Cover LaProvincia Blog 4

Cum să îi introduci pe cei mici în bucătărie

Se spune că marile pasiuni se deprind încă din copilărie, iar dacă nu se transformă într-o pasiune cel puțin se face corect. Acest lucru este valabil și în domeniul gastronomic căci, dacă stai bine să te gândești, primul contact cu bucătăria l-ai avut în copilărie atunci când îți asistai cu multă curiozitate și fascinație părinții.

Prima impresie contează, așa că introducerea celor mici în universul bucătăriei trebuie să fie plăcută și să trezească dorința de a repeta experiența. Iată câteva lucruri de care să ții cont atunci când cei mici îți dau târcoale în bucătărie.

Explică cu voce tare ceea ce faci

Copiii sunt binecuvântați cu o curiozitate ieșită din comun pe care nu trebuie să o îngrădești, ci să o stimulezi pe cât de mult posibil. Dacă cei mici nu întreabă din proprie inițiativă ce faci, de ce faci și cum faci tu pe blatul de la bucătărie, spune cu voce tare ce activități desfășori acolo și arată-le. Întrebările vor veni de la sine în scurt timp de la inițierea dialogului.

Ai grijă să menționezi că anumite lucruri le poți face doar tu. Aragazul din bucătărie, cuțitele și alte ustensile ascuțite sunt periculoase pentru copii și trebuie să te asiguri că nu le sunt accesibile când tu nu ești în preajmă.

01 LaProvincia Blog 3

Implică-ți copilul în activitățile din bucătărie

Prin implicarea activă îi oferi încredere copilului tău și o oarecare doză de responsabilitate. Începe prin a-i acorda sarcini mici și simple, precum presărarea a puțină sare în mâncare, modelarea unui aluat, curățarea ori eliberarea spațiului de lucru sau îl poți lăsa să spele ori să curețe ingrediente alături de tine.

Nu scoate în evidență greșelile și nu critica

Încrederea în propriile forțe și deschiderea copilului poate fi afectată de observațiile prea aspre sau de critică, chiar dacă acestea au fost bine intenționate. Rezultatele primelor încercări nu vor fi extraordinare, dar trebuie complimentate și lăudate oricum. Concentrează-te pe eforturile depuse și nu neapărat pe rezultate.

Începe cu ceva care să-l atragă pe junior

Cuvântul magic este desert. Cei mici se dau în vânt după dulciuri, iar interesul lor față de modalitatea de preparare și de magia din bucătărie va fi mult mai mare în cazul acestora. Curățarea spatulelor și a castroanelor folosite pentru creme dulci este o responsabilitate serioasă și este o sarcină perfectă pentru cei mici.

Degustați împreună și cere-i părerea pentru a-i arăta că este parte implicată în proces și menționează participarea lui activă din bucătărie în fața membrilor familiei.

02 LaProvincia Blog 2

Pentru copii totul este un joc

Fă din bucătărie un joc distractiv și interesant pentru cel mic și lasă-i imaginația să zburde liberă în fiecare colțișor de bucătărie. Ciocanul pentru carne de pui poate fi un prinț chipeș pe care domnița spatulă îl așteaptă de mult timp sau poate fi un războinic venit din altă galaxie pentru a învinge snițelul de pui. Intră în jocul celui mic și sprijină-l în aventura lui fiindcă este benefic pentru ambele părți.

Optează pentru preparate ușoare și rapide

Copiii își pot pierde răbdarea și interesul destul de ușor, așa că este indicat să alegi preparate rapide și simple. Rețetele cu carne de pui sunt alegeri ideale din acest punct de vedere. Alege dintre mai multe rețete rapide cu pui și începe aventura alături de copilul tău!

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase