Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Organizezi fie o masă pentru cei apropiaţi, fie acel moment al petrecerii de Revelion când tuturor li se face foame şi vor să deguste din deliciile pregătite de tine. Multe mese de acest gen se concentrează în jurul gustului mâncărurilor puse în farfurii. Cum poţi să faci, însă, ca să îi surprinzi pe cei invitaţi la masă şi prin ce metode?
Mai jos îţi oferim trei componente principale ale meselor de care ar trebui să ţii cont, ca să poţi surprinde invitaţii prin aspect, arome şi gust.
Reţetele tale au succes, atunci când le găteşti cu precizie. Ingredientele mâncărurilor sunt cele care contribuie la gust şi dau un farmec aparte fiecărei reţete. Înainte să te apuci de o mâncare, citeşte atent nu doar reţeta, cât şi sugestiile adiţionale. Poţi găsi acolo ingrediente noi, pe care le poţi testa.Poţi experimenta şi cu versiuni diferite ale ingredientelor pe care le ai deja. Un tip de verdeaţă proaspăt va avea întotdeauna o aromă mai puternică decât cel uscat.
Dacă foile de dafin se potrivesc multor mâncăruri, poţi verifica dacă ingrediente precum tarhonul sau ienibaharul ar putea îmbogăţi gustul unui preparat. Află ingredientele secrete şi testează-le. Astfel, o reţetă pe care ai gătit-o deja va avea un element-surpriză, care îi dă un nou farmec.
Alege să surprinzi chiar prin mâncărurile pe care le prepari. Există adaptări ale reţetelor tradiţionale de Sărbători, care fac ca mâncarea să fie mai uşor de digerat şi mai săracă în calorii. Poţi găsi alternative pentru multe din ingrediente.
Puiul este un tip de carne versatil, care îţi permite să găteşti orice preparat de Sărbători, într-un mod mai sănătos. De asemenea, legumele proaspete le compensează pe cele congelate prin gust şi consistenţă. În aceeaşi măsură, poţi încerca reţete tradiţionale din alte ţări sau regiuni, care aduc o abordare proaspătă preparatelor tale. Unele dintre acestea sunt complet diferite, în timp ce altele includ câteva ingrediente noi, care schimbă gustul preparatului.
Odată preparată, mâncarea va ajunge în farfurie. Acesta este momentul în care poţi să impresionezi prin aranjament. Colorează pilaful cu ardei graşi proaspeţi, sarmalele cu gogoşari sau castraveţi muraţi, salata de boeuf cu ingrediente din mai multe culori sau drobul cu mult pătrunjel verde proaspăt.
Poţi completa o farfurie cu o măslină verde şi una neagră. Alegerile ţin de modul în care elementele decorative se potrivesc cu cele principale. Există şansa ca unii invitaţi să dorească să le consume, aşa că gustul trebuie să fie asemănător sau să se completeze cu cel principal.
Mesele de Sărbători pot fi ingenioase, tradiţionale, simple, complexe ori moderne. Odată ce alegi cum vrei să arate masa ta, ai nevoie să aplici ideea atât la decoraţiuni, cât şi la reţete şi ingredientele lor. Felul în care vor arăta farfuriile contează la fel de mult precum gustul lor.
Alocă-ţi suficient timp pentru organizarea mesei şi prepararea mâncărurilor. Atâta timp cât nu grăbeşti nicio etapă din acest proces, mâncarea va arăta şi gusta impecabil. Organizează masa de Sărbători cu atenţie la detalii şi lasă detaliile să surprindă!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.