Astrele gastronomice: ce preparat cu pui mănânci în funcție de zodie

Până acum, știm despre zodii că ne reflectă trăsături ale personalității, bazate pe fenomene astrologice. Noi, însă, ne încredem în fenomenele gastronomice. Dacă zodiile ne pot spune ce tip de temperament avem sau ce muzică ni se potrivește, astrele gastronomice ne spun ce mâncare cu pui merge cel mai bine pentru fiecare nativ în parte.

Berbecul – „Să nu te pui cu mine!”

Este o zodie dominată de impulsivitate, curaj și activitate. Voința sa este de fier și este născut să fie lider, cunoscând noțiunea de inițiativă. Acestea fiind spuse, ce preparat cu carne de pui i se potrivește cel mai bine dacă nu o salată cu piept de pui, mango și jalapeno? Rapid, îndrăzneț și picant, asta descrie cel mai bine un berbec.

Taur – „Eleganța este noul gust al mâncării.”

Zodie de pământ, îi place să rămână cu picioarele pe pământ și să-i rămână fidel. Cu toate acestea, nu ezită să transforme în frumos ce este în jurul său. Datorită rafinamentului personalității, acestuia i se potrivește un preparat de pui mai aparte. Și anume Coq au vin! Provenit din bucătăria franțuzească, acest preparat inspiră delicatețe și eleganță.

Gemeni – „Unde-s doi, mâncarea se termină mai repede”

Comunicarea, intelectul și mesajul definește cel mai bine un nativ din zodia Gemeni. Având în vedere că la orice întâlnire cu un geamăn se lasă cu vorbă multă, cel mai indicat este discuți cu el la o masă cu frigărui de pui. Legume și carne de pui pe băț împreună cu o  discuție cu un geamăn te pot purta pe meleaguri neștiute nici măcar de tine.

Racul – „Adevărata emoție se află în chiflă!”

Este o zodie de apă, sensibilă și emoțională. În ciuda firii sale timide, acesta este statornic în sentimentele sale. Într-o singură expresie, racul este una în carapacea sa și altul în afara ei. Așa că, un sandviș cu șnițel de pui cu sos de gorgonzola și salată îl exprimă cel mai bine!

Leul – „Dă-mi o aripă și îți mănânc tot puiul!”

Este puternic. Fiind zodie de foc, iubește pasional și mănâncă pe măsură. Nu putem să nu asociem leul cu exotism sau, mai precis, cu puiul Tandoori, condimentat, adus de pe meleaguri îndepărtate.

Fecioară – „Știu cine sunt, dar nu și cât mănânc… ”

Când ne gândim la ordine, precizie și rațiune, putem să spunem fără probleme că vorbim cu o fecioară. Numai că, aceste trăsături se regăsesc și în bucătărie, mai precis în farfurie. Ostropelul de pui nu spune mai mult decât este, la fel ca un nativ în zodia fecioară.

Balanța – „Mă înclin mereu acolo unde există gust!”

Mănâncă exact așa cum este ea: echilibrat! Intelectuală, înclinată spre justiție și apărarea familiei, balanței îi plac mâncărurile consistente și echilibrate în gust. Dacă vrem să cucerim o balanță, putem să îi preparăm liniștiți o mâncărică de pui cu morcovi sau un pui la cuptor.

Scorpionul – „Țin focul aprins, chiar și în bucătărie!”

Este un alt nativ de foc, căruia îi plac transformarea, curajul și aromele afrodisiace. Puiul cu scorțișoară este făcut pentru senzualitatea și spiritului pasional al scorpionului.

Săgetător – „Rotisat sau la cuptor? – Aceasta este întrebarea.”

Îi sunt atribuite spiritul de aventură, spiritualitatea, generozitatea și ciorba rădăuțeană de pui. Un preparat de bază, gustos și niciodată demodat.

Capricorn – „Încă o porție, vă rog!”

Capricornul este foarte controlat și retras. Surprinzându-l mâncând de unul singur aripioare picante nu este ceva ciudat. Alătură-te lui și nu pune prea multe întrebări, va aprecia.

Vărsător – „Cine se trezește de dimineață, mănâncă în pat.”

Susține libertatea pe toate planurile, chiar și pe cel culinar. Frica de noutate nu există pentru un nativ din această zodie, așa că să nu fii surprins atunci când mergi în oraș și comandă paste cu pui și legume pentru că așa vrea el.

Peștii – „Frumusețea vine din crustă.”

Mereu misterioși și plini de compasiune, te vor invita la ei la masă și te vor servi cu o porție de sarmale din carne de pui. Asta pentru că mereu au visat că pot mânca vreodată sarmale de pui!  

Ție ce mâncare cu pui îți place?

Ultimele articole

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international