cu câteva dintre fructele gustoase ale toamnei, le poți adăuga în mâncare. Deși sunt unele dintre cele mai dulci fructe, perele se ocupă cu echilibrul mâncării.

Perele se potrivesc cu gustul amar, cum ar fi cel al ridichilor gătite. Ți le recomandăm alături de pulpe de pui LaProvincia și un sos care conține legume ușor amare, pentru un gust bogat.

4. Mango

Dacă fructele ar fi clasificate după echilibru, atunci mango ar ocupa loc fruntaș. Un mango copt schimbă aroma sosului de pui și păstrează carnea cât mai suculentă. Mango îmblânzește sosurile picante și le oferă o ușoară consistență, mulțumită consistenței puțin mătăsoase.

Poți să asociezi mango cu puiul din salată, cuptor, tortilla și alte rețete similare.

5. Lămâi

Deși sunt tot citrice, lămâile au propriul gust, mai intens decât celelalte fructe din familia lor. Poți să folosești lămâi în salată sau atunci când vrei ca o ciorbă să fie ușor acră. Lămâile, însă, devin savuroase lângă un pui bine pregătit.

Poți să tai lămâile felii, dacă vrei să contribuie la ”plating” sau poți să le folosești doar zeama. Lămâile păstrează carnea moale și ușor de digerat. Lămâile pot să facă parte dintr-o garnitură de fructe pentru carnea de pui, dar sunt recomandate și pentru marinat.

6. Prune

Unii dintre noi probabil că știu rețeta tradițională de mâncare de prune, cu sau fără carne. Prunele sunt dulci, însă lasă o zeamă suficient de groasă încât să o poți folosi ca sos. Prunele sunt ideale lângă puiul gătit la cuptor sau în tigaie.

Le poți încerca chiar și sub formă de garnitură de legume pregătite pe grătar sau le poți combina cu chili, ca să obții un gust picant care nu deranjează.

7. Rodii

Probabil că ai întâlnit rodiile în mâncare sub două forme, fie ca sos ori semințe. Gustul lor bogat scoate în evidență atuurile puiului. Un sos bazat pe rodii are un gust de sirop dulce amestecat cu o cantitate mică de murături.

Semințele de rodii îmbogățesc aroma puiului și sunt suficient de mici ca să nu fie nevoie să le întorci sau amesteci, atunci când le prepari.

Carnea de pui face o pereche memorabilă cu fructe; nu vei uita niciodată acel gust pe care tocmai l-ai descoperit și cu care poți să te joci în bucătărie. Mâncărurile care includ fructe pot face o rețetă pe care ai preparat-o des să devină surprinzătoare. La fel ca puiul LaProvincia.

 

Ultimele articole

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international