Cover LaProvincia Blog

Cum te pregătești pentru trecerea la alimentația de vară

Vara își intră încet, dar sigur în drepturi și pe lângă temperaturile în creștere, schimbarea garderobei și atmosfera plăcută pe care o aduce, ea mai vine și cu schimbări în regimul alimentar. Schimbările sunt naturale, însă este indicat să acorzi atenție acestui proces de trecere.

Mai mult gust, mai multă prospețime și mai multă vitalitate te așteaptă vara aceasta dacă ții cont de câteva sfaturi utile.

01 LaProvincia Blog

Mesele de vară sunt mai ușoare

În mod natural vei simți nevoia să consumi mese mai ușor de digerat pentru că organismul tău poate depune mai mult efort fizic în acest anotimp. Faci mai multă mișcare, te plimbi mai mult și ziua este mai lungă, ceea ce înseamnă că ai mai multă activitate decât până acum. 

Mesele pot fi mai mici din punct de vedere cantitativ, dar mai dese. Numărul și consistența gustărilor dintre mese pot fi de asemenea modificate, iar abundența fructelor și legumelor de sezon influențează în mod pozitiv acest lucru.

În perioadele călduroase trebuie să te hidratezi

Zilele toride te pot deshidrata ușor, mai ales atunci când ai activitate fizică. Cei 2 litri de lichide recomandate zilnic reprezintă nivelul optim de hidratare în mod general, dar în timpul verii ea poate crește în funcție de mediu, activitate, organism și mulți alți factori.

Un lucru este clar, nu există contraindicații în ceea ce privește consumul de apă, așa că poți bea lichide oricând simți nevoia și nu trebuie să ignori această senzație.

Poți suplimenta lichidele consumate și prin mâncare. Supele de pui și ciorbele de pui sunt hrănitoare, ușoare, pot fi consumate atât la masa de prânz, cât și la cină, dar și mai important ele te hidratează.

02 LaProvincia Blog

Zile mai lungi, activitate mai multă

În zilele de vară ai parte de mai multă lumină naturală, ceea ce face ca activitatea ta să se extindă, iar consumul de energie să crească.

Vestea bună este că ai la dispoziție în această perioadă alimente bogate în vitamine și minerale care să-ți susțină eforturile.

Fructele și legumele de sezon

O multitudine de fructe și de legume apar în sezonul de vară într-o sincronizare perfectă. Aportul de vitamine și minerale pe care acestea le aduc în dietă te ajută să faci trecerea la sezonul de vară în condiții normale, așa că include cât mai multe legume și cât mai multe fructe în regimul tău alimentar. Gătite sau crude ele sunt și delicioase, și sănătoase.

03 LaProvincia Blog

Carne de pui și inspirație

Carnea de pui este o alegere ideală pentru mesele din timpul verii. Ea se gătește ușor, este hrănitoare și poate fi preparată în numeroase feluri. Salatele cu pui sunt proaspete, cu legume și fructe savuroase și cu diferite dressinguri, dar și salate aperitiv, mai consistente și mai potrivite pentru mesele de prânz. 

Fie că alegi un simplu piept de pui pe grătar, o salată sau o ciorbă de pui gustoasă, te vei simți sătul și plin de energie.

Bucură-te de tot ceea ce are de oferit vara și gătește cu ingrediente proaspete pentru mese delicioase, savuroase și sănătoase!

 

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase