Cum să ai un Paște de neuitat, chiar la tine acasă

Paștele este una dintre cele mai populare și îndrăgite sărbători, iar faptul că anul acesta îl sărbătorim acasă ne poate pune la încercare creativitatea și pofta de bună dispoziție.

Alături de familie, fără invitați și într-o atmosferă restrânsă, Paștele este cel puțin la fel de frumos. Chiar aduce câteva avantaje, precum timpul petrecut alături de membrii familiei, fără a fi distrași de alte activități. Acum avem ocazia să fim conectați 100% și mai apropiați ca oricând pentru a crea amintiri frumoase.

Există numeroase tradiții pe care le poți face alături de cei dragi, fără să fie nevoie să ieși din casă (poate doar pentru cumpărături), iar multe dintre ele sunt culinare. Fie ele moderne sau de pe vremea bunicilor, toate sunt plăcute și se pot face împreună cu cei mici și cei mari ai casei.

Ouă colorate

Poți opta pentru vopsea de ouă sau poți alege să le decorezi natural, folosind ce ai prin casă. Indiferent de alegere, nu uita să speli bine ouăle înainte de a începe procesul și să chemi toată familia pentru a le colora împreună. Mai jos găsești câteva idei pentru a le colora natural.

🥚 Coji de ceapă: pune la fiert coji de ceapă roșie cu puțin oțet, împreună cu ouăle. 

Tip: nu pune ouăle la fiert reci, se vor sparge. Adu-le la temperatura camerei înainte. 

🥚 Șervețele colorate: alege câteva șervețele și desprinde straturile. Păstrează doar partea colorată. Pune puțin albuș de ou crud pe ouăle fierte, necolorate și lipsește partea de șervețel cu model pe toata suprafața oului. Opțional, poți decupa șervețelul pentru a păstra doar anumite modele.

Tip: degresează ouăle înainte de fierbere. Spală-le bine și șterge-le cu un burete.

Drob de pui pe placul tuturor

Drobul este unul dintre cele mai așteptate preparate de pe masa de Paște. Moale, cu un gust delicios, te face să vrei să renunți la desert pentru încă o felie. 

Dacă până acum nu s-a făcut coadă pentru prepararea lui, ci doar pentru mâncat, a venit momentul să dai drumul la muzică și să prepari un drob gustos alături de familie.

Rețete delicioase pentru masa de Paște

Printre preparatele absolut delicioase pe care le poți face și savura împreună cu cei care își petrec timpul alături de tine în casă se numără:

  • rulada de pui cu leurdă și brânză – este gustoasă, fresh și o poți prepara doar din  câteva ingrediente. 
  • cozonacul după rețeta bunicii – sună-i pe cei mai experimentați în ale cozonacilor și află care este cea mai bună rețetă pentru un cozonac pufos. 
  • ouăle umplute cu piept de pui – această rețetă reprezintă cea mai bună soluție pentru ouăle rămase în plus.

O dimineață specială

Conform tradiției, tinerii obișnuiau ca în dimineața zilei de Paște să se spele pe față cu apa în care puneau un ou roșu și un bănuț de argint. Se crede că acest obicei aduce noroc.

Bucură-i pe cei mici cu această tradiție, folosind ouă vopsite natural.

O vânătoare… de ouă

Ascunde prin casă ouă colorate și invită familia la un joc. Oferă și un premiu pentru cine găsește cele mai multe ouă. 

Premiul poate să fie o felie de pască sau alegerea unui film pe care să îl vedeți împreună.

Un Paște cu adevărat special

Sărbătorile sunt frumoase indiferent de loc. Încearcă să iei tot ce e mai bun din această perioadă și să te gândești că este o ocazie unică de a sta atât de mult timp alături de cei dragi, departe de agitația cu care ne-am obișnuit.

Ultimele articole

Citește

Cum să folosești lămâile în bucătărie

Lămâia noastră cea de toate zilele are o sumedenie de întrebuințări în foarte multe domenii precum industria farmaceutică, frumusețe și spa, chimică și de foarte multe ori notele citrice ale acestui fruct se regăsesc în parfumuri, dar cel mai des lămâia este consumată în diverse forme ca aliment. Ea se folosește proaspătă sau procesată în […]

Citește

Cum te pregătești pentru trecerea la alimentația de vară

Vara își intră încet, dar sigur în drepturi și pe lângă temperaturile în creștere, schimbarea garderobei și atmosfera plăcută pe care o aduce, ea mai vine și cu schimbări în regimul alimentar. Schimbările sunt naturale, însă este indicat să acorzi atenție acestui proces de trecere. Mai mult gust, mai multă prospețime și mai multă vitalitate […]

Citește

Ce nu știai despre ciorbe și supe

Ciorba este un preparat mai mult sau mai puțin consistent, în funcție de ingredientele folosite și de modalitatea de preparare a acesteia. Mirosul său îți aduce aminte de casa bunicilor sau a părinților și de gusturile copilăriei. Despre ciorbe și supe se spun multe lucruri. Unele sunt adevărate, altele sunt puțin distorsionate, iar altele sunt […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli