De ce e supa de pui atât de populară?

Dacă ne luăm după tot ce vedem în jur, există supă de pui pentru răceală şi pentru suflet. Unora ne aduce aminte de gustul din copilărie, în timp ce altora ne bucură gusturile atunci când iese conform planurilor. Dar, până la urmă, este o supă de pui. De ce a câştigat trofeul popularităţii, în faţa celor de văcuţă, legume sau porc?

1. Supa de pui este uşor de făcut

Nu trebuie să fii absolventul unor cursuri de bucătărie ca să pregăteşti o supă de pui. Procesul de pregătire în sine nu durează mai mult de o oră. Poate că auzi în jur că sunt persoane care ştiu să prepare câteva mâncăruri, dar supa nu se află printre ele.

Esenţa pregătirii unei supe de pui e ordinea în care pui ingredientele în apa ce începe să fiarbă. Dacă puiul fierbe în peste 20 de minute, legumele (morcovi, ţelină, rădăcină de pătrunjel, ceapă) au nevoie doar de zece minute. Important e să arunci câte-o privire către carnea care fierbe în apă, pentru că lasă o spumă pe care trebuie să o elimini. Apoi, doar adaugi următoarele ingrediente după durata de fierbere a fiecăruia.

2. Are (aproape) orice gust îţi doreşti

Supa de pui probabil că te duce cu gândul la combinaţia dintre lichidul colorat pe un fundal galben, decorat cu tăiţei şi legume fie date pe răzătoare, fie tăiate, acoperite de cerculeţe de grăsime. Însă, nu există o supă de pui universală. Pe lângă pui, poţi să îi adaugi:

  • Găluşte
  • Perişoare
  • Fidea
  • Tăiţei de casă
  • Suc de roşii
  • Smântână (pentru o reţetă à la grec)
  • Ou crud bătut
  • Orez
  • Diverse legume

3. Puiul în sine e versatil

Poţi găti supa de pui cu orice ingrediente îţi doreşti. Carnea de pui e suficient de versatilă încât să îţi permită să combini două sau trei tipuri de carne. Supa din copilărie conţinea măruntaie, precum gât, ficăţei, spate, gheare şi altele. Poţi să faci o supă doar din gâturi ori ficăţei. Sau din orice alte ingrediente.

Deşi nu va avea acelaşi gust, poţi pregăti supa de pui chiar şi cu aripioare… chiar şi cu pulpe superioare sau ciocănele. La final, e vorba de preferinţe.

4. Nu vindecă răceala, dar face bine sufletului

Potrivit unui studiu, lichidele fierbinţi (nu doar supele de pui) ajută la eliminarea mucusului nazal. Fie prin aroma pe care o simţi prin nări sau alte mecanisme legate de gust, oamenii de ştiinţă au conchis, se pare, că supa ar ajuta în procesul de vindecare.

Totuşi, alţi cercetători au observat că supa de pui se poate încadra printre mâncărurile cu efecte calmante. Sunt două tipuri de reacţii la acest fel de mâncare.

  • Asocierea cu relaţia de apropiere cu o rudă sau o altă persoană care alungă sentimentul de singurătate.
  • Activarea sentimentului că cel care abia a mâncat aparţine unui loc sau unei familii.

Supa de pui (fără pâine) are mai puţine calorii decât alte mâncăruri şi dă un sentiment de saţietate. Multe regimuri de slăbit o includ şi chiar o recomandă. Supa de pui are multe motive să fie populară. Dar, pentru că supa de pui ţine de gusturi, este posibil să vrei să descoperi şi alte reţete pentru viitoarele prânzuri şi cine. Promitem să revenim cu rețete.

 

Ultimele articole

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international