Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Zilele de toamnă, cu seri răcoroase, numai bune de petrecut în compania unui grătar în aer liber trec cu pași rapizi. Frigul se instaurează cu pași rapizi și, în curând, vremea pentru un grătar va fi din ce în ce mai nefericită.
Din păcate, în apartamentele blocurilor este greu să faci un grătar adevărat, cu tot tacâmul, din cauza spațiului restrâns. Dar dacă într-o zi ai poftă de un grătar exact la tine în casă, dar..nu ai un grătar propriu-zis? Bucătăria înseamnă câteodată și inspirație, iar acesta este un moment perfect de a dezvălui inventivitatea în bucătărie.
Tigăile de fontă sunt o alternativă excelentă atunci când vrem să simțim din nou gustul inconfundabil de grătar. Asezonând carnea cu condimente potrivite și garnisind preparatul cu alimente care se rumenesc frumos, nu vom mai simți lipsa grătarului multă vreme.
Datorită tigăii crestate, grăsimea cărnii rezultată prin gătire se va scurge pe suprafața plată a acesteia, rezultând o bucată de carne suculentă și rumenită.
Carnea ta va prinde cu totul alt gust dacă este asezonată cum trebuie înainte de a fi pusă pe grill. Prepară cu o zi înainte o marinadă folosind ingrediente care se folosesc de obicei și pentru grătar.
O marinadă corectă pentru grătar va conține întotdeauna uleiul (de măsline, cu verdețuri), condimentele (praf de usturoi, cimbru, oregano, sare, piper, boia, chiar și zahar pentru a scoate în evidență toate gusturile) și acidul (zeamă de lime, zeamă de lămâie, oțet balsamic, vin sau bere. Toate au un rol esențial în a oferi gustul perfect:
De asemenea, mult-vestitul barbeque, folosit atât de frecvent de către americani, poate fi ușor de făcut în casă. Acesta nu va da greș în combinație cu carnea dorită, interpretând perfect gustul grătarului.
Te-ai gândit vreodată să folosești oala sub presiune pentru a obține un gust ușor afumat? Bucățile de carne precum pieptul sau spata de porc sau bucățile de pui gătite la o temperatură atent aleasă își lasă din grăsime și se frăgezesc. Secretul constă în gătirea acestora la foc mic și asezonarea cu ingrediente de grătar.
Cuptorul poate deveni noul tău grătar! Cum? Gândește-te la el ca la un grătar din care căldura vine de sus în jos și nu invers. Cu ajutorul unui grill pentru fript, așezat pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, carnea va prinde un gust foarte apropiat cu cel de grătar.
Tava de dedesubt are rolul de a strânge grăsimea care se scurge din carne pe tot parcursul preparării acesteia. Secretul constă în plasarea tăvii la aproximativ 10-20 de cm de partea superioară a cuptorului în funcție de cât vrei să gătești carnea. Lasă ușa cuptorului puțin deschisă pentru a fi atent dacă se va arde carnea.
Sunt numeroase feluri prin care poți să improvizezi și să aduci cât mai aproape gustul grătarului. Cu puțină inventivitate, o tavă cu grill, o oală sub presiune sau un cuptor, pot deveni grătarul perfect aflat chiar în casa ta.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.