Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Cuptorul cu microunde este un subiect atât de discutat încât oamenii preferă fie să îl utilizeze cu fiecare ocazie, fie să îl evite. Siguranţa cărnii de pui pregătite la cuptorul cu microunde depinde, în multe cazuri, de bacteriile la care a fost expusă înainte de pregătire, cum a fost gătită şi cum a fost utilizat cuptorul.
Mai jos îţi prezentăm modurile în care poţi să foloseşti cuptorul cu microunde ca să obţii carne de pui bine făcută, delicioasă şi sigură. Aşadar, când ai putea avea nevoie de cuptor cu microunde?
Cea mai rapidă metodă prin care poţi dezgheţa carnea de pui este chiar să foloseşti cuptorul cu microunde. Carnea deja dezgheţată este sensibilă la bacterii, aşa că este nevoie să îi acorzi atenţie procesului prin care o aduci la temperatură optimă pentru gătit.
Cuptorul cu microunde poate aduce rapid carnea la temperaturi între 4,4 şi 60 de grade Celsius. Ce trebuie să faci ca să o pregăteşti în mod sănătos?
Dacă vrei să dezgheţi un pui întreg, foloseşte un grătar termorezistent, ca să nu îi permiţi cărnii să stea în gheaţa topită şi să se încălzească. Va trebui să întorci puiul şi să acoperi aripile şi pulpele cu folie de aluminiu, ca să eviţi supraîncălzirea acestora.
Lasă puiul să stea la temperatura camerei pentru 10 minute după dezgheţare, ca să poată ajunge la o temperatură uniformă. De asemenea, nu decongela carnea în ambalajul original, pentru că vei îngreuna procesul.
Ca să găteşti pui în cuptorul cu microunde ai nevoie să ştii că acesta funcţionează potrivit unui sistem simplu: încălzeşte mâncarea din exterior înspre interior. Dacă bucata de pui este prea groasă poţi sfârşi cu o mâncare bine făcută la suprafaţă, dar crudă atunci când o tai.
Apoi, multe dintre modelele de cuptor cu microunde pot găti la temperaturi diferite. De aceea, ai nevoie să îţi cunoşti bine cuptorul, înainte să îl foloseşti pentru mâncare. În plus, oasele întotdeauna prelungesc timpul de gătit, aşa că vei putea folosi doar bucăţi subţiri, mici, fără os şi piele.
Iată un mod prin care poţi pregăti carnea de pui la cuptorul cu microunde fără riscuri.
Sosul pentru pui poate conţine şi sare, piper, unt şi măsline, pentru un plus de gust.
Poţi reîncălzi un meniu pe bază de pui care a stat în frigider. Însă, va trebui să ai grijă la temperatura bucăţilor de carne, care trebuie încălzite uniform.
Există nenumărate dezbateri despre funcţionalitatea cuptorului cu microunde. La final, poţi controla rezultatele şi siguranţa lor folosind aparatul cu atenţie şi manevrând carnea cu atenţie. Potrivit World Health Organization, cuptorul cu microunde este convenabil şi sigur, atunci când este folosit conform instrucţiunilor.
Alege să foloseşti acest electrocasnic cu atenţie şi te vei bucura de un gust delicios!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.