Cover LaProvincia Blog

Cum să îți păstrezi un program alimentar sănătos când stai acasă

„Aș vrea să fie weekend mereu” a spus fiecare dintre noi măcar o dată în viață și dorința generală a umanității s-a îndeplinit, dar nu în felul în care ne imaginam. Pandemia globală cu care ne confruntăm a impus un stil de viață nou și o atitudine generală preventivă. Foarte multe persoane au optat pentru autoizolare la domiciliu din dorința de a se proteja, atât pe ei cât și pe cei dragi.

„Să muncești de acasă este lejer” sau cel puțin așa ai crezut atunci când situația era una normală. În realitate munca de acasă poate fi așa cum credeai dacă ești sau devii o persoană bine organizată care găsește echilibrul dintre muncă, activități casnice, timp personal și familie.

În această perioadă este foarte ușor să îți dai programul alimentar peste cap fiindcă pierzi noțiunea timpului și a meselor, iar tentațiile sunt reale atunci când ai frigiderul mereu aproape. Cu puțină voință și un strop de organizare îți poți menține un program alimentar stabil pe bază de preparate proaspete cu pui gătite chiar de tine.

O rutină zilnică este bună pentru alimentație

Nu poți avea mic dejun, prânz și cină dacă programul tău este dat complet peste cap. Micul dejun servit la ora 12:00, prânzul de la ora 17:00 și cina de la ora 22:00 sau 23:00 nu reflectă un program alimentar sănătos, mai ales dacă gustările sunt și ele abundente.

Rămâi la programul pe care îl aveai înainte de această perioadă și astfel vei respecta programul meselor în mod natural. Organismul tău se va sincroniza și senzația de foame va apărea atunci când trebuie.

01 LaProvincia Blog 730x509

Gătește mâncare proaspătă 

Pe lângă faptul că este mult mai sănătos să consumi mâncare gătită în defavoarea semipreparatelor sau alte tipuri de gustări și snackuri, gătitul te va ajuta să respecți programul meselor.

Prepară rapid o omletă cu piept de pui dimineața și astfel servești micul dejun, pentru masă de prânz poți prepara un pui picant cu ardei gras sățios ori o porție delicioasă de paste cu pui și sos alb, iar pentru cină poți găti ușor o supă de pui cu găluște din care poți servi și în următoarele zile.

Gândul că trebuie să gătești induce implicit și gândul că urmează o masă, iar dacă stabilești o oră fixă tocmai ți-ai creat un program de gătit și de masă.

Prepară gustări de casă

Da, tentația este reală fiindcă ai frigiderul aproape și este accesibil. Probabil te-ai trezit stând în fața frigiderului deschis și întrebând în sinea ta ce mai este bun acolo. În realitate nu îți este foame, dar plictiseala, nevoia de a găsi o scuză plauzibilă pentru o pauză sau pofta necontrolată te împing în acea direcție.

Dacă nu poți rezista tentației, măcar asigură-te că în frigider vei găsi gustări sănătoase, gătite de tine în casă. Pregătește porții de 50 de grame de alune, nuci, semințe și fructe uscate, ține la îndemână mere, banane sau alte fructe care îți plac și prepară din timp ceva dulce de casă sau preparate tip finger food pe care le faci rapid din carne de pui și le poți consuma între mese într-o cantitate rezonabilă.

Această perioadă este un bun exercițiu de voință și disciplină alimentară. Trebuie să îți organizezi programul general și să îți stabilești clar mesele și conținutul lor. În cazul în care ai în casă și unul sau mai mulți pofticioși mici este cu atât mai important programul alimentar, iar carnea de pui este pe gustul lor și îți va fi mai ușor să îi convingi.

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase