Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Cine nu și-a dorit să mănânce, măcar o dată, un preparat gourmet și să înțeleagă de ce anumite mâncăruri poartă acest nume? Bucătăria gourmet reprezintă zona de top a mâncărurilor și gătitului, acolo unde întâlnești preparate care par imposibil de pregătit acasă, fără studii și experiență de câțiva ani în gastronomie.
Pornind de la presupunerea că scopul mâncării este de a satisface o nevoie de bază a oamenilor, specialiștii au identificat două categorii de pasionați de bucătărie.
Gourmet pune preț pe explorarea teoretică, mai degrabă, a mâncării. Pe baza informațiilor despre mâncare, bucătarii gourmet îmbină ingrediente, arome și culori, pentru a crea un meniu cu gust distinctiv și prezentare inedită. Calitatea superioară și prezentarea sofisticată se îmbină astfel încât să creeze un preparat diferit, unic…gourmet.
Recunoști meniurile gourmet din postările oamenilor influenți de pe Instagram. Preparatul pare calculat la milimetru, astfel încât să decoreze spectaculos farfuria.
Restaurantele care au bucătari cu experiență aleg, de cele mai multe ori, să încadreze la gourmet rețete unice sau populare cu:
Pentru că termenul a suferit o diversificare în ultimii ani, mulțumită scăderii de prețuri ale unor delicatese, bucătăria gourmet se extinde către casele pasionaților de bucătărie, care au la dispoziție mai multe preparate.
Deci, da, poți găti gourmet cu carne de pui. Ca să îndeplinești criteriile necesare, trebuie să ții cont de natura ingredientelor pe care le folosești, cum combini aromele și, bineînțeles, cum aranjezi totul în farfurie.
Gătitul în stil gourmet nu înseamnă zile pierdute în bucătărie, nici ingrediente imposibil de găsit, ci imaginație și curaj.
Ce poți face?
Nu uita că prezentarea contează la fel de mult precum cantitatea mâncării. Chiar dacă servești mâncare cu o garnitură precum piureul sau orezul, folosește o formă. Astfel, totul va arăta ca în reviste.
Iată câteva idei pe care le poți implementa în bucătăria ta:
Bucătăria gourmet are scopul de a transforma gătitul într-o artă și prezentarea mâncărurilor ca la o expoziție. Dacă nu ai inspirație pentru un astfel de meniu, poți căuta idei în emisiunile culinare.
Principiul de bază al gourmet-ului este să savurezi mâncarea. Așa că nu uita că farfuria trebuie ocupată parțial, nu umplută. Uneori, albul face parte din decor. Te invităm la gătit!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.