Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Primăvara este perioada în care mâncarea capătă și mai mult gust, culoare, prospețime. Este momentul când renunți la murături și sosuri consistente, în favoarea mâncărurilor ușoare, slabe în calorii și proaspete. Acum începem să preparăm din nou salate proaspete și să le integrăm în cât mai multe meniuri.
De multe ori vrem să ne bucurăm de acele arome proaspete ale salatelor și să le combinăm cu friptură la cuptor sau tigaie, mâncare cu pui sau grătar. Știm că cele două au un gust delicios separat. Totuși, când le punem împreună parcă se întâmplă ceva și gustul se schimbă. Iată secretul succesului în bucătărie pe timp de primăvară.
Apariția verdețurilor pentru salată înseamnă gust, prospețime și sănătate. Totuși, după ce îți prepari câteva salate, s-ar putea să te gândești că același gust bogat are nevoie și de modificări, mai ales dacă e pus lângă o rețetă pe bază de pui, care se combină cu multe alte gusturi.
Ca să începem de la o rețetă cunoscută, cea mai simplă salată care acompaniază puiul primăvara conține:
După ce o condimentezi cu lămâie, ulei de măsline și sare cauți un alt gust. Nu arunca ingredientele. Câteva dintre ele îți vor trebui în călătoria prin idei pe care urmează să o parcurgem. Am ales câteva mixuri de ingrediente potrivite cu carnea de pui, care îți vor încânta papilele gustative și îți vor da frâu liber imaginației. Deci, ce combinații am putea pregăti cu prima ocazie lângă friptura ta preferată?
Acestea sunt doar câteva idei de moduri în care poți reinterpreta salata astfel încât să aduci un gust nou în farfurie și să te bucuri de legumele și fructele pe care ți le oferă anotimpurile calde.
Ca să te impulsionăm să creezi noi mixuri, îți spunem că, pe lângă mere, printre fructele potrivite pentru salate și care scot în evidență gustul puiului se află și rodiile și mandarinele.
Poate că preferi salatele cu un dressing diferit față de combinația ulei de măsline – sare – suc de lămâie. Poate că ocazional adaugi și pătrunjel tocat, dar parcă tot nu e suficient. Iată câteva idei de dressing-uri, care scot salatele clasice din gustul pe care îl știi deja și le duc gustul într-o altă direcție.
Lângă salatele și dressing-urile de mai sus poți pregăti orice fel de carne de pui – aripioare, pulpe, pipote și inimi, piept, mușchiuleț. Poți combina ingredientele în mai multe feluri decât cele pe care ți le-am propus mai sus. Însă pentru aceste idei îți garantăm o potrivire ca în povești cu puiul.
*Atât rețetele, cât și dressing-urile includ sare, însă nu am menționat-o deoarece este necesară pentru toate propunerile.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.