Cover LaProvincia Blog

Cum ne pregătim pentru toamnă

Zilele din calendar zboară ca vântul, iar toamna și-a intrat în drepturi. Ei bine, aceasta vine cu avantajele și cu frumusețea ei specifică. Fiecare anotimp este însoțit de caracteristici aparte: fie că este mai mult vânt, plouă mai mult, soarele este mai puternic, ninge sau este secetă, așa funcționează natura și trebuie să te adaptezi. Schimbările sunt necesare pentru a te revigora și a-ți da șansa unui nou început.

Toamna aduce raze blânde de soare și ploi mărunte și se instaurează odată ce frunzele încep să cadă. Acesta este semnul că e timpul să te pregătești pentru zilele răcoroase, ca să nu fii luat prin surprindere când temperaturile coboară brusc. Atmosfera se schimbă iar culorile peisajului se duc către roșu și bej. Ca să afli ce e de făcut în timpul toamnei citește în continuare recomandările de mai jos.

02 Supa De Pui

Adaptează-ți alimentația

După o vară fierbinte în care mesele au depins de cât de cald e în bucătărie pentru a putea găti, acum este momentul să te reîntorci la prepararea unor mese delicioase pentru familie. Toamna poți deschide cuptorul în voie, căci căldura emanată nu va fi o problemă, ba chiar poți să stai mai mult să fierbi o ciorbă de pui pentru că între timp poți admira peisajul plin de culorile inedite.

Alege să gătești sănătos chiar dacă în vremea rece corpul poate să consume mai multe depozite de nutrienți. Mâncarea gătită fără excese de grăsimi este perfectă în orice anotimp. Îndreaptă-ți atenția către rețete specifice anotimpului, care să integreze farfuriile perfect în peisaj. Merele coapte și plăcinta cu bostan abia așteaptă să intre în cuptor.

03 Piata

Mergi la piață mai des

Cu siguranță vei fi surprins să vezi câte și mai câte au apărut la piață. Toamna este cel mai roditor anotimp și aduce fructe și legume pline de aromă, pui tineri, crescuți peste vară și must dulce direct de la vie. Apar bostanii plăcintari dar și bostanii de decor și tot felul de plante de toamnă: stuf, lavandă, craspedii, pampas. Toate te așteaptă să le iei acasă.

În plus toamna, razele soarelui sunt mai blânde și te poți plimba chiar și o zi întreagă pentru a-ți lua doza de vitamina D3. În curând soarele va fi pe cer pentru un timp mai scurt, așa că bucură-te de plimbările lungi în această perioadă.

04 Bucate

Apasă butonul de restart al organismului

Dacă și tu te întrebi unde poți găsi acest buton, ei bine, stă chiar în mâinile tale. Dacă ai acordat prea puțină atenție dietei tale în ultima vreme, este timpul să faci o schimbare în alimentație. Alegerile pe care le iei sunt importante pentru corpul tău, așa că optează întotdeauna pentru mâncare proaspătă și sănătoasă. Rețetele cu pui sunt potrivite pentru o dietă echilbrată, căci puiul are carne ușoară, fără prea multe grăsimi. Adaugă în meniu fructe și legume de sezon și hidratează-te constant.

Toamna are multe surprize pentru tine

Chiar dacă vremea este răcoroasă și soarele palid, toamna vine cu energie pentru toată lumea. Frigul de dimineață de când deschizi geamul îți dă un impuls să fii mai productiv. Toamna vine cu dorința de a bea ceai cald, de a mânca delicatese de sezon dar și cu gândul că ne pregătim pentru o nouă etapă de viață. Bucură-te de acest anotimp cu familia și apropiații și profită de timpul petrecut împreună!

Ultimele articole

Motive pentru care carnea de pui este atât de populară în întreaga lume
Citește

Motive pentru care carnea de pui este atât de populară în întreaga lume

Carnea de pui este un aliment omniprezent în bucătăriile din întreaga lume și...

8 tehnici de gătit pentru a economisi timp și a maximiza gustul în preparatele cu carne de pui
Citește

8 tehnici de gătit pentru a economisi timp și a maximiza gustul în preparatele cu carne de pui

Carnea de pui este unul dintre cele mai versatile și populare alimente în...

Calitate vs. cantitate: cât de importantă este mărimea porțiilor de carne de pui?
Citește

Calitate vs. cantitate: cât de importantă este mărimea porțiilor de carne de pui?

Carnea de pui este un aliment des regăsit pe listele de cumpărături, pe...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase