Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Dacă vrei să te bucuri de vitaminele fructelor și legumelor pe tot parcursul anului sau ai cumpărat prea multe alimente, conservarea prin congelare este una dintre cele mai eficiente metode prin care poți să le păstrezi un timp îndelungat.
Mai jos, ți-am pregătit un ghid care te va ajuta să eviți risipa și să păstrezi corect alimentele la congelator.
Înainte de toate, spală-te foarte bine pe mâini și îndepărtează carnea din ambalajul inițial.
Porționează bucăți de carne pentru mai multe feluri de mâncare.
Dacă ai un pui întreg, pune spatele, gâtul și aripile deoparte pentru ciorbă, iar pulpele și pieptul de pui pentru alt fel de mâncare. Astfel, în momentul în care vrei să prepari ceva, vei scoate din congelator exact ce îți trebuie.
Dacă ai mai multe pulpe de pui, gândește-te pentru câte persoane gătești de obicei și porționează carnea în așa fel încât vei putea scoate la decongelat cantitatea necesară pentru o mâncare.
După ce ai porționat carnea, folosește pungi speciale pentru congelator pentru a o depozita și scrie pe pungă data la care a fost pusă la congelat.
Nu lăsa mai mult de 6 luni în congelator carnea de pui porționată.
Încearcă să pui fructele și legumele la congelator cât mai repede după ce au fost culese. Spală bine fiecare bucată în parte, dacă este nevoie opărește-le și lasă-le să se scurgă de apă înainte de a le pune la congelator. La fel ca la carnea de pui, scrie pe fiecare pungă de congelator data la care au fost congelate.
În cazul în care vrei ca bucățile de fructe sau legume să nu se lipească între ele în punga de congelator, poți să le congelezi folosind o tavă:
Nu păstra mai mult de un an legumele și fructele în congelator!
Ardei grași: se spală, se curăță de semințe, se taie și se congelează.
Broccoli: se separă în buchețele, se spală, se opăresc, se lasă la răcit și la scurs, se congelează.
Fasole verde: se spală, se taie, se opărește, se lasă la răcit și la scurs, se congelează.
Morcovi: se spală, se taie cuburi sau fâșii, se congelează.
Mărar, pătrunjel, leuștean: se spală, se toacă, se congelează.
Pentru opărirea legumelor, pune la fiert o cratiță cu apă și pune legumele în apa fiartă timp de maxim 2 minute.
Păstrează ce e mai bun de la natură la tine în congelator. Pe lângă faptul că ai posibilitatea de a avea o bucățică de primăvară mereu în casă, vei putea prepara rapid unele bunătăți pentru că vei avea toate ingredientele pregătite și tăiate. Tot ce trebuie să faci este să aștepți să se decongeleze și să le pui în cratiță.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.