Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Pare atât de simplu să depozitezi și să gătești carne de pui. Și este, mai ales dacă ne gândim cât de ușor și rapid se gătește o bucată de piept de pui sau o pulpă în tigaie. Totul este bine până aici. Înainte, însă, am parcurs pașii necesari ca să ne asigurăm că puiul a fost depozitat corect?
Oricine a învățat cât de puțin din arta gătitului știe deja că puiul nepreparat poate fi depozitat în frigider pentru maxim 3 zile, iar în congelator pentru o perioadă de maxim 6 luni. Însă, carnea de pui înseamnă mai mult decât aceste reguli. Ba chiar, există recomandări din partea specialiștilor în nutriție care le depășesc ca importanță. Să le descifrăm, pas cu pas.
Chiar dacă ești într-un supermarket sau în alimentara de la colțul străzii, procesul de cumpărare ar trebui să fie același.
Organizează-ți sesiunea de cumpărături astfel încât să iei carnea de pui din frigiderele special amenajate chiar înainte să ajung la casă. Cu cât pachetul cu carne este mai puțin expus la temperatura camerei, cu atât mai bine.
După ce verifici pachetul cu carnea de pui (să nu fie veche, după aspect sau datele de pe ambalaj, să fie încadrată în termenul de valabilitate), folosește o pungă de plastic special pentru pachetul cu carne, astfel încât lichidul să nu se scurgă pe lângă alte alimente.
Dacă vremea este călduroasă, asigură-te că ai aer condiționat în mașină, pentru ca produsele să se mențină cât mai reci.
Carnea de pui poate fi depozitată în frigider pentru maxim 72 de ore, atâta timp cât frigiderul are o temperatură interioară de sub 5 grade Celsius. Carnea trebuie să:
Carnea gătită ar trebui dezghețată preț de două ore, înainte să o pui înapoi în frigider, acolo unde o poți păstra pentru alte două zile.
Care sunt regulile de bază ale congelării puiului?
Nu îți recomandăm să decongelezi carnea și, apoi, să o pui înapoi în congelator. Însă, poți recongela carne gătită. Temperatura din congelator ar trebui să se afle sub -17 grade Celsius.
Carnea de pui poate fi considerat un cadou pentru pasionații bucătăriei. Este ușor de preparat, se gătește rapid și are și un conținut caloric scăzut. Dacă o păstrezi în frigider sau congelator în condiții optime, te poți bucura de gustul ei proaspăt și sănătos.
În bucătărie există o simplă regulă de aur: dacă ai dubii, mai bine aruncă. Orice observi la carnea de pui poate da un indiciu despre faptul că fie era deja veche în magazin, fie a fost depozitată prea mult sau incorect. Aceste situații apar destul de rar. Pentru restul scenariilor, îți urăm poftă bună!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.