Cum să foloseşti cuptorul cu microunde pentru carnea de pui

Cuptorul cu microunde este un subiect atât de discutat încât oamenii preferă fie să îl utilizeze cu fiecare ocazie, fie să îl evite. Siguranţa cărnii de pui pregătite la cuptorul cu microunde depinde, în multe cazuri, de bacteriile la care a fost expusă înainte de pregătire, cum a fost gătită şi cum a fost utilizat cuptorul.

Mai jos îţi prezentăm modurile în care poţi să foloseşti cuptorul cu microunde ca să obţii carne de pui bine făcută, delicioasă şi sigură. Aşadar, când ai putea avea nevoie de cuptor cu microunde?

Pentru dezghețatul cărnii de pui

Cea mai rapidă metodă prin care poţi dezgheţa carnea de pui este chiar să foloseşti cuptorul cu microunde. Carnea deja dezgheţată este sensibilă la bacterii, aşa că este nevoie să îi acorzi atenţie procesului prin care o aduci la temperatură optimă pentru gătit.

Cuptorul cu microunde poate aduce rapid carnea la temperaturi între 4,4 şi 60 de grade Celsius. Ce trebuie să faci ca să o pregăteşti în mod sănătos?

  1. Lasă puiul la dezgheţat conform instrucţiunilor personalizate pentru greutatea cărnii.
  2. Şterge carnea cu un prosop de bucătărie, în loc să o speli.
  3. Găteşte puiul imediat ce l-ai scos din cuptorul cu microunde.
  4. Asigură-te că puiul este gătit complet şi are o temperatură internă sănătoasă.

Dacă vrei să dezgheţi un pui întreg, foloseşte un grătar termorezistent, ca să nu îi permiţi cărnii să stea în gheaţa topită şi să se încălzească. Va trebui să întorci puiul şi să acoperi aripile şi pulpele cu folie de aluminiu, ca să eviţi supraîncălzirea acestora.

Lasă puiul să stea la temperatura camerei pentru 10 minute după dezgheţare, ca să poată ajunge la o temperatură uniformă. De asemenea, nu decongela carnea în ambalajul original, pentru că vei îngreuna procesul.

Pregătirea puiului

Ca să găteşti pui în cuptorul cu microunde ai nevoie să ştii că acesta funcţionează potrivit unui sistem simplu: încălzeşte mâncarea din exterior înspre interior. Dacă bucata de pui este prea groasă poţi sfârşi cu o mâncare bine făcută la suprafaţă, dar crudă atunci când o tai.

Apoi, multe dintre modelele de cuptor cu microunde pot găti la temperaturi diferite. De aceea, ai nevoie să îţi cunoşti bine cuptorul, înainte să îl foloseşti pentru mâncare. În plus, oasele întotdeauna prelungesc timpul de gătit, aşa că vei putea folosi doar bucăţi subţiri, mici, fără os şi piele.

Iată un mod prin care poţi pregăti carnea de pui la cuptorul cu microunde fără riscuri.

  1. Pune 2 bucăţi de piept de pui bătute într-un singur strat, în vasul termorezistent.
  2. Adaugă usturoi, sare şi piper pentru aromă.
  3. Toarnă supă de pui deasupra preparatului.
  4. Acoperă vasul şi găteşte-l la o temperatură ridicată pentru 4-5 minute.
  5. Scoate capacul şi mai lasă puiul la gătit pentru încă 5 minute.
  6. Verifică dacă temperatura internă a puiului a ajuns la cel puţin 72 grade Celsius.
  7. Lasă puiul în cuptor pentru intervaluri de câte 1 minut până când carnea atinge temperatura de mai sus.

Sosul pentru pui poate conţine şi sare, piper, unt şi măsline, pentru un plus de gust.

Mâncarea reîncălzită

Poţi reîncălzi un meniu pe bază de pui care a stat în frigider. Însă, va trebui să ai grijă la temperatura bucăţilor de carne, care trebuie încălzite uniform.

  1. Taie carnea în bucăţi cât mai mici şi elimină oasele.
  2. Încălzeşte puiul apoi verifică-i temperatura internă.

Carnea de pui poate fi gătită rapid

Există nenumărate dezbateri despre funcţionalitatea cuptorului cu microunde. La final, poţi controla rezultatele şi siguranţa lor folosind aparatul cu atenţie şi manevrând carnea cu atenţie. Potrivit World Health Organization, cuptorul cu microunde este convenabil şi sigur, atunci când este folosit conform instrucţiunilor.

Alege să foloseşti acest electrocasnic cu atenţie şi te vei bucura de un gust delicios!

 

 

Ultimele articole

Citește

Ce iei cu tine la grătar. Listă ustensile și alte nevoi

La așa zile însorite, cum să nu te gândești deja la un grătar apetisant în natură, în miros de frunze și adieri ușoare de vânt? Te gândești deja când va fi primul weekend în care poți să fugi la locul preferat de grătar, nu-i așa? Înainte să pleci, te reținem puțin. Pentru că este unul […]

Citește

Ce ne facem cu alergia la carnea de pui?

Știm deja cât de sănătoasă este carnea de pui pentru organism și cum funcționează ca o bună sursă de proteine. Are un gust plăcut, se pregătește rapid, este slabă în calorii și bogată în proteine. O poți integra ușor în multe meniuri. Dacă nu ai alergie la carnea de pui. Dacă alergia la penele găinilor […]

Citește

Activități în aer liber: Ce faci după grătar?

Dacă am face un top cu cele mai interesante activități de grătar, probabil că părinții ar nominaliza masa luată în natură, iar cei mici ar vorbi despre joaca de după. Indiferent de opțiuni, la final toată lumea ar fi fericită că s-a bucurat de o zi petrecută în aer liber. Deși suntem de acord cu […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.