Beneficii ale cărnii de pui pentru sănătatea ta

Carnea de pui este albă, uşoară şi versatilă. De fapt, este atât de adaptabilă încât o poţi folosi în supe sau ciorbe, mâncăruri uscate ori cu sos, salate sau chiar preparate desert. În timp ce unii o aleg pentru gust, alţii preferă să descopere beneficii ale cărnii de pui pentru siluetă și sănătate.

Dacă am cunoaşte toate beneficiile cărnii de pui, probabil că am include-o în cât mai multe mâncăruri. De aceea, îţi prezentăm cele mai cunoscute trăsături ale puiului de consum, descoperite de medici specialişti.

Valoarea nutriţională a cărnii de pui

Potrivit FDA, 100 grame de pui conţin:

  • 215 kcal
  • 18 g proteine
  • 15 g grăsimi
  • 4 g grăsimi saturate
  • 75 mg colesterol
  • Calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, sodiu, potasiu
  • Tiamină, riboflavină, niaicină
  • Vitaminele A, B6, B12, C, D, E şi K

Vitaminele şi mineralele de mai sus te protejează de afecţiuni ale pielii, cataractă, oboseală, digestie neregulată şi sistemul nervos afectat de viaţa de zi cu zi. Sunt folositoare şi în prevenirea migrenelor, a bolilor de inimă şi diabetului. Vitamina D absoarbe calciul şi întăreşte oasele, iar vitamina A ajută hemoglobina să se formeze şi elimină anemia. Totuşi, pieptul de pui este preferatul majorităţii femeilor, pentru că includ aminoacizi ce contribuie la dezvoltarea muşchilor.

Doza recomandată de carne de pui este de 1 gram/1kg din greutatea corporală.

 

Ce beneficii ale cărnii de pui mai există?

  1. Pierderea în greutate: Regimurile de slăbit ce includ proteine sunt eficiente deoarece elimină starea de foame. Mai multe studii au arătat că persoanele care aleg să consume piept de pui scad în greutate, după o perioadă.
  2. Colesterol scăzut: Puiul are un număr scăzut de grăsimi saturate şi colesterol, chiar şi faţă de unele legume. Medicii recomandă consumul de peşte şi carne albă dacă există riscul unui colesterol crescut.
  3. Tensiunea arterială ținută sub control: Carnea de pui poate ţine sub control tensiunea arterială, împreună cu legume, fructe şi alte produse fără grăsimi.
  4. Reduce efectele răcelii: Există multe beneficii ale cărnii de pui. Însă, pe unul dintre ele ni-l amintim mulţi din copilărie. Ciorba de pui micşorează efectele răcelii. Grăsimea încălzită reduce simptome precum nasul înfundat şi gâtul dureros.

Şi mai multe beneficii ale cărnii de pui

Carnea de pui se poate găti uşor şi rapid. Carnea de pui devine albă atunci când începe să fie gătită şi se rumeneşte în decurs de câteva minute. Poate fi folosită cu oase ori fără. Putem tăia bucăţile de pui sau le putem folosi întregi. Aşa că, pe lângă beneficiile medicale, carnea de pui are avantajul că nu necesită timp prelungit de preparare.

Puiul este la graniţa dintre legume şi celelalte tipuri de carne, pentru că vine cu multe proteine „împachetate” în puţine calorii. Printre aceste beneficii ale cărnii de pui se află şi avantajul cumpărăturilor – puiul este accesibil şi se găseşte în aproape orice formă de care poţi avea nevoie pentru cina preferată.

 

 

Ultimele articole

Citește

Cum să transformi un sos imperfect într-o delicatesă

Plănuieşti întotdeauna o cină gustoasă, acompaniată de un sos perfect, bogat în arome şi gusturi. Nu întotdeauna planul şi rezultatul coincid. Aşa că uneori, ai nevoie de nişte trucuri prin care poţi reechilibra sosurile care ies altfel decât le-ai gândit. Aplicând trucurile corecte, poţi reechilibra un sos care are un gust prea sărat, înţepător, picant […]

Citește

Cum să foloseşti cuptorul cu microunde pentru carnea de pui

Cuptorul cu microunde este un subiect atât de discutat încât oamenii preferă fie să îl utilizeze cu fiecare ocazie, fie să îl evite. Siguranţa cărnii de pui pregătite la cuptorul cu microunde depinde, în multe cazuri, de bacteriile la care a fost expusă înainte de pregătire, cum a fost gătită şi cum a fost utilizat […]

Citește

Cum să pregăteşti carne de pui cu puţine calorii

Caloriile sunt cele care determină dacă luăm în greutate sau slăbim, pe baza mâncărurilor pe care le consumăm, dar şi a cantităţilor. Ar trebui ca numărul lor să fie raportat la obiectivele fiecăruia. Însă, după acest plan urmează o întrebare comună şi, uneori, problematică: ce poţi mânca astfel încât să nu îţi fie foame, dar […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.