Cum să foloseşti cuptorul cu microunde pentru carnea de pui

Cuptorul cu microunde este un subiect atât de discutat încât oamenii preferă fie să îl utilizeze cu fiecare ocazie, fie să îl evite. Siguranţa cărnii de pui pregătite la cuptorul cu microunde depinde, în multe cazuri, de bacteriile la care a fost expusă înainte de pregătire, cum a fost gătită şi cum a fost utilizat cuptorul.

Mai jos îţi prezentăm modurile în care poţi să foloseşti cuptorul cu microunde ca să obţii carne de pui bine făcută, delicioasă şi sigură. Aşadar, când ai putea avea nevoie de cuptor cu microunde?

Pentru dezghețatul cărnii de pui

Cea mai rapidă metodă prin care poţi dezgheţa carnea de pui este chiar să foloseşti cuptorul cu microunde. Carnea deja dezgheţată este sensibilă la bacterii, aşa că este nevoie să îi acorzi atenţie procesului prin care o aduci la temperatură optimă pentru gătit.

Cuptorul cu microunde poate aduce rapid carnea la temperaturi între 4,4 şi 60 de grade Celsius. Ce trebuie să faci ca să o pregăteşti în mod sănătos?

  1. Lasă puiul la dezgheţat conform instrucţiunilor personalizate pentru greutatea cărnii.
  2. Şterge carnea cu un prosop de bucătărie, în loc să o speli.
  3. Găteşte puiul imediat ce l-ai scos din cuptorul cu microunde.
  4. Asigură-te că puiul este gătit complet şi are o temperatură internă sănătoasă.

Dacă vrei să dezgheţi un pui întreg, foloseşte un grătar termorezistent, ca să nu îi permiţi cărnii să stea în gheaţa topită şi să se încălzească. Va trebui să întorci puiul şi să acoperi aripile şi pulpele cu folie de aluminiu, ca să eviţi supraîncălzirea acestora.

Lasă puiul să stea la temperatura camerei pentru 10 minute după dezgheţare, ca să poată ajunge la o temperatură uniformă. De asemenea, nu decongela carnea în ambalajul original, pentru că vei îngreuna procesul.

Pregătirea puiului

Ca să găteşti pui în cuptorul cu microunde ai nevoie să ştii că acesta funcţionează potrivit unui sistem simplu: încălzeşte mâncarea din exterior înspre interior. Dacă bucata de pui este prea groasă poţi sfârşi cu o mâncare bine făcută la suprafaţă, dar crudă atunci când o tai.

Apoi, multe dintre modelele de cuptor cu microunde pot găti la temperaturi diferite. De aceea, ai nevoie să îţi cunoşti bine cuptorul, înainte să îl foloseşti pentru mâncare. În plus, oasele întotdeauna prelungesc timpul de gătit, aşa că vei putea folosi doar bucăţi subţiri, mici, fără os şi piele.

Iată un mod prin care poţi pregăti carnea de pui la cuptorul cu microunde fără riscuri.

  1. Pune 2 bucăţi de piept de pui bătute într-un singur strat, în vasul termorezistent.
  2. Adaugă usturoi, sare şi piper pentru aromă.
  3. Toarnă supă de pui deasupra preparatului.
  4. Acoperă vasul şi găteşte-l la o temperatură ridicată pentru 4-5 minute.
  5. Scoate capacul şi mai lasă puiul la gătit pentru încă 5 minute.
  6. Verifică dacă temperatura internă a puiului a ajuns la cel puţin 72 grade Celsius.
  7. Lasă puiul în cuptor pentru intervaluri de câte 1 minut până când carnea atinge temperatura de mai sus.

Sosul pentru pui poate conţine şi sare, piper, unt şi măsline, pentru un plus de gust.

Mâncarea reîncălzită

Poţi reîncălzi un meniu pe bază de pui care a stat în frigider. Însă, va trebui să ai grijă la temperatura bucăţilor de carne, care trebuie încălzite uniform.

  1. Taie carnea în bucăţi cât mai mici şi elimină oasele.
  2. Încălzeşte puiul apoi verifică-i temperatura internă.

Carnea de pui poate fi gătită rapid

Există nenumărate dezbateri despre funcţionalitatea cuptorului cu microunde. La final, poţi controla rezultatele şi siguranţa lor folosind aparatul cu atenţie şi manevrând carnea cu atenţie. Potrivit World Health Organization, cuptorul cu microunde este convenabil şi sigur, atunci când este folosit conform instrucţiunilor.

Alege să foloseşti acest electrocasnic cu atenţie şi te vei bucura de un gust delicios!

 

 

Ultimele articole

Citește

Ce este BMI-ul şi cu ce te ajută dacă îl ştii

Dacă ai răsfoit o revistă de nutriţie, până acum probabil că ai auzit de BMI sau indicele de masă corporală. Poate că ai avut şi formula de calcul, ai aflat care este şi… cam atât. Care ar fi utilitatea lui? Vom afla astăzi. Să începem cu o definiţie. BMI = Body Mass Index sau IMC […]

Citește

Ce vin alegi în funcție de mâncarea de pui

Când vine vorba de alegerea vinului întâlnim deseori două tipuri de persoane: cei care se bazează pe preț și nu aleg neapărat vinul care le reprezintă alegerea culinară și cei care încearcă să asocieze cât mai corect gustul vinului cu preparatul pe care urmează să-l mănânce. În general, vinul trebuie să nuanțeze gusturile ce se […]

Citește

5 tehnici sănătoase de gătit carnea de pui

Chiar dacă avem la dispoziţie numeroase metode prin care putem găti, recurgem deseori doar la câteva dintre ele. Din necunoaştere sau din obişnuinţă, de cele mai multe ori gătim prin maxim 3 metode. Deschiderea către noi tehnici aduce mai multe satisfacţii, numărând lărgirea repertoriului de reţete, un mod captivant şi interesant de a-ţi surprinde familia […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.