Astrele gastronomice: ce preparat cu pui mănânci în funcție de zodie

Până acum, știm despre zodii că ne reflectă trăsături ale personalității, bazate pe fenomene astrologice. Noi, însă, ne încredem în fenomenele gastronomice. Dacă zodiile ne pot spune ce tip de temperament avem sau ce muzică ni se potrivește, astrele gastronomice ne spun ce mâncare cu pui merge cel mai bine pentru fiecare nativ în parte.

Berbecul – „Să nu te pui cu mine!”

Este o zodie dominată de impulsivitate, curaj și activitate. Voința sa este de fier și este născut să fie lider, cunoscând noțiunea de inițiativă. Acestea fiind spuse, ce preparat cu carne de pui i se potrivește cel mai bine dacă nu o salată cu piept de pui, mango și jalapeno? Rapid, îndrăzneț și picant, asta descrie cel mai bine un berbec.

Taur – „Eleganța este noul gust al mâncării.”

Zodie de pământ, îi place să rămână cu picioarele pe pământ și să-i rămână fidel. Cu toate acestea, nu ezită să transforme în frumos ce este în jurul său. Datorită rafinamentului personalității, acestuia i se potrivește un preparat de pui mai aparte. Și anume Coq au vin! Provenit din bucătăria franțuzească, acest preparat inspiră delicatețe și eleganță.

Gemeni – „Unde-s doi, mâncarea se termină mai repede”

Comunicarea, intelectul și mesajul definește cel mai bine un nativ din zodia Gemeni. Având în vedere că la orice întâlnire cu un geamăn se lasă cu vorbă multă, cel mai indicat este discuți cu el la o masă cu frigărui de pui. Legume și carne de pui pe băț împreună cu o  discuție cu un geamăn te pot purta pe meleaguri neștiute nici măcar de tine.

Racul – „Adevărata emoție se află în chiflă!”

Este o zodie de apă, sensibilă și emoțională. În ciuda firii sale timide, acesta este statornic în sentimentele sale. Într-o singură expresie, racul este una în carapacea sa și altul în afara ei. Așa că, un sandviș cu șnițel de pui cu sos de gorgonzola și salată îl exprimă cel mai bine!

Leul – „Dă-mi o aripă și îți mănânc tot puiul!”

Este puternic. Fiind zodie de foc, iubește pasional și mănâncă pe măsură. Nu putem să nu asociem leul cu exotism sau, mai precis, cu puiul Tandoori, condimentat, adus de pe meleaguri îndepărtate.

Fecioară – „Știu cine sunt, dar nu și cât mănânc… ”

Când ne gândim la ordine, precizie și rațiune, putem să spunem fără probleme că vorbim cu o fecioară. Numai că, aceste trăsături se regăsesc și în bucătărie, mai precis în farfurie. Ostropelul de pui nu spune mai mult decât este, la fel ca un nativ în zodia fecioară.

Balanța – „Mă înclin mereu acolo unde există gust!”

Mănâncă exact așa cum este ea: echilibrat! Intelectuală, înclinată spre justiție și apărarea familiei, balanței îi plac mâncărurile consistente și echilibrate în gust. Dacă vrem să cucerim o balanță, putem să îi preparăm liniștiți o mâncărică de pui cu morcovi sau un pui la cuptor.

Scorpionul – „Țin focul aprins, chiar și în bucătărie!”

Este un alt nativ de foc, căruia îi plac transformarea, curajul și aromele afrodisiace. Puiul cu scorțișoară este făcut pentru senzualitatea și spiritului pasional al scorpionului.

Săgetător – „Rotisat sau la cuptor? – Aceasta este întrebarea.”

Îi sunt atribuite spiritul de aventură, spiritualitatea, generozitatea și ciorba rădăuțeană de pui. Un preparat de bază, gustos și niciodată demodat.

Capricorn – „Încă o porție, vă rog!”

Capricornul este foarte controlat și retras. Surprinzându-l mâncând de unul singur aripioare picante nu este ceva ciudat. Alătură-te lui și nu pune prea multe întrebări, va aprecia.

Vărsător – „Cine se trezește de dimineață, mănâncă în pat.”

Susține libertatea pe toate planurile, chiar și pe cel culinar. Frica de noutate nu există pentru un nativ din această zodie, așa că să nu fii surprins atunci când mergi în oraș și comandă paste cu pui și legume pentru că așa vrea el.

Peștii – „Frumusețea vine din crustă.”

Mereu misterioși și plini de compasiune, te vor invita la ei la masă și te vor servi cu o porție de sarmale din carne de pui. Asta pentru că mereu au visat că pot mânca vreodată sarmale de pui!  

Ție ce mâncare cu pui îți place?

Ultimele articole

Citește

Cum organizezi cu succes o masă în aer liber

Sezonul cald vine cu noi posibilități și cu ocazii perfecte de făcut amintiri. Mesele luate în aer liber alături de familie, în confortul propriei tale terase de acasă sau în grădină sunt momente speciale încărcate cu gust și bucurie. Un prânz luat în aer liber, în tihnă și în adiere de vânt te încarcă cu […]

Citește

Cei mai iuți ardei din lume și câteva preparate pentru curajoși

Înainte de toate, e bine să știi că iuțimea ardeilor se măsoară în unități Scoville, după scara Scoville – inventată de un farmacist pe nume Wilbur Scoville în 1912. Folosind scara Scoville, se stabilește cât de iute este un ardei în funcție de concentrația de capsaicină pe care o are în componență. Scara Scoville începe […]

Citește

Plating de casă sau cum să aranjezi mâncarea în farfurie

Fie că organizezi o mică adunare la tine acasă și servești mâncare sau prepari cina doar pentru tine, aranjarea preparatelor în farfurie face parte din experiența culinară. Gustul este important, bineînțeles, dar la fel de important este și aspectul pentru că orice bunătate trece mai întâi prin filtrul vizual, iar când un fel de mâncare […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli