Cele mai gustoase mixuri dintre salată și pui

Primăvara este perioada în care mâncarea capătă și mai mult gust, culoare, prospețime. Este momentul când renunți la murături și sosuri consistente, în favoarea mâncărurilor ușoare, slabe în calorii și proaspete. Acum începem să preparăm din nou salate proaspete și să le integrăm în cât mai multe meniuri. 

De multe ori vrem să ne bucurăm de acele arome proaspete ale salatelor și să le combinăm cu friptură la cuptor sau tigaie, mâncare cu pui sau grătar. Știm că cele două au un gust delicios separat. Totuși, când le punem împreună parcă se întâmplă ceva și gustul se schimbă. Iată secretul succesului în bucătărie pe timp de primăvară.

Salatele care scot în evidență gustul de pui

Apariția verdețurilor pentru salată înseamnă gust, prospețime și sănătate. Totuși, după ce îți prepari câteva salate, s-ar putea să te gândești că același gust bogat are nevoie și de modificări, mai ales dacă e pus lângă o rețetă pe bază de pui, care se combină cu multe alte gusturi.

Ca să începem de la o rețetă cunoscută, cea mai simplă salată care acompaniază puiul primăvara conține:

  • ridichi,
  • ceapă verde,
  • leurdă sau usturoi verde,
  • cimbrișor,
  • salată verde,
  • roșii.

După ce o condimentezi cu lămâie, ulei de măsline și sare cauți un alt gust. Nu arunca ingredientele. Câteva dintre ele îți vor trebui în călătoria prin idei pe care urmează să o parcurgem. Am ales câteva mixuri de ingrediente potrivite cu carnea de pui, care îți vor încânta papilele gustative și îți vor da frâu liber imaginației. Deci, ce combinații am putea pregăti cu prima ocazie lângă friptura ta preferată?

  1. Gust dulce de seară: Piersici proaspete cu sos pesto.
  2. Primăvară cu aer grecesc: Salată verde, roșii, ceapă roșie tăiată julien, măsline verzi și brânză feta.
  3. Nuanțe de vară: Kale tăiată fâșii cu năut fiert.
  4. Verde în 4 acte: Salată verde, ardei gras, broccoli fiert și castravete.
  5. Salată de crudități 2.0: Morcovi și rădăcină de pătrunjel date pe răzătoare, ceapă verde, varză roșie tocată și oțet în loc de maioneză.
  6. Primăvară dulceagă: Ridichi tăiate felii, felii de măr, castraveți tăiați felii și mărar proaspăt.
  7. Vară mediteraneană: Roșii, salată verde, castraveți, ceapă verde, telemea și căpșuni.
  8. Răsfăț vegetarian: Conopidă fiartă, usturoi verde și smântână.
  9. Tradiție efervescentă: Fasole verde fiartă cu mujdei.

Acestea sunt doar câteva idei de moduri în care poți reinterpreta salata astfel încât să aduci un gust nou în farfurie și să te bucuri de legumele și fructele pe care ți le oferă anotimpurile calde.

Ca să te impulsionăm să creezi noi mixuri, îți spunem că, pe lângă mere, printre fructele potrivite pentru salate și care scot în evidență gustul puiului se află și rodiile și mandarinele.

Ce dressing-uri folosești la salatele de lângă pui

Poate că preferi salatele cu un dressing diferit față de combinația ulei de măsline – sare – suc de lămâie. Poate că ocazional adaugi și pătrunjel tocat, dar parcă tot nu e suficient. Iată câteva idei de dressing-uri, care scot salatele clasice din gustul pe care îl știi deja și le duc gustul într-o altă direcție.

  • Iaurt cu pătrunjel, usturoi și piper;
  • Lime, sos de soia, miere, ulei de măsline și usturoi;
  • Muștar, miere, oțet, ulei de măsline și piper;
  • Ulei de susan încălzit, ulei de măsline, oțet, usturoi, sos de soia, miere și ghimbir;
  • Afine, oțet balsamic, miere, suc de lămâie, piper și ulei de măsline;
  • Suc de rodie, ulei de măsline, oțet, miere, muștar, piper;
  • Mango, suc de lime, miere, coriandru, ulei de măsline, piper și chimen;
  • Parmezan, usturoi, semințe de susan, oregano, boia de ardei dulce, usturoi, oțet, ulei de măsline.

Poftă bună de primăvară!

Lângă salatele și dressing-urile de mai sus poți pregăti orice fel de carne de pui – aripioare, pulpe, pipote și inimi, piept, mușchiuleț. Poți combina ingredientele în mai multe feluri decât cele pe care ți le-am propus mai sus. Însă pentru aceste idei îți garantăm o potrivire ca în povești cu puiul.

*Atât rețetele, cât și dressing-urile includ sare, însă nu am menționat-o deoarece este necesară pentru toate propunerile.

Ultimele articole

Citește

Totul despre mâncarea halal, deliciul gastronomiei arabe

Probabil că ai întâlnit prin călătorii o măcelărie halal, restaurante de gen sau rețete cu specific arab. Dar știi ce este mâncarea halal?  Astăzi facem o călătorie în bucătăria arabă și descoperim secretele mâncărurilor de tip halal, atât de cerute în unele rețete! Ce este mâncarea halal? Halal înseamnă, în religia musulmană, ”tot ce este […]

Citește

5 preparate cu pui pentru când ești răcit

Când ești răcit, aproape orice activitate pe care vrei să o faci pare mai dificilă. Îți simți corpul obosit, deshidratat și unde să mai pui și disconfortul nasului înfundat sau pe cel al tusei. Poate printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când ești răcit sunt alimentația și odihna.  […]

Citește

5 țări în care carnea de pui este vedetă

Unde putem mânca cel mai bun pui Dacă te-ai întrebat vreodată unde poți mânca cel mai bun pui, răspunsul este puțin probabil să fie unul clar. Bucătăriile lumii s-au dezvoltat considerabil, aducând fiecare câte o influență națională specifică în gastronomie. Nu ne îndoim când spunem că puiul este una dintre tipurile de carne de pui […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.