Ce faci cu mâncarea rămasă de la grătar? 10 idei cu gust

Ai cumpărat din nou prea multă mâncare și te-ai întors cu ea de la grătar? Nu îți face griji, se întâmplă des și în cazul multor pasionați de ieșirile în natură. Totuși, odată ce ajungi acasă, mâncarea rămasă de la grătar devine o problemă de care ar trebui să te ocupi cât de curând.

Parcă nu ai vrea să arunci atâta carne rămasă și nici nu ai cui să o dai în timp scurt. În aceste situații, de obicei nici cei din familie nu mai sunt încântați să mănânce meniul de grătar din nou. Există atâtea soluții delicioase pentru resturile din castroanele venite de la grătar. Noi îți propunem doar 10 dintre ele.

1. Tochitură ca la mama acasă

Tochitura este singurul fel de mâncare ce te poate ajuta să ”salvezi” inclusiv micii, deoarece carnea tocată nu este atât de versatilă precum celelalte. Tochitura merge pe o rețetă similară cu cea de ostropel de pui, în care poți folosi chiar și mujdeiul rămas (dacă a fost făcut pe bază de apă și nu smântână).

Legenda spune că cei care au mâncat tochitura cu resturi de carne de la grătar măcar o dată au așteptat cu interes momentul în care mâncarea rămasă a fost ”reciclată”.

2. Pizza cu pui? Oricând!

O pizza făcută în casă, cu un blat cât de pufos îl dorești și (doar) ingredientele tale preferate. Sună tentant, nu? Resturile de friptură de pui pot fi folosite pe o pizza delicioasă, iar aroma de rumenit pe grătar o să contribuie la gust.

Cel mai ofertant este pieptul de pui, care poate fi tăiat ușor în cubulețe sau fâșii. Însă, poți folosi și pulpe sau aripioare, atâta timp cât le dezosezi și elimini zgârciul de lângă fiecare os.

3. Una quesadilla deliciosa

Ai poftă de o quesadilla așa cum tu știi să o prepari? Frumusețea acestei rețete este că rezultă într-o mâncare ușoară, cu gust bogat și ingrediente proaspete, pentru că le știi originea.

Ai nevoie de carne de pui (dezosată, fără piele și tăiată în fâșii), lipii de tortilla, brânză cheddar, avocado și pătrunjel. Rețeta este sănătoasă și poate fi folosită chiar și pentru pachețelul de școală al celor mici.

4. Salată pentru toată lumea

Salata de pui este delicioasă oricând, oricum. Dar primăvara și vara are niște adevărate ”momente de glorie”, atunci când o poți mânca chiar în fiecare zi. Pieptul de pui rămas de la grătar este excelent într-o salată cu puține calorii, dar consistentă. Pulpele și aripioarele tăiate fâșii adaugă un plus de gust în bol.

Taie carnea fâșii, contribuie cu legumele rămase de pe grătar, adaugă verdețuri și ai o salată ușor atipică și delicioasă, condimentată cu aromă de timp liber și aer proaspăt.

5. Plăcintă cu carne și bucurie

Plăcinta cu carne este delicioasă, în orice combinație o pregătești. Poți să folosești friptura de porc, un amestec de porc cu vită, porc cu pui sau doar pui. Cei mici o vor adora ca desert, cei mari o vor alege pentru prânz, tu ai folosit resturile de carne rămase după grătar într-un mod constructiv.

O idee de rețetă delicioasă conține carnea dată prin mașina de tocat, ciuperci, smântână și mărar. În afara acestor ingrediente, urmează procesul clasic de pregătire a unei plăcinte.

6. Omleta de bună dimineața

Cine nu își dorește o omletă bogată, colorată și cu o simfonie de gusturi? Cei de la masă vor fi încântați de un asemenea mic dejun.

Rețeta este simplă – e nevoie doar să tai carnea în fâșii și să completezi cu ingredientele preferate pentru omletă.

7. Un sandviș bun merge oricând

Sandvișurile cu pui sunt ușor de făcut, rapide și delicioase. Aroma de grătar se va transfera și pe celelalte ingrediente, iar gustul va fi unul desăvârșit.

Nu știi ce să pui în sandviș, pe lângă bucata de piept de pui? Folosește ingrediente pe care le ai deja din frigider: o foaie de salată verde, felii de ridichi, o felie de cașcaval sau brânză, un sos BBQ sau puțin unt.

8. Chiftele bogate și colorate

Chifteluțele sunt întotdeauna apreciate pentru acel gust unic și aroma care se împrăștie în toată bucătăria. Rețeta te ajută să folosești orice fel de friptură de la grătar – mai puțin micii.

Dă carnea rămasă prin mașina de tocat, adaugă morcovi dați pe răzătoare, apoi continuă rețeta, ca și cum ai face chifteluțe din carne crudă. Îți dăm un pont: vei sta mult mai puțin cu chiftelele în tigaie, deoarece carnea este gata făcută.

9. Orez cu iz asiatic

Îți propunem o rețetă pe care că poate nu ai încercat-o încă, dar îți vei dori să o repeți. Orezul prăjit cu friptură se face rapid și are un gust delicios.

Ce ai de făcut? Prăjești orezul în sos de soia, completezi cu usturoi, adaugi morcovi răzuiți și mazăre, spre final pui și friptura și te bucuri de armonia din farfurie.

10. Spaghete pentru băieți și fete

Cine nu preferă o porție de spaghete o dată la două săptămâni? Ce-ar fi dacă acel meniu include un sos care conține chiar mâncarea rămasă după grătar?

O rețetă simplă conține cotletul rămas după grătar, usturoi, ceapă, roșiile de la grătar pasate și busuioc proaspăt. Rezultatul? Nu vei mai recunoaște aspectul cărnii, dar te vei bucura de gust.

BONUS: Legume bune de pus în supă

Dacă ai făcut legume pe grătar, atunci știi cât de gustos este amestecul dintre ele. Roșiile, ardeii kapia, ciupercile, dovleceii, vinetele și ceapa sunt doar câteva legume pe care le poți pune pe grătar și, apoi, refolosi.

Poți să faci o supă cremă cu legumele de mai sus (mai puțin vinetele), la care adaugi doar puțin unt, piper și pătrunjel. Dacă mai ai legume în frigider trebuie doar să le rumenești puțin. Apoi, doar le dai prin blender.

Mâncarea rămasă după grătar poate fi refolosită

Mâncarea care îți rămâne după un grătar poate fi preparată chiar și a doua zi. Condiția esențială este să o lași să ajungă la temperatura camerei și, apoi, să o depozitezi într-un vas cu capac din frigider.

Poți face o singură rețetă sau mai multe – în funcție de câtă mâncare ți-a rămas. Așa vei putea să mergi la următoarele grătare fără teama că nu va ajunge mâncarea sau că, din nou, ar trebui să arunci resturi. Refolosește-le și transformă-le în alte meniuri gustoase!

 

Ultimele articole

Citește

Cum să ai o siluetă de vară de invidiat mâncând carne de pui

Sezonul de vară bate la ușă, iar planurile de vacanță sunt deja făcute. Tocmai te pregătești de weekend-urile petrecute în natură, la grătar sau picnic, la piscină sau ștrand. Probabil că vrei și să știi ce poți face ca să ai o siluetă de vară de invidiat, chiar și pe ultima sută de metri. Vara […]

Citește

La grătar cu gașca de prieteni. Roluri și veselie

Grătarul cu prietenii este activitatea pe care o aștepți și planifici cu mult înainte de începerea sezonului. Tu și prietenii tăi sunteți cei care plănuiți, stabiliți detalii și abia așteptați acea zi de weekend însorită, în care să vă urcați în mașini și să porniți către acel colț de natură care, pentru o zi, este […]

Citește

Cum să protejăm natura când mergem la grătar

Grătarul este activitatea preferată a multora, pe timp de primăvară, vară și toamnă. În zilele însorite, alegem să ”fugim” către o pădure, malul unui lac sau un alt loc amenajat pentru grătar. Locul în care facem grătarul este cel pe care îl ”împărțim” cu cei care vin după noi și ne bucurăm de felul în […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.