De ce e supa de pui atât de populară?

Dacă ne luăm după tot ce vedem în jur, există supă de pui pentru răceală şi pentru suflet. Unora ne aduce aminte de gustul din copilărie, în timp ce altora ne bucură gusturile atunci când iese conform planurilor. Dar, până la urmă, este o supă de pui. De ce a câştigat trofeul popularităţii, în faţa celor de văcuţă, legume sau porc?

1. Supa de pui este uşor de făcut

Nu trebuie să fii absolventul unor cursuri de bucătărie ca să pregăteşti o supă de pui. Procesul de pregătire în sine nu durează mai mult de o oră. Poate că auzi în jur că sunt persoane care ştiu să prepare câteva mâncăruri, dar supa nu se află printre ele.

Esenţa pregătirii unei supe de pui e ordinea în care pui ingredientele în apa ce începe să fiarbă. Dacă puiul fierbe în peste 20 de minute, legumele (morcovi, ţelină, rădăcină de pătrunjel, ceapă) au nevoie doar de zece minute. Important e să arunci câte-o privire către carnea care fierbe în apă, pentru că lasă o spumă pe care trebuie să o elimini. Apoi, doar adaugi următoarele ingrediente după durata de fierbere a fiecăruia.

2. Are (aproape) orice gust îţi doreşti

Supa de pui probabil că te duce cu gândul la combinaţia dintre lichidul colorat pe un fundal galben, decorat cu tăiţei şi legume fie date pe răzătoare, fie tăiate, acoperite de cerculeţe de grăsime. Însă, nu există o supă de pui universală. Pe lângă pui, poţi să îi adaugi:

  • Găluşte
  • Perişoare
  • Fidea
  • Tăiţei de casă
  • Suc de roşii
  • Smântână (pentru o reţetă à la grec)
  • Ou crud bătut
  • Orez
  • Diverse legume

3. Puiul în sine e versatil

Poţi găti supa de pui cu orice ingrediente îţi doreşti. Carnea de pui e suficient de versatilă încât să îţi permită să combini două sau trei tipuri de carne. Supa din copilărie conţinea măruntaie, precum gât, ficăţei, spate, gheare şi altele. Poţi să faci o supă doar din gâturi ori ficăţei. Sau din orice alte ingrediente.

Deşi nu va avea acelaşi gust, poţi pregăti supa de pui chiar şi cu aripioare… chiar şi cu pulpe superioare sau ciocănele. La final, e vorba de preferinţe.

4. Nu vindecă răceala, dar face bine sufletului

Potrivit unui studiu, lichidele fierbinţi (nu doar supele de pui) ajută la eliminarea mucusului nazal. Fie prin aroma pe care o simţi prin nări sau alte mecanisme legate de gust, oamenii de ştiinţă au conchis, se pare, că supa ar ajuta în procesul de vindecare.

Totuşi, alţi cercetători au observat că supa de pui se poate încadra printre mâncărurile cu efecte calmante. Sunt două tipuri de reacţii la acest fel de mâncare.

  • Asocierea cu relaţia de apropiere cu o rudă sau o altă persoană care alungă sentimentul de singurătate.
  • Activarea sentimentului că cel care abia a mâncat aparţine unui loc sau unei familii.

Supa de pui (fără pâine) are mai puţine calorii decât alte mâncăruri şi dă un sentiment de saţietate. Multe regimuri de slăbit o includ şi chiar o recomandă. Supa de pui are multe motive să fie populară. Dar, pentru că supa de pui ţine de gusturi, este posibil să vrei să descoperi şi alte reţete pentru viitoarele prânzuri şi cine. Promitem să revenim cu rețete.

 

Ultimele articole

Citește

Totul despre mâncarea halal, deliciul gastronomiei arabe

Probabil că ai întâlnit prin călătorii o măcelărie halal, restaurante de gen sau rețete cu specific arab. Dar știi ce este mâncarea halal?  Astăzi facem o călătorie în bucătăria arabă și descoperim secretele mâncărurilor de tip halal, atât de cerute în unele rețete! Ce este mâncarea halal? Halal înseamnă, în religia musulmană, ”tot ce este […]

Citește

5 preparate cu pui pentru când ești răcit

Când ești răcit, aproape orice activitate pe care vrei să o faci pare mai dificilă. Îți simți corpul obosit, deshidratat și unde să mai pui și disconfortul nasului înfundat sau pe cel al tusei. Poate printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când ești răcit sunt alimentația și odihna.  […]

Citește

5 țări în care carnea de pui este vedetă

Unde putem mânca cel mai bun pui Dacă te-ai întrebat vreodată unde poți mânca cel mai bun pui, răspunsul este puțin probabil să fie unul clar. Bucătăriile lumii s-au dezvoltat considerabil, aducând fiecare câte o influență națională specifică în gastronomie. Nu ne îndoim când spunem că puiul este una dintre tipurile de carne de pui […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.