7 preparate cu pui de încercat cel puțin o dată în viață

Viața-i scurtă, dar papilele gustative sunt întotdeauna active. Orice destinație de pe glob are un specific culinar și preparate pe care nu le vei găsi nicăieri altundeva. Îți prezentăm 5 mâncăruri cu pui pe care ar trebui să le încerci cel puțin o dată.

Mulți dintre noi, după ce suntem turiști într-o altă țară, parcă ne dorim să reproducem aceste rețete sau le căutăm prin restaurantele cu specific. Totuși, undeva, acolo există diferențe. Gustul parcă nu e același. De aceea este important să le încerci întâi „de la mama lor” și, apoi, să îți pui imaginația în funcțiune.

Londra: Pui Tikka Masala

Puiul Tikka Masala mâncat în restaurantul indian Punjab din Londra este unic. Preparatul este un clasic indian, așa că vei găsi în componență atât condimente picante, cât și sos cremos de roșii. 

Ce recomandă specialiștii în gastronomie? Să înmoi pâine naan în acest preparat și să te bucuri de amestecul dintre sos și carne. Dacă vrei să încerci preparatul acasă, urmează rețeta și bucură-te de gust.

Puebla, Mexic: Mole Poblano

Un amestec delicios de dulce și picant turnat peste o bucată de piept de pui. Sosul Mole Poblano este apreciat în restaurantul local Augurio, acolo unde este gătit după o rețetă străveche.

Sosul conține între 15 și chiar 29 de ingrediente, printre care ardei iuți, ciocolată, nuci și pesmet. Ca să își dezvolte gustul complex, sosul are nevoie de o carne albă, oarecum neutră. De aceea localnicii au ales să îl servească alături de piept de pui.

Singapore: Orez cu pui Hainanese

Orașul-stat Singapore impresionează adesea turiștii cu un preparat ce conține orez gătit în supă de pui și servit cu pui fraged, sos de chili și castraveți. Este un preparat – emblemă pentru Singapore și răspândit în SE Asiei și SUA.  

Orezul este uleios, colorat și aromat. Puiul este fiert la foc mic, apoi ținut în gheață și atârnat la uscat, ca să producă acel strat de tip gel – uleios pe piele. Preparatul este servit de obicei cu sos roșu de chili și usturoi, sos de soia sau ghimbir proaspăt dat pe răzătoare. Unele localuri adaugă castravete proaspăt fiert în supa de pui și sos de soia cu ulei de susan.

Thailanda: Pad Thai

Ce zici de o porție de noodles prăjiți, serviți cu ou, germeni de fasole, arahide și pui? Orașul Bangkok găzduiește restaurantul Thip Sumai, celebru pentru acest preparat. Turiștii recomandă localul și pad thai-ul pentru că este unic – se servește într-o omletă.

Există o mulțime de rețete de Pad Thai, însă ar trebui să știi că preparatul thailandez are ingrediente și metode de gătit diferite față de cel malaezian.

Spania: Paella Valenciana

Rețeta de paella valenciana iese în evidență pentru că este diferită față de cea clasică, cu fructe de mare și legume. Turiștii adoră gustul bogat al orezului amestecat cu pui și iepure. 

La Fonda din zona Rambla, Barcelona este un restaurant care îți va servi o paella la porție mare și îți va oferi ocazia să stai mai mult de vorbă cu localnicii.

Maroc: Tajine de pui

Preparatul nord-african se gătește încet, într-un vas special, și conține un mix de ingrediente unice – cartofi dulci, cartofi roșii, merișoare, caise, sos de chili și scorțișoară.

La tajine de pui vei aprecia chiar și vasul în care este preparat și, probabil, îți vei dori să îl iei acasă ca suvenir, deoarece este intens colorat, cu motive specifice.

Jamaica: Pui cu curry

Unic și aromat, puiul cu curry jamaican reprezintă o experiență în sine și este disponibil în fiecare dintre restaurantele locale. Ai parte de exact câte plante aromate este nevoie ca să îți conturezi o nouă amintire după prima înghițitură din preparat.

Care este secretul rețetei? Un sos unic, delicios, bogat în pudră de curry autentică. Dacă ai parte de o vizită la o familie de localnici din Jamaica, ai șanse mari să fii servit cu o porție de pui cu curry jamaican.

Bagajul culinar pentru călătorie ????

Te-ai pregătit de viitoarea vacanță, biletele de avion sunt luate, iar bagajele sunt făcute. Mai este încă un pas de bifat înaintea călătoriei.

Nu uita să acorzi atenție hranei și să dedici puțin timp testării de preparate locale. Este posibil să ai parte de o surpriză delicioasă, poate chiar cu unul dintre aceste preparate.

 

 

 

 

 

 

Ultimele articole

Citește

Cum organizezi cu succes o masă în aer liber

Sezonul cald vine cu noi posibilități și cu ocazii perfecte de făcut amintiri. Mesele luate în aer liber alături de familie, în confortul propriei tale terase de acasă sau în grădină sunt momente speciale încărcate cu gust și bucurie. Un prânz luat în aer liber, în tihnă și în adiere de vânt te încarcă cu […]

Citește

Cei mai iuți ardei din lume și câteva preparate pentru curajoși

Înainte de toate, e bine să știi că iuțimea ardeilor se măsoară în unități Scoville, după scara Scoville – inventată de un farmacist pe nume Wilbur Scoville în 1912. Folosind scara Scoville, se stabilește cât de iute este un ardei în funcție de concentrația de capsaicină pe care o are în componență. Scara Scoville începe […]

Citește

Plating de casă sau cum să aranjezi mâncarea în farfurie

Fie că organizezi o mică adunare la tine acasă și servești mâncare sau prepari cina doar pentru tine, aranjarea preparatelor în farfurie face parte din experiența culinară. Gustul este important, bineînțeles, dar la fel de important este și aspectul pentru că orice bunătate trece mai întâi prin filtrul vizual, iar când un fel de mâncare […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli