rulada de pui pe masa

De ce să serveşti preparate din pui de Revelion

Masa pe care o serveşti invitaţilor la petrecerea de Revelion este unul dintre elementele principale ale serii. Dar invitaţii tăi au nevoie de energie în continuare şi de mâncăruri gustoase, ce pot fi savurate cu uşurinţă.

Iată de ce poate fi o idee de succes să le oferi invitaților preparate din pui.

Nu elimina efectul drumurilor la sală

Preparatele de Sărbători sunt, de obicei, bogate în calorii şi consistente. Puiul reprezintă acel tip de carne care poate fi consumată fără să îţi răpească, apoi energia.

Carnea de pui de casă este slabă, din punct de vedere caloric. O porţie de 100 de grame de carne de pui conţine, în medie, 239 calorii. Astfel, poţi servi o porţie dublă fără să depăşeşti un număr recomandat de calorii per masă. Alegând puiul, vei continua investiţia începută odată cu abonamentul la sală sau grija faţă de alimentaţie.

Poţi să găteşti orice preparate cu carne de pui

Carnea de pui poate fi folosită pentru preparatele tradiţionale de Sărbători, pe care le găteşti pentru masa de Revelion. Condimentele pe care le foloeşti vor îmbogăţi gustul. De asemenea, poţi alege ce gust va avea mâncarea în funcţie de părţile din pui pe care le poţi folosi.

Iată ce mâncăruri pot fi pregătite cu carne de pui pentru seara de Revelion:

tigaie cu pui

Poţi folosi orice parte din pui

Unele reţete îţi permit să înlocuieşti în totalitate tipul de carne de pui pe care vrei să îl foloseşti. Altele îţi oferă posibilitatea să adaugi un plus de gust reţetei, experimentând cu mai multe tipuri de carne de pui.

Iată câteva dintre tipurile de carne de pui pe care poţi să le foloseşi:

  • Puiul întreg poate fi folosit ca atare sau în bucăți. Orice variantă ai alege, ai posibilități de preparare.
  • Copănelele de pui au un gust unic și pot fi pregătite fie ca atare, fie dezosate.
  • Pieptul de pui este versatil, se gătește rapid și poate fi integrat într-o mulțime de rețete.

pui in farfurie

Gustul cărnii de pui le este familiar tuturor

Invitaţii recunosc uşor gustul cărnii de pui dintr-un fel de mâncare. Astfel, pe lângă impactul aromei, vei reuşi să trezeşti amintiri plăcute, atunci când serveşti carne de pui.

Atunci când un invitat se bucură de gustul cărnii de pui, va asimila şi informaţia că va avea energie după masă şi că abia a mâncat un tip de preparat uşor de digerat.

pui marinat

Puiul se găteşte uşor şi rapid

Carnea de pui are nevoie de circa 20 de minute ca să se fiarbă. Pregătită pe grătar, carnea poate fi gata în circa 15 minute. Odată rumenită, carnea va avea un gust mai bogat. În plus, poţi să păstrezi zeama (sau supa) în care carnea de pui a fiert şi o poţi folosi la un alt tip de mâncare.

Puiul poate fi ţinut la marinat chiar şi 1-2 ore, timp în care gustul cărnii preia din proprietăţile ingredientelor cu care a fost unsă.

Preparatele de pui îşi pot găsi locul în orice tip de mâncare din meniul de Revelion. Experimentează şi descoperă lumea mâncărurilor uşor de gătit, cu posibilităţi nenumărate şi un gust pe care toţi îl recunosc după câteva secunde.

 

Ultimele articole

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international