Cele mai gustoase mixuri dintre salată și pui

Primăvara este perioada în care mâncarea capătă și mai mult gust, culoare, prospețime. Este momentul când renunți la murături și sosuri consistente, în favoarea mâncărurilor ușoare, slabe în calorii și proaspete. Acum începem să preparăm din nou salate proaspete și să le integrăm în cât mai multe meniuri. 

De multe ori vrem să ne bucurăm de acele arome proaspete ale salatelor și să le combinăm cu friptură la cuptor sau tigaie, mâncare cu pui sau grătar. Știm că cele două au un gust delicios separat. Totuși, când le punem împreună parcă se întâmplă ceva și gustul se schimbă. Iată secretul succesului în bucătărie pe timp de primăvară.

Salatele care scot în evidență gustul de pui

Apariția verdețurilor pentru salată înseamnă gust, prospețime și sănătate. Totuși, după ce îți prepari câteva salate, s-ar putea să te gândești că același gust bogat are nevoie și de modificări, mai ales dacă e pus lângă o rețetă pe bază de pui, care se combină cu multe alte gusturi.

Ca să începem de la o rețetă cunoscută, cea mai simplă salată care acompaniază puiul primăvara conține:

  • ridichi,
  • ceapă verde,
  • leurdă sau usturoi verde,
  • cimbrișor,
  • salată verde,
  • roșii.

După ce o condimentezi cu lămâie, ulei de măsline și sare cauți un alt gust. Nu arunca ingredientele. Câteva dintre ele îți vor trebui în călătoria prin idei pe care urmează să o parcurgem. Am ales câteva mixuri de ingrediente potrivite cu carnea de pui, care îți vor încânta papilele gustative și îți vor da frâu liber imaginației. Deci, ce combinații am putea pregăti cu prima ocazie lângă friptura ta preferată?

  1. Gust dulce de seară: Piersici proaspete cu sos pesto.
  2. Primăvară cu aer grecesc: Salată verde, roșii, ceapă roșie tăiată julien, măsline verzi și brânză feta.
  3. Nuanțe de vară: Kale tăiată fâșii cu năut fiert.
  4. Verde în 4 acte: Salată verde, ardei gras, broccoli fiert și castravete.
  5. Salată de crudități 2.0: Morcovi și rădăcină de pătrunjel date pe răzătoare, ceapă verde, varză roșie tocată și oțet în loc de maioneză.
  6. Primăvară dulceagă: Ridichi tăiate felii, felii de măr, castraveți tăiați felii și mărar proaspăt.
  7. Vară mediteraneană: Roșii, salată verde, castraveți, ceapă verde, telemea și căpșuni.
  8. Răsfăț vegetarian: Conopidă fiartă, usturoi verde și smântână.
  9. Tradiție efervescentă: Fasole verde fiartă cu mujdei.

Acestea sunt doar câteva idei de moduri în care poți reinterpreta salata astfel încât să aduci un gust nou în farfurie și să te bucuri de legumele și fructele pe care ți le oferă anotimpurile calde.

Ca să te impulsionăm să creezi noi mixuri, îți spunem că, pe lângă mere, printre fructele potrivite pentru salate și care scot în evidență gustul puiului se află și rodiile și mandarinele.

Ce dressing-uri folosești la salatele de lângă pui

Poate că preferi salatele cu un dressing diferit față de combinația ulei de măsline – sare – suc de lămâie. Poate că ocazional adaugi și pătrunjel tocat, dar parcă tot nu e suficient. Iată câteva idei de dressing-uri, care scot salatele clasice din gustul pe care îl știi deja și le duc gustul într-o altă direcție.

  • Iaurt cu pătrunjel, usturoi și piper;
  • Lime, sos de soia, miere, ulei de măsline și usturoi;
  • Muștar, miere, oțet, ulei de măsline și piper;
  • Ulei de susan încălzit, ulei de măsline, oțet, usturoi, sos de soia, miere și ghimbir;
  • Afine, oțet balsamic, miere, suc de lămâie, piper și ulei de măsline;
  • Suc de rodie, ulei de măsline, oțet, miere, muștar, piper;
  • Mango, suc de lime, miere, coriandru, ulei de măsline, piper și chimen;
  • Parmezan, usturoi, semințe de susan, oregano, boia de ardei dulce, usturoi, oțet, ulei de măsline.

Poftă bună de primăvară!

Lângă salatele și dressing-urile de mai sus poți pregăti orice fel de carne de pui – aripioare, pulpe, pipote și inimi, piept, mușchiuleț. Poți combina ingredientele în mai multe feluri decât cele pe care ți le-am propus mai sus. Însă pentru aceste idei îți garantăm o potrivire ca în povești cu puiul.

*Atât rețetele, cât și dressing-urile includ sare, însă nu am menționat-o deoarece este necesară pentru toate propunerile.

Ultimele articole

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international