Motive pentru care carnea de pui este atât de populară în întreaga lume
Carnea de pui este un aliment omniprezent în bucătăriile din întreaga lume și...
Carnea de pui este un aliment des regăsit pe listele de cumpărături, pe rafturile supermarketurilor și pe buzele iubitorilor de savoare și frăgezime. Este la îndemâna oricui și poate fi gătită într-o varietate de combinații, utilizând tehnici de gătit care mai de care mai spectaculoase.
Este alimentul care oferă gust oricărei mese și care va reprezenta întotdeauna una dintre primele opțiuni la care te gândești atunci când îți pregătești meniul săptămânal. De la șnițelele pe care le pregăteau părinții, până la ciorbele pe care ai învățat și tu să le gătești, puiul este prezent în multe dintre rețetele uzuale.
Fiind atât de des consumat este important să aruncăm o privire și la calitatea și cantitatea cărnii pe care o ai în farfurie.
În medie, un român consumă anual 28 de kilograme de carne de pui, potrivit Institutului Național de Statistică. Această cifră a crescut gradual de-a lungul anilor. Din 2015, consumul și producția au crescut anual cu aproape trei procente.
Conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică, în 2021 consumul de carne de pasăre a fost de 1,7 kilograme lunar, în creştere cu circa 5% faţă de anul anterior. Tot în 2021 s-au consumat în România aproximativ 500.000 de tone de carne de pasăre. Un procent de peste 90% provine din ferme din țară.
Un studiu derulat de un producător local de carne de pui menționează că 7 din 10 români susțin că gătesc pui de mai multe ori pe săptămână.
Pentru că puiul este un aliment din ce în ce mai popular și consumul de carne de pasăre a atins un nivel record în ultimii ani în România, mulți oameni se întreabă care este cantitatea care ar trebui consumată săptămânal, cum poate fi determinată calitatea cărnii, cum poate fi gătită corect și care sunt beneficiile pe care le aduce organismului uman.
Citește în continuare și descoperă câtă carne de pui este recomandat să consumi, cât de important este să ții cont de calitatea puiului pe care îl mănânci și cum să îl alegi corect.
Pentru că stilul de viață cât mai sănătos este un subiect din ce în ce mai abordat și oamenii sunt concentrați mai mult pe a mânca mai bine decât în trecut, este natural să existe întrebarea: calitate sau cantitate? Ambele aspecte sunt la fel de relevante când vine vorba despre consumul cărnii de pui, fiindcă aceste variabile influențează aportul nutritiv și buna funcționare a organismului.
Calitatea reiese din modul în care puiul a fost crescut și hrănit și se reflectă în culoarea, aspectul și compoziția chimică a puiului. Citește în continuare pentru a afla cum alegem noi, în fermele LaProvincia, să ne creștem puii.
Cantitatea de carne de pui pe care o mâncăm este, de asemenea, un aspect de care să ții cont. Aceasta este bogată în proteine și grăsimi bune, cât și un procent de grăsimi saturate, care, consumate în cantități depășite, poate îngreuna funcționarea organismului. La fel ca în cazul oricărui aliment, echilibrul este soluția ideală și este important să alegi gramajele în mod corespunzător.
Să începem cu începutul. Ca regulă generală, o porție corectă de carne de pui de consumat la o masă are dimensiunea podului palmei sau a unui pachet de cărți de joc. Potrivit Asociației Americane a Inimii, o porție de carne se încadrează între 85 și 115 grame, însă poate varia în funcție de vârstă, sex, greutate și nivelul de activitate fizică.
Se recomandă ca o persoană să mănânce în medie 0,7 kg carne de pasăre pe săptămână. Acesta ar fi echivalentul consumului a 100 g de piept de pui pe zi. Evident, tipul de carne ar trebui variat.
280 de grame de piept de pui negătit și nedezosat se va transforma, după gătire, într-o porție de aproximativ 170 g. Așadar, ține un cântar aproape și măsoară cantitățile de piept de pui pe care le gătești!
O pulpă întreagă de pui conține pulpa superioară și copănelul. O pulpă întreagă de pui cântărește aproximativ 115 g, astfel că într-o farfurie este suficientă una singură pentru o persoană.
O pulpă de pui are aproximativ 85 g (fără piele și os), așa că pentru majoritatea consumatorilor, o pulpă jumătate – două este cantitatea potrivită.
Un prim pas pe care îl poți face este să verifici certificările și standardele. Verifică dacă produsul pe care îl cumperi are certificări sau este în conformitate cu standardele de calitate și bunăstare a animalelor, cum ar fi cele referitoare la creșterea etică a păsărilor.
De la cultivarea cerealelor până la servirea de mâncare delicioasă, noi parcurgem un proces lung. Munca noastră nu începe doar cu creșterea păsărilor și producerea cărnii, ci începe în câmp, prin cultivarea și selecționarea celor mai bune cereale, care joacă un rol esențial în întregul proces de producție.
În ceea ce privește sustenabilitatea, folosim toate deșeurile de așternut uzat în halele de păsări ca îngrășământ natural pe terenurile agricole. Astfel, obținem cereale cât mai naturale.
Află chiar acum toate detaliile despre ferma noastră și modul în care ne creșem puii.
Pentru a te asigura că carnea de pui pe care o cumperi este calitativă, urmărește următorii pași:
Un pui calitativ înseamnă un pui sigur de consum. Protejează-ți sănătatea și alege carne de pasăre de calitate!
Puii LaProvincia sunt crescuți cu responsabilitate și hrăniți cu legume și cereale, provenite dintr-o agricultură proprie. Iată câteva informații esențiale despre puii noștri:
Păsările sunt inspectate constant și verificate de specialiști în creșterea păsărilor și medici veterinari pentru a ne asigura în permanență că sunt sănătoase. În fermele noastre, creștem puii la sol, pentru a asigura o calitate crescută a cărnii care va ajunge în farfuria ta.
Luând în considerare aspectele nutriționale, carnea de pasăre rămâne un aliment benefic. Este bogată în proteine și minerale, conține o cantitate mică de grăsimi, cu o proporție ridicată de acizi grași nesaturați și un nivel scăzut de colesterol. Este slab calorică, versatilă și, evident, gustoasă.
Ținând cont de calitatea puiului, dar și de cantitatea pe care o consumi, puiul va veni în ajutorul organismului pentru a-i oferi nutrienți esențiali. Alege carne de pasăre de calitate, consumă cantități echilibrate și ai grijă de sănătatea ta!
Carnea de pui este un aliment omniprezent în bucătăriile din întreaga lume și...
Carnea de pui este unul dintre cele mai versatile și populare alimente în...
Dieta ketogenică este o modalitate de a te alimenta controlat, caracterizată prin aport...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.