Beneficii ale cărnii de pui pentru sănătatea ta

Carnea de pui este albă, uşoară şi versatilă. De fapt, este atât de adaptabilă încât o poţi folosi în supe sau ciorbe, mâncăruri uscate ori cu sos, salate sau chiar preparate desert. În timp ce unii o aleg pentru gust, alţii preferă să descopere beneficii ale cărnii de pui pentru siluetă și sănătate.

Dacă am cunoaşte toate beneficiile cărnii de pui, probabil că am include-o în cât mai multe mâncăruri. De aceea, îţi prezentăm cele mai cunoscute trăsături ale puiului de consum, descoperite de medici specialişti.

Valoarea nutriţională a cărnii de pui

Potrivit FDA, 100 grame de pui conţin:

  • 215 kcal
  • 18 g proteine
  • 15 g grăsimi
  • 4 g grăsimi saturate
  • 75 mg colesterol
  • Calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, sodiu, potasiu
  • Tiamină, riboflavină, niaicină
  • Vitaminele A, B6, B12, C, D, E şi K

Vitaminele şi mineralele de mai sus te protejează de afecţiuni ale pielii, cataractă, oboseală, digestie neregulată şi sistemul nervos afectat de viaţa de zi cu zi. Sunt folositoare şi în prevenirea migrenelor, a bolilor de inimă şi diabetului. Vitamina D absoarbe calciul şi întăreşte oasele, iar vitamina A ajută hemoglobina să se formeze şi elimină anemia. Totuşi, pieptul de pui este preferatul majorităţii femeilor, pentru că includ aminoacizi ce contribuie la dezvoltarea muşchilor.

Doza recomandată de carne de pui este de 1 gram/1kg din greutatea corporală.

 

Ce beneficii ale cărnii de pui mai există?

  1. Pierderea în greutate: Regimurile de slăbit ce includ proteine sunt eficiente deoarece elimină starea de foame. Mai multe studii au arătat că persoanele care aleg să consume piept de pui scad în greutate, după o perioadă.
  2. Colesterol scăzut: Puiul are un număr scăzut de grăsimi saturate şi colesterol, chiar şi faţă de unele legume. Medicii recomandă consumul de peşte şi carne albă dacă există riscul unui colesterol crescut.
  3. Tensiunea arterială ținută sub control: Carnea de pui poate ţine sub control tensiunea arterială, împreună cu legume, fructe şi alte produse fără grăsimi.
  4. Reduce efectele răcelii: Există multe beneficii ale cărnii de pui. Însă, pe unul dintre ele ni-l amintim mulţi din copilărie. Ciorba de pui micşorează efectele răcelii. Grăsimea încălzită reduce simptome precum nasul înfundat şi gâtul dureros.

Şi mai multe beneficii ale cărnii de pui

Carnea de pui se poate găti uşor şi rapid. Carnea de pui devine albă atunci când începe să fie gătită şi se rumeneşte în decurs de câteva minute. Poate fi folosită cu oase ori fără. Putem tăia bucăţile de pui sau le putem folosi întregi. Aşa că, pe lângă beneficiile medicale, carnea de pui are avantajul că nu necesită timp prelungit de preparare.

Puiul este la graniţa dintre legume şi celelalte tipuri de carne, pentru că vine cu multe proteine „împachetate” în puţine calorii. Printre aceste beneficii ale cărnii de pui se află şi avantajul cumpărăturilor – puiul este accesibil şi se găseşte în aproape orice formă de care poţi avea nevoie pentru cina preferată.

 

 

Ultimele articole

Citește

7 trucuri care te vor ajuta să mănânci mai sănătos

Schimbarea stilului de viață nu se face pocnind din degete, ci treptat, cu pași mici și siguri. După ce ai trecut prin focurile sărbătorilor de iarnă și ai făcut față frigului din ianuarie cu ajutorul ciorbelor drese cu smântână și al tocănițelor complexe, te resimți. Cele 3-4 kilograme acumulate în această perioadă sau dorința de […]

Citește

Cum să reciclezi în bucătărie

Procesul de reciclare se află încă la început în România, fiind unul dintre statele cu cel mai mic grad de reciclare al deșeurilor din Europa. Reciclarea materialelor din plastic, sticlă, hârtie sau metal este cunoscută de toată lumea, dar de reciclarea mâncării ai auzit? Este o modalitate prin care eviți risipa din bucătărie. În timp, […]

Citește

Scapă de kilogramele în plus de sărbători cu carne de pui

Ai revenit din vacanța de sărbători cu o doză mare de energie și bună dispoziție. Pe lângă relaxarea deprinsă în această perioadă, te-ai întors și cu câteva kilograme în plus, distribuite uniform pe corpul tău, să nu cumva să fie cu supărare. Vestea bună este că numărul acestor kilograme nu poate fi foarte mare. În […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international