Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Vara a trecut, așa că te poți gândi deja la ce rețete delicioase poți pregăti în voie, în bucătărie, fără să te deranjeze căldura sau soarele orbitor. Îți poți lua tot timpul pentru a găti rețete complexe, cu un gust pe măsură. Inspirația pentru rețete îți vine imediat ce îți arunci privirea pe geam, căci culorile ruginii domină iar pofta te va duce direct către un pui rumenit sau o ciorbă fierbinte.
Toamna vine mereu cu o schimbare de temperatură, frigul instalându-se rapid, așa că axează-te pe mâncăruri servite calde sau chiar fierbinți și pe multe proteine și nutrienți pentru a avea energie toată ziua. Ține cont și că anotimpul rece-rece bate la ușă, așa că pregătește-te cu provizii.
Prin piețe și prin grădini, cele mai întâlnite fructe de toamnă sunt perele, merele, strugurii, gutuile, iar la capitolul legume găsim dovleac, morcov și varză. Este, cu siguranță, momentul să încerci aceste alimente, căci gustul cel mai bun îl au atunci când este perioada lor. Dacă ai nevoie de câteva idei pentru a le folosi în bucătărie, inspiră-te din rețetele de mai jos:
Dacă vrei să încerci o rețetă nouă sau să îți reamintești cum se gătește o rețetă clasică, vizitează categoria de rețete LaProvincia.
Nu lăsa pe mâine ce poți face azi! Proviziile din cămară trebuie pregătite din timp, așa că adună cele necesare și apucă-te de treabă. În piețe găsești tot ce îți trebuie pentru a face gogonele murate, castraveți în oțet, varză murată și roșii în saramură. Vei obține astfel garnituri perfecte pentru mâncărurile tale cu pui, care să le potențeze gustul.
Cum plantele aromatice se găsesc mai ușor în sezonul cald, pregătește-te de toamnă cu rafturile pline de condimente uscate, care să țină până când apar din nou plantele verzi. Pătrunjelul și mărarul sunt de bază atunci când vine vorba despre rețetele cu pui, așa că taie firele mărunt și lasă-le câteva zile la uscat. Poți face același lucru cu busuiocul și leușteanul, depozitându-le apoi în săculeți textili sau în borcane închise ermetic într-un loc uscat. Pentru o ciorbă cu pui delicioasă pregătește din timp cimbru pentru un plus de aromă. Atenție! Acesta nu trebuie tăiat mărunt, ci se lasă la uscat întreg.
Dacă vrei să mai adaugi ceva pe raft, pune la uscat și mentă, oregano sau ardei iuți. Poți face un mix de plante aromatice tocate mărunt și depozitate într-un borcan, pentru a folosi de fiecare dată când vrei să condimentezi puiul pudra rezultată.
Bogățiile toamnei se văd mai ales în bucătărie. Fructele și legumele de sezon completează perfect meniul, oferindu-ți energia necesară zilelor din ce în ce mai friguroase. Gătește preparate specifice sezonului și profită cât mai mult de roadele pământului.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.