rulada de pui pe masa

De ce să serveşti preparate din pui de Revelion

Masa pe care o serveşti invitaţilor la petrecerea de Revelion este unul dintre elementele principale ale serii. Dar invitaţii tăi au nevoie de energie în continuare şi de mâncăruri gustoase, ce pot fi savurate cu uşurinţă.

Iată de ce poate fi o idee de succes să le oferi invitaților preparate din pui.

Nu elimina efectul drumurilor la sală

Preparatele de Sărbători sunt, de obicei, bogate în calorii şi consistente. Puiul reprezintă acel tip de carne care poate fi consumată fără să îţi răpească, apoi energia.

Carnea de pui de casă este slabă, din punct de vedere caloric. O porţie de 100 de grame de carne de pui conţine, în medie, 239 calorii. Astfel, poţi servi o porţie dublă fără să depăşeşti un număr recomandat de calorii per masă. Alegând puiul, vei continua investiţia începută odată cu abonamentul la sală sau grija faţă de alimentaţie.

Poţi să găteşti orice preparate cu carne de pui

Carnea de pui poate fi folosită pentru preparatele tradiţionale de Sărbători, pe care le găteşti pentru masa de Revelion. Condimentele pe care le foloeşti vor îmbogăţi gustul. De asemenea, poţi alege ce gust va avea mâncarea în funcţie de părţile din pui pe care le poţi folosi.

Iată ce mâncăruri pot fi pregătite cu carne de pui pentru seara de Revelion:

tigaie cu pui

Poţi folosi orice parte din pui

Unele reţete îţi permit să înlocuieşti în totalitate tipul de carne de pui pe care vrei să îl foloseşti. Altele îţi oferă posibilitatea să adaugi un plus de gust reţetei, experimentând cu mai multe tipuri de carne de pui.

Iată câteva dintre tipurile de carne de pui pe care poţi să le foloseşi:

  • Puiul întreg poate fi folosit ca atare sau în bucăți. Orice variantă ai alege, ai posibilități de preparare.
  • Copănelele de pui au un gust unic și pot fi pregătite fie ca atare, fie dezosate.
  • Pieptul de pui este versatil, se gătește rapid și poate fi integrat într-o mulțime de rețete.

pui in farfurie

Gustul cărnii de pui le este familiar tuturor

Invitaţii recunosc uşor gustul cărnii de pui dintr-un fel de mâncare. Astfel, pe lângă impactul aromei, vei reuşi să trezeşti amintiri plăcute, atunci când serveşti carne de pui.

Atunci când un invitat se bucură de gustul cărnii de pui, va asimila şi informaţia că va avea energie după masă şi că abia a mâncat un tip de preparat uşor de digerat.

pui marinat

Puiul se găteşte uşor şi rapid

Carnea de pui are nevoie de circa 20 de minute ca să se fiarbă. Pregătită pe grătar, carnea poate fi gata în circa 15 minute. Odată rumenită, carnea va avea un gust mai bogat. În plus, poţi să păstrezi zeama (sau supa) în care carnea de pui a fiert şi o poţi folosi la un alt tip de mâncare.

Puiul poate fi ţinut la marinat chiar şi 1-2 ore, timp în care gustul cărnii preia din proprietăţile ingredientelor cu care a fost unsă.

Preparatele de pui îşi pot găsi locul în orice tip de mâncare din meniul de Revelion. Experimentează şi descoperă lumea mâncărurilor uşor de gătit, cu posibilităţi nenumărate şi un gust pe care toţi îl recunosc după câteva secunde.

 

Ultimele articole

Citește

Cum să ai o siluetă de vară de invidiat mâncând carne de pui

Sezonul de vară bate la ușă, iar planurile de vacanță sunt deja făcute. Tocmai te pregătești de weekend-urile petrecute în natură, la grătar sau picnic, la piscină sau ștrand. Probabil că vrei și să știi ce poți face ca să ai o siluetă de vară de invidiat, chiar și pe ultima sută de metri. Vara […]

Citește

La grătar cu gașca de prieteni. Roluri și veselie

Grătarul cu prietenii este activitatea pe care o aștepți și planifici cu mult înainte de începerea sezonului. Tu și prietenii tăi sunteți cei care plănuiți, stabiliți detalii și abia așteptați acea zi de weekend însorită, în care să vă urcați în mașini și să porniți către acel colț de natură care, pentru o zi, este […]

Citește

Cum să protejăm natura când mergem la grătar

Grătarul este activitatea preferată a multora, pe timp de primăvară, vară și toamnă. În zilele însorite, alegem să ”fugim” către o pădure, malul unui lac sau un alt loc amenajat pentru grătar. Locul în care facem grătarul este cel pe care îl ”împărțim” cu cei care vin după noi și ne bucurăm de felul în […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.