Preview 55

Astrele gastronomice: ce preparat cu pui mănânci în funcție de zodie

Până acum, știm despre zodii că ne reflectă trăsături ale personalității, bazate pe fenomene astrologice. Noi, însă, ne încredem în fenomenele gastronomice. Dacă zodiile ne pot spune ce tip de temperament avem sau ce muzică ni se potrivește, astrele gastronomice ne spun ce mâncare cu pui merge cel mai bine pentru fiecare nativ în parte.

1 730x390

Berbecul – „Să nu te pui cu mine!”

Este o zodie dominată de impulsivitate, curaj și activitate. Voința sa este de fier și este născut să fie lider, cunoscând noțiunea de inițiativă. Acestea fiind spuse, ce preparat cu carne de pui i se potrivește cel mai bine dacă nu o salată cu piept de pui, mango și jalapeno? Rapid, îndrăzneț și picant, asta descrie cel mai bine un berbec.

2 730x390

Taur – „Eleganța este noul gust al mâncării.”

Zodie de pământ, îi place să rămână cu picioarele pe pământ și să-i rămână fidel. Cu toate acestea, nu ezită să transforme în frumos ce este în jurul său. Datorită rafinamentului personalității, acestuia i se potrivește un preparat de pui mai aparte. Și anume Coq au vin! Provenit din bucătăria franțuzească, acest preparat inspiră delicatețe și eleganță.

3 730x390

Gemeni – „Unde-s doi, mâncarea se termină mai repede”

Comunicarea, intelectul și mesajul definește cel mai bine un nativ din zodia Gemeni. Având în vedere că la orice întâlnire cu un geamăn se lasă cu vorbă multă, cel mai indicat este discuți cu el la o masă cu frigărui de pui. Legume și carne de pui pe băț împreună cu o  discuție cu un geamăn te pot purta pe meleaguri neștiute nici măcar de tine.

4 730x390

Racul – „Adevărata emoție se află în chiflă!”

Este o zodie de apă, sensibilă și emoțională. În ciuda firii sale timide, acesta este statornic în sentimentele sale. Într-o singură expresie, racul este una în carapacea sa și altul în afara ei. Așa că, un sandviș cu șnițel de pui cu sos de gorgonzola și salată îl exprimă cel mai bine!

5 730x390

Leul – „Dă-mi o aripă și îți mănânc tot puiul!”

Este puternic. Fiind zodie de foc, iubește pasional și mănâncă pe măsură. Nu putem să nu asociem leul cu exotism sau, mai precis, cu puiul Tandoori, condimentat, adus de pe meleaguri îndepărtate.

6 730x390

Fecioară – „Știu cine sunt, dar nu și cât mănânc… ”

Când ne gândim la ordine, precizie și rațiune, putem să spunem fără probleme că vorbim cu o fecioară. Numai că, aceste trăsături se regăsesc și în bucătărie, mai precis în farfurie. Ostropelul de pui nu spune mai mult decât este, la fel ca un nativ în zodia fecioară.

7 730x390

Balanța – „Mă înclin mereu acolo unde există gust!”

Mănâncă exact așa cum este ea: echilibrat! Intelectuală, înclinată spre justiție și apărarea familiei, balanței îi plac mâncărurile consistente și echilibrate în gust. Dacă vrem să cucerim o balanță, putem să îi preparăm liniștiți o mâncărică de pui cu morcovi sau un pui la cuptor.

8 730x390

Scorpionul – „Țin focul aprins, chiar și în bucătărie!”

Este un alt nativ de foc, căruia îi plac transformarea, curajul și aromele afrodisiace. Puiul cu scorțișoară este făcut pentru senzualitatea și spiritului pasional al scorpionului.

9 730x390

Săgetător – „Rotisat sau la cuptor? – Aceasta este întrebarea.”

Îi sunt atribuite spiritul de aventură, spiritualitatea, generozitatea și ciorba rădăuțeană de pui. Un preparat de bază, gustos și niciodată demodat.

10 730x390

Capricorn – „Încă o porție, vă rog!”

Capricornul este foarte controlat și retras. Surprinzându-l mâncând de unul singur aripioare picante nu este ceva ciudat. Alătură-te lui și nu pune prea multe întrebări, va aprecia.

11 730x390

Vărsător – „Cine se trezește de dimineață, mănâncă în pat.”

Susține libertatea pe toate planurile, chiar și pe cel culinar. Frica de noutate nu există pentru un nativ din această zodie, așa că să nu fii surprins atunci când mergi în oraș și comandă paste cu pui și legume pentru că așa vrea el.

12 730x390

Peștii – „Frumusețea vine din crustă.”

Mereu misterioși și plini de compasiune, te vor invita la ei la masă și te vor servi cu o porție de sarmale din carne de pui. Asta pentru că mereu au visat că pot mânca vreodată sarmale de pui!  

Ție ce mâncare cu pui îți place?

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase