Cover LaProvincia Blog 1 1

Cum te pregătești pentru un Paște atipic

Este drept că sărbătorile Pascale de anul acesta vor fi puțin diferite, dar acest lucru nu înseamnă că ele nu mai au același farmec sau că nu le poți sărbători așa cum se cuvine. Paștele este, dincolo de ocazia de a aduna toată familia la masă, o oportunitate de a conștientiza însemnătatea acestei sărbători.

Un Paște mai mult spiritual decât material

Pentru foarte multe persoane Paștele înseamnă mese bogate alături de întreaga familie, câteva zile libere pe care le pot petrece în aer liber și ocazia perfectă de a prepara și consuma mâncăruri specifice.

Din cauza situației nefavorabile în care ne aflăm, opțiunea de a petrece Paștele alături de toată familia sau de a pleca din confortul propriului cămin nu mai este valabilă. 

Din motive ce țin de siguranța și sănătatea ta și a celor dragi ție este indicat să petreci Paștele acasă și să pui mai mult accent pe latura simbolică a acestei sărbători decât pe cea materială. În plus, modalități de a fi aproape de cei dragi există.

01 LaProvincia Blog 2 730x509

Cumpărăturile de Paște

Optează pentru un meniu lejer și pentru ingrediente ușor de găsit, fiindcă nu vei putea efectua deplasări dese sau foarte lungi la magazin. Fă o listă completă de cumpărături și du-te doar tu să faci cumpărăturile sau desemnează o altă persoană din casă.

Nu uita că poți face cumpărături online și astfel vei evita deplasarea fizică la magazin. Este o metodă simplă și la îndemână de a face cumpărăturile necesare de Paște din propria ta locuință. Adaugă în coșul virtual de cumpărături pui, verdețuri, ouă și alte ingrediente de care ai nevoie și ele vor veni direct acasă la tine. Atenție, livrarea lor poate dura 2, 3 sau mai multe zile, așa că trebuie să dai comandă din timp.

Un drob de pui împărțit pe mobil

Chiar dacă nu ai posibilitatea de a sta la masă cu părinții, frații sau surorile tale, asta nu înseamnă că nu puteți servi aceleași preparate pentru a vă simți mai aproape decât sunteți în realitate. Sună-ți rudele și întocmește alături de ele un meniu pentru masa de Paște pe care să-l pregătească fiecare acasă. Alege preparate cu specific tradițional și rețete cu ingrediente ușor de procurat în această perioadă. 

02 LaProvincia Blog 2 730x509

Preparate tradiționale de Paște cu pui

Există o varietate de rețete tradiționale de Paște cu carne de pui pe care le poți pregăti anul acesta. Ele se fac destul de rapid, au un gust autentic și nu necesită ingrediente rare sau greu de găsit zilele acestea. Iată 3 exemple:

  • Drob de pui cu ciuperci – Cea mai lejeră și ușoară rețetă de drob este cea cu pui și ciuperci. Drobul de pui este un deliciu aspectuos și gustos pe care îl vor aprecia toți membrii familiei.
  • Ouă umplute cu piept de pui – Rețeta de ouă umplute cu piept de pui este ușor de făcut atât de către cei experimentați într-ale gastronomiei, cât și de cei care explorează tainele bucătăriei, așa că o poți face alături de cineva drag chiar și de la distanță – pe video call.
  • Ruladă cu pui – Rapidă, gustoasă și numai bună de pus pe masa de Paște.

Carnea de pui este o alegere excelentă fiindcă o găsești cu ușurință în magazine, se gătește mai ușor, iar pentru inspirație poți vizita secțiunea de rețete de Paște de aici. Chiar și procesul de gătire poate fi desfășurat alături de cei dragi prin video call și astfel te vei simți conectat cu ai tăi.

Paștele trebuie sărbătorit pentru însemnătatea pe care el o are și chiar dacă nu toate scaunele de la masă sunt ocupate în mod fizic, tehnologia modernă și dorința ta de a-i avea pe cei dragi cu tine sunt mai mult decât suficiente. Gătește cu drag și cu suflet, sună-i pe ai tăi și luați masa împreună de la distanță!

Ultimele articole

Top 10 aperitive din carne de pui pentru masa de Crăciun
Citește

Top 10 aperitive din carne de pui pentru masa de Crăciun

Crăciunul este una dintre cele mai așteptate și frumoase sărbători din an, în...

Cum pregătești o masă reușită de Crăciun de la A la Z
Citește

Cum pregătești o masă reușită de Crăciun de la A la Z

Crăciunul este momentul în care familia și prietenii se adună pentru a sărbători...

Motive pentru care carnea de pui este atât de populară în întreaga lume
Citește

Motive pentru care carnea de pui este atât de populară în întreaga lume

Carnea de pui este un aliment omniprezent în bucătăriile din întreaga lume și...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase