Motive pentru care carnea de pui este atât de populară în întreaga lume
Carnea de pui este un aliment omniprezent în bucătăriile din întreaga lume și...
Masa pe care o serveşti invitaţilor la petrecerea de Revelion este unul dintre elementele principale ale serii. Dar invitaţii tăi au nevoie de energie în continuare şi de mâncăruri gustoase, ce pot fi savurate cu uşurinţă.
Iată de ce poate fi o idee de succes să le oferi invitaților preparate din pui.
Preparatele de Sărbători sunt, de obicei, bogate în calorii şi consistente. Puiul reprezintă acel tip de carne care poate fi consumată fără să îţi răpească, apoi energia.
Carnea de pui de casă este slabă, din punct de vedere caloric. O porţie de 100 de grame de carne de pui conţine, în medie, 239 calorii. Astfel, poţi servi o porţie dublă fără să depăşeşti un număr recomandat de calorii per masă. Alegând puiul, vei continua investiţia începută odată cu abonamentul la sală sau grija faţă de alimentaţie.
Carnea de pui poate fi folosită pentru preparatele tradiţionale de Sărbători, pe care le găteşti pentru masa de Revelion. Condimentele pe care le foloeşti vor îmbogăţi gustul. De asemenea, poţi alege ce gust va avea mâncarea în funcţie de părţile din pui pe care le poţi folosi.
Iată ce mâncăruri pot fi pregătite cu carne de pui pentru seara de Revelion:
Unele reţete îţi permit să înlocuieşti în totalitate tipul de carne de pui pe care vrei să îl foloseşti. Altele îţi oferă posibilitatea să adaugi un plus de gust reţetei, experimentând cu mai multe tipuri de carne de pui.
Iată câteva dintre tipurile de carne de pui pe care poţi să le foloseşi:
Invitaţii recunosc uşor gustul cărnii de pui dintr-un fel de mâncare. Astfel, pe lângă impactul aromei, vei reuşi să trezeşti amintiri plăcute, atunci când serveşti carne de pui.
Atunci când un invitat se bucură de gustul cărnii de pui, va asimila şi informaţia că va avea energie după masă şi că abia a mâncat un tip de preparat uşor de digerat.
Carnea de pui are nevoie de circa 20 de minute ca să se fiarbă. Pregătită pe grătar, carnea poate fi gata în circa 15 minute. Odată rumenită, carnea va avea un gust mai bogat. În plus, poţi să păstrezi zeama (sau supa) în care carnea de pui a fiert şi o poţi folosi la un alt tip de mâncare.
Puiul poate fi ţinut la marinat chiar şi 1-2 ore, timp în care gustul cărnii preia din proprietăţile ingredientelor cu care a fost unsă.
Preparatele de pui îşi pot găsi locul în orice tip de mâncare din meniul de Revelion. Experimentează şi descoperă lumea mâncărurilor uşor de gătit, cu posibilităţi nenumărate şi un gust pe care toţi îl recunosc după câteva secunde.
Carnea de pui este un aliment omniprezent în bucătăriile din întreaga lume și...
Carnea de pui este unul dintre cele mai versatile și populare alimente în...
Carnea de pui este un aliment des regăsit pe listele de cumpărături, pe...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.