Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Carnea este compusă din doi macronutrienți esențiali: proteină și grăsime. Vestea bună este că proteina se găsește în cantități considerabile.
Mai mult decât atât, carnea conține grăsimi benefice pentru sistemul cardiovascular.
În general, se spune că orice tip de carne îngrașă, dar de fapt această informație este greșită. În procesul de îngrășare constatăm o serie de factori care sporește creșterea în greutate. De asemenea, contează originea cărnii pentru a ne da seama dacă aceasta conține cantități mari de acizi grași saturați.
Grăsimile reprezintă o componentă importantă din alimentație, cu funcții benefice. Cu toate acestea este necesar să știm că există două tipuri de grăsime care se regăsesc în produsele pe care le mâncăm:
Există două tipuri importante de grăsime:
Carnea de pui, spre deosebire de celelalte cărnuri roșii, are o cantitate foarte mică de grăsime saturată. De fapt, cea mai mare concentrație de grăsime se regăsește în pielea sa, care poate fi foarte ușor îndepărtată înainte de gătit. Pieptul și pulpele de pui sunt părțile în care se găsesc aproape 60 de miligrame de lipide pe gram, ceea ce reprezintă un număr nesemnificativ, în comparație cu carnea de porc care conține 6 g de lipide pe 100 grame.
Carnea de pui este bogată în proteine și în grăsimi benefice pentru organism. Cu toate acestea, alimentele cu care asociem carnea de pui, precum și momentele în care o consumăm sunt cele care fac diferența între un regim sănătos și unul defectuos.
Miturile legate de faptul că orice carne îngrașă sunt fondate pe principiul că: dacă există grăsime, există șanse mari să te îngrași. Într-un fel este adevărat, însă procesul de îngrășare este susținut de mai mulți factori, printre care numărăm frecvența mâncatului, ora, garnitura și mai ales stilul de viață!
Carnea de pui este cea care sparge gheața, având un număr redus de grăsimi în raport cu cantitatea mare de proteine. Aceasta este inclusă deseori în regimul alimentar pentru bolnavi sau în mâncărurile sportivilor, reprezentând una dintre cele mai bune surse proteine de origine animală.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.