Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Odată cu zilele toride de vară, alimentația noastră se schimbă și necesită mai multă atenție decât de obicei. Temperaturile ridicate, dar și instabilitatea vremii slăbesc organismul și creează disconfort. Pentru a menține un echilibru în ceea ce înseamnă alimentație, trebuie să ții cont de ce poți să mănânci atunci când temperaturile cresc considerabil.
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, din care trebuie să îți extragi energia pentru ziua ce urmează. Pe timpul nopții organismul unui adult consumă aproximativ 400 de calorii, pe care le folosește în cea mai mare parte pentru activitatea creierului. Astfel, dimineața trebuie să refaci rezervele de energie prin consumarea unui mic dejun consistent.
Un mic dejun sănătos, compus din fructe și legume sau lactate cu un conținut redus de grăsime, te va ajuta să eviți un organism slăbit. Fructele și legumele sunt alimente cu un conținut scăzut de calorii, dar care îți pot asigura o masă hrănitoare. Pentru a-ți da o stare de bine, pune în farfurie un mix colorat!
Poți să alegi un smoothie cu fructe de vară, bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, și astfel vei avea doza de energie pentru întreaga zi.
Timpul petrecut în bucătărie scade considerabil în zilele de vară. Odată ce temperaturile cresc, devine din ce în mai mai incomod să gătim, căldura de la cuptor, de la gaz sau de la alte electrocasnice fiind greu de suportat. Ținând cont de acest aspect, câteva opțiuni pentru un prânz ușor de digerat de corpul nostru sunt:
Pentru a facilita procesul de digestie, nu uita să bei cât mai multă apă. Hidratarea este foarte importantă pentru organism, iar dacă îți este dificil să bei cei 2 litri de apă pe zi, alege să faci o limonadă cu mentă, este răcoritoare și se potrivește la orice masă. Pentru zilele călduroase cei 2 litri de apă pot fi suplimentați pentru ca organismul să funcționeze eficient.
Pentru ultima masă a zilei o recomandare de mâncare ușoară este o supă de pui cu legume, unde poți folosi spatele, gâtul și aripile unui pui mediu. Dacă vrei să gătești ceva într-un timp scurt, alege orez cu legume și copănele la cuptor sau o salată verde cu piept de pui.
În salate este recomandat să folosim legume cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi roșiile, castraveții, ridichile, ardeii grași verzi sau spanacul, pentru a fi digerate cu ușurință.
Aceste alimente sunt descompuse ușor și nu suprasolicită sistemul digestiv. În plus, contribuie la detoxifierea organismului și asigură o dietă sănătoasă și echilibrată.
Când este foarte cald afară, pierzi mai multe lichide decât de obicei, ceea ce poate afecta buna funcționare a corpului. De aceea trebuie să te concentrezi un consum ridicat de apă. Pentru gustări poți alege fructe de sezon:
În perioada verii organismul are câteva nevoi speciale pentru a funcționa în parametri normali. Printre cele mai importante lucruri pe care le poți face este să te axezi pe alimente ușor de digerat și pe o hidratare continuă, astfel încât corpul să nu fie suprasolicitat și să existe un echilibru între aportul energetic și consumul energetic. Dacă păstrezi acest echilibru, corpul tău își va menține funcțiile de termoreglare, atât de importante în anotimpul cald.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.