Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Carnea de pui gătită este un aliment gustos, care îţi oferă energie şi o senzaţie de saţietate ce durează mai mult faţă de legume. De ce? Pentru că se încadrează în categoria proteinelor.
Nutrienţi care însumează cel mai complex grup de substanţe care menţin funcţionalitatea muşchilor şi a organelor interne la nivel optim. Ele susţin şi pielea, unghiile şi părul. Proteinele se bazează pe hormoni şi enzime ce păstrează tensiunea arterială potrivită, echilibrează metabolismul şi, implicit, digestia. Dar şi nivelul de zahăr din sânge.
Fără mâncăruri ce conţin proteine, organismul nu ar putea da randamentul maxim. Am avea un aport scăzut de energie, am avea probleme de concentrare şi, în timp, am dezvolta anumite afecţiuni.
Cea mai consistentă cantitate de proteine se găseşte în carne, ouă şi produse lactate. Există şi proteine vegetale, însă acestea nu conţin unii aminoacizi care se regăsesc în carne. Totuşi, există situaţii când două proteine vegetale pot avea efectul celor de tip animal.
Regula de bază a consumului de proteine este că ele necesită între 4 şi 10 ore pentru digestie, aşa că au nevoie să fie însoţite de alimente ce necesită mai puţin timp din partea organismului.
Hai să vedem combinaţiile optime între proteine şi celelalte alimente.
În gastronomia noastră există şi combinaţii care nu sunt recomandate de nutriţionişti, pentru că îngreunează digestia şi pot ridica dificultăţi în funcţionarea organelor. Care sunt acestea?
Poate că ai mai consumat combinaţii precum piept de pui cu piure, aripioare cu orez, copănele cu fasole etc. Acestea se regăsesc în lista de “aşa nu” a nutriţioniştilor pentru că fie balonează, fie produc dificultăţi în digestie şi, implicit, îngreunează odihna.
Atenţie: Nu este nevoie să elimini grăsimile sau carbohidraţii din dietă, ci doar să le consumi la mese diferite de cele cu proteine, astfel încât să fie digerate separat.
Cele mai sănătoase feluri în care poți găti carnea de pui sunt fie la cuptor, pe grătar ori plită, fie fierte ori prăjite în tigaie, fără ulei. Asocierea dintre carne şi ulei aduce presiune pe organism şi este nesănătoasă. În plus, aminoacizii din proteine sunt afectaţi de acest proces de prăjire.
Nutriţia sănătoasă este o întreagă și complexă ştiinţă, însă poţi aplica uşor regulile de bază ca să te bucuri de mese echilibrate. Cele mai importante aspecte pe care ar trebui să ţi le aminteşti mereu sunt să eviţi excesele şi să îţi asculţi organismul. Apoi, lasă-ţi imaginaţia să condimenteze procesul de preparare a mâncării!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.