7 lucruri de care să ții cont când ai copii și cauți un loc de grătar

Grătarul în familie este întotdeauna diferit față de ce știai după nașterea primului copil. Chiar dacă ai mai mulți copii și ai idee la ce poți să te aștepți, prezența unui bebeluș poate face dificilă alegerea locului ideal pentru grătar.  Dacă te întrebi cum să alegi cel mai bun loc de grătar pentru o familie cu copii mici, ai nimerit la locul potrivit.

Îți oferim 7 recomandări esențiale care îți ușurează decizia legată de locul de grătar. Ne referim aici nu doar la locație în sine, cât și la spațiul în care amplasezi masa și scaunele. Iată ce trebuie să iei în considerare pentru un grătar reușit, relaxant și distractiv pentru cei mari și cei mici.

1. Fără zone abrupte

Caută un loc pe o câmpie care este departe de orice zonă abruptă. Dacă ai mai mulți copii, aceștia sunt dificil de supravegheat și se pot răni în timp ce aleargă. Dacă poți cuprinde întregul loc dintr-o privire, este locul perfect.

2. Amplasare departe de lac

Tuturor ne place priveliștea pe care o oferă un lac din apropiere. Însă, ca să te poți bucura de ea pe deplin, ai nevoie să te asiguri că cei mici nu vor cădea sau sări în lac în niciun moment al ieșirii în natură. Poți fie să amplasezi masa și scaunele mai departe de lac, fie să găsești un loc în care accesul este blocat de un gard.

3. O zonă curată

Probabil că deja erai în căutarea unui loc curat, ferit de gunoaiele lăsate în urmă de către alți turiști. Din păcate, nu toate zonele arată impecabil. Însă, odată ce ai ajuns acolo, coboară din mașină și verifică îndeaproape dacă  există cioburi sau bucăți de plastic ce pot fi periculoase pentru copii. Privirea aruncată din afara automobilului îți oferă întotdeauna mai multe detalii.

4. Departe de fum și foc

Un spațiu mic, limitat, care te obligă să îți așezi familia și lucrurile în apropierea focului nu este ofertant și nici măcar sănătos. Dacă cei mici sunt nevoiți să inhaleze fumul și, implicit, particule de cenușă, atunci grătarul va face mai mult rău decât bine. Alege un loc unde să stai cât mai departe de fum și foc.

5. Aproape de casă

Chiar dacă folosești mașina, locul de grătar trebuie să fie la o distanță decentă față de casă. Dacă parcurgi peste 90 de minute pe drum, vei ajunge ”la locul faptei” cu niște copii fie obosiți, care vor să doarmă, fie prea energici pentru că au așteptat și care nu vor să stea într-un singur loc. În plus, o distanța mare creează așteptări chiar și pentru tine.

6. Recomandări în loc de știri

Caută în online locul unde vrei să mergi pentru grătar, înainte de a pleca de acasă. Dacă locuiești în zona de deal sau munte, există riscul ca în acel loc pe care îl cauți să existe riscul de coborâre a urșilor. Dacă ai văzut locația într-un material de presă despre animale, atunci probabil că ar trebui să o schimbi. Alege un loc recomandat de alte persoane.

7. Oferta de joacă

Pentru cei mici, un spațiu este plăcut dacă este ofertant la capitolul locuri de joacă. Poate că nu vei găsi oriunde zone amenajate special pentru copii. Însă, există spații tocmai bune pentru un grătar unde cei mici au șanse mari să găsească alți copii cu care se pot împrieteni. Dacă alegi o astfel de locație, mergi acolo cu siguranța că acel loc este prietenos.

 

Ultimele articole

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international