Ce bunătăți din pui poți găti pentru masa de Crăciun

Vin sărbătorile și odată cu ele și agitația specifică… Decorațiuni pentru casă, decorațiuni pentru brad, cadouri, cumpărături, invitați și mese lungi.

Este acea perioadă magică a anului în care gătești în cantități aproape industriale.

Eforturile pe care le depui de sărbători sunt răsplătite cu vârf și îndesat când toată familia se așază la masă și nu se aude decât zgomotul tacâmurilor pe farfurii și din când în când câte un: „Ce bun este!”.

Ne-am gândit la tine și la eforturile pe care le depui an de an în încercarea de a mulțumi pe toată lumea.

Iată câteva rețete cu pui demne de masa de Crăciun pe care le poți face anul acesta!

Pui umplut la cuptor

Masa de Crăciun este un obicei respectat și iubit de toată lumea. Există un tipar pe care oamenii îl urmează când vine vorba de această masă, dar cine a spus că nu o putem personaliza?

Puiul umplut la cuptor este un preparat gata să impresioneze și cei mai aprigi critici prin gust și aromă, prin textură ușoară și frăgezime. Despre cum arată nu îți mai povestim… să spunem doar că ar putea eclipsa bradul.

Rețeta este una de dificultate medie iar puiul este suficient de consistent pentru o masă de Crăciun. Servit cu garnitură de cartofi la cuptor ori ciuperci sote este un deliciu greu de uitat.

Sarmale de pui în ritm de colinde

Mâna sus cine iubește sarmalele! Și noi iubim sarmalele de pui. Despre această rețetă avem doar cuvinte de laudă: sunt gustoase, sățioase, sănătoase și binevenite de Crăciun.

Expresia „îmi lasă gura apă” îți vine în minte când citești rețeta acestui preparat și tot asta își vor spune și membrii familiei și invitații tăi la masa de Crăciun.

Ai toate motivele să încerci această rețetă și să aduni toate laudele, ca să nu mai precizăm că este ușor și rapid de făcut.

Ruladă cu pui

Masa de Crăciun nu trebuie să fie una grea, ci una gustoasă. Îți propunem un preparat ușor dar sățios și plin de gust. Rulada cu pui este gata să strălucească pe masă sub priviri pofticioase și nu se teme de nicio garnitură. Poți servi acest preparat în seara de ajun sau în prima zi de Crăciun cu familia alături de un pahar de vin bine ales.

Aruncă o privire la rețetă și schimbă puțin tiparul anul acesta pentru o masă de Crăciun diferită și specială. Se prepară în maxim 60 de minute fără bătăi de cap și îți oferă ție mai mult timp pentru suspans în așteptarea lui Moș Crăciun.

Coq au vin

Dacă vrei să pregătești ceva deosebit, coq au vin este rețeta ideală. Potrivită ocaziilor speciale când trebuie să îți impresionezi invitații, puiul în vin este un preparat cu origini franțuzești plin de aromă, aspectuos și delicios. Pregătirea lui durează 100 de minute și nu este o rețetă cu un grad ridicat de dificultate.

Pentru Crăciunul acesta poți prepara Coq au vin nu doar pentru a-ți impresiona invitații, ci pentru că meriți și tu să te răsfeți.

Pui pe sticlă la cuptor

O alternativă la fel de gustoasă și la fel de spectaculoasă precum puiul umplut la cuptor este puiul pe sticlă la cuptor. Timpul de preparare este de aproximativ 100 de minute iar rezultatul este un pui fraged și aromat numai bun de pus pe masa de Crăciun.

Poți servi puiul cu orice garnitură dorești tu. Satisfacția mesenilor este garantată!

Cu una, poate chiar cu două rețete din cele de mai sus, poți pregăti o masă îmbelșugată și impresionantă pentru masa de Crăciun.

Îndrăznește să rupi tiparul și pregătește masa de Crăciun de anul acesta altfel… Cu pui! 

Ultimele articole

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

Citește

5 rețete autentice pe care le cunoaște fiecare român

Gustul mâncării de acasă nu se uită niciodată, iar rețetele bunicii sau ale mamei sunt transmise din generație în generație. Chiar dacă rețetele au mai fost îmbunătățite și modificate pe parcursul timpului, aromele românești rămân inconfundabil de gustoase și savuroase. Unul dintre motivele de mândrie pe care le are poporul român este bucătăria vastă și […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international