Cum face un bebeluș cunoștință cu carnea de pui

Bebelușii sunt fascinanți, mai ales când descoperă diferite feluri de mâncare. Gustul este unul dintre modurile prin care cei mici explorează lumea din jur. Iar gustul mâncării este, cu siguranță, interesant.

Teoria spune că cei mici pot începe să mănânce hrană solidă în jurul vârstei de șase luni. Pentru o lună, bebelușii descoperă piure-urile din legume și fructe. Apoi, la vârsta de șapte luni pot încerca primele meniuri ce includ carne de pui. În practică, însă, poate părea dificil să îi prezinți celui mic un fel de mâncare cu care se va intersecta de mai multe ori.

Carnea de pui este o sursă de proteine importantă pentru construirea masei musculare din corp. Pentru că are puține calorii, puiul poate fi inclus ușor în meniul bebelușului. Înainte să parcurgi acest pas, însă, trebuie să te asiguri că stomacul lui poate digera carnea de pui – așa că îți recomandăm să începi cu carnea sub formă de piure și să te limitezi la maxim două linguri pe zi.

Ce înseamnă carnea de pui pentru un bebeluș

  • Carnea de pui conține proteine, fosfor, vitamina B6 și seleniu, benefice pentru organism.
  • Dacă elimini pielea de pe carnea de pui, reduci consumul de grăsimi la jumătate. Totuși, îți recomandăm să îi oferi, ocazional, și pui cu piele, astfel încât gustul să nu îi fie străin.
  • Pieptul de pui este cea mai sănătoasă opțiune, ca prim meniu. Totuși, cel mic va percepe gustul bogat al pulpelor pe care i le prezinți ulterior și este posibil să le prefere. Însă, în momentul introducerii cărnii, ai nevoie de o posibilitate cât mai ușor de digerat.

Cum să gătești puiul pentru bebeluș

Specialiști în nutriție îți recomandă câteva metode prin care poți găti pieptul de pui, astfel încât rezultatul să fie gustos și sănătos.

  1. Taie pieptul de pui în bucăți mici și egale. Coace puiul în cuptor la foc mediu, pentru 20 de minute. Apoi, dă carnea prin mașina de tocat sau robot, ca să o transformi în piure.
  2. Fierbe bucăți mici de pui într-o cratiță pentru 30-40 de minute, ca să înmoi carnea.
  3. Taie carnea în felii subțiri și fierbe-o pentru circa 20 de minute. Poți păstra supa rezultată, pentru alte meniuri. Transformă puiul și o mică cantitate din apă în piure.

Nu uita că nu este recomandat ca cei mici să mănânce sare în nicio mâncare până când împlinesc un an. Chiar dacă alegi să îi faci supă de pui, nu îi adăuga sare, pentru ca el să poată descoperi gustul natural al mâncării.

Dacă alegi să cumperi pui congelat, verifică dacă pachetul conține urme de lichid. Dacă este așa, atunci probabil că puiul a fost congelat, decongelat și congelat din nou. Astfel, devine nesănătos pentru cel mic.

Ce se întâmplă dacă…?

Bebelușii au un sistem digestiv sensibil și un sistem imunitar în curs de dezvoltare așa că, în timp ce el descoperă diferite tipuri de mâncare, tu îi descoperi potențiale alergii. Cum se manifestă alergia la carnea de pui?

  • Simptome ce includ umflături ale feței, gâtului, pleoapelor și nasului;
  • Dureri abdominale, însoțite de crampe, diaree sau senzație de vomă;
  • Bubițe mici și roșii pe piele;
  • Oboseală.

Către o viață delicioasă

Carnea de pui va fi adorată de cei mici, mulțumită gustului bogat și a consistenței diferite față de legume și fructe. Sunt șanse mari ca puiul să devină sursa preferată de proteine a copilului tău.

Hrănește-l pe cel mic într-un mod sănătos și prezintă-i posibilitățile culinare pe care o să le întâlnească în următorii ani!

 

Ultimele articole

Citește

Cum organizezi cu succes o masă în aer liber

Sezonul cald vine cu noi posibilități și cu ocazii perfecte de făcut amintiri. Mesele luate în aer liber alături de familie, în confortul propriei tale terase de acasă sau în grădină sunt momente speciale încărcate cu gust și bucurie. Un prânz luat în aer liber, în tihnă și în adiere de vânt te încarcă cu […]

Citește

Cei mai iuți ardei din lume și câteva preparate pentru curajoși

Înainte de toate, e bine să știi că iuțimea ardeilor se măsoară în unități Scoville, după scara Scoville – inventată de un farmacist pe nume Wilbur Scoville în 1912. Folosind scara Scoville, se stabilește cât de iute este un ardei în funcție de concentrația de capsaicină pe care o are în componență. Scara Scoville începe […]

Citește

Plating de casă sau cum să aranjezi mâncarea în farfurie

Fie că organizezi o mică adunare la tine acasă și servești mâncare sau prepari cina doar pentru tine, aranjarea preparatelor în farfurie face parte din experiența culinară. Gustul este important, bineînțeles, dar la fel de important este și aspectul pentru că orice bunătate trece mai întâi prin filtrul vizual, iar când un fel de mâncare […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli