Preview 86

Decorațiuni culinare și mici surprize de Crăciun

Ce elemente trebuie să ai în vedere atunci când vrei să obții un preparat gustos peste măsură?

  • Ingredientele alese cu grijă? Da.
  • Mirosul îmbietor? Clar.
  • Timpul de gătire și ordinea în care așezi în cratiță cele necesare? Acest proces are secrete bine păstrate de către fiecare expert în ale Crăciunului.

Dar totuși, ce te face să întinzi mâna către un anumit fel de mâncare atunci când ai mai multe opțiuni pe masa de Crăciun? De obicei primele preparate care dispar sunt cele care arată fenomenal. Indiciu clar că aspectul este important, mai ales de sărbători.

În acest articol vei descoperi idei pentru a decora masa de Crăciun, folosind chiar mâncarea pe care ai preparat-o cu grijă.

1 86 730x390

Aperitive festive și un cadou antreu

Coronițele de Crăciun sunt nelipsite de pe ușile caselor decorate în spiritul sărbătorilor.

Dar cum ar fi ca în acest an, în loc să le folosești ca decor și să… le mănânci? Aranjează frunze de salată în cerc, pe o farfurie, iar deasupra pune fructe și legume de sezon, tăiate în formă de steluță, brad sau inimă.

Impresionează invitații cu un mic cadou, pus direct pe masa de Crăciun. În locul farfuriilor pentru aperitive folosește forme festive pentru prăjituri, iar în ele aranjează cu tact câteva globulețe de brad, alături de o felicitare. Cei dragi vor lua acasă această mică atenție, asortată cu un zâmbet.

2 86 730x390
Un fel principal… diferit

Sarmalele sunt gustoase, la fel și salata de boeuf, dar ce ai zice de un burger de pui, gata de servit după vizita moșului? Dar nu orice burger, ci unul care are formă de ren.

Pe chifla de deasupra burgerului pune o măslină tăiată pe jumătate și puțin albuș de ou fiert în jurul ei pentru a forma un ochi, iar pentru al doilea procedează la fel. Pentru nas folosește o roșie cherry.

Carnea de pui din burger este o alternativă perfectă atunci când preparatele tradiționale sunt prea multe și prea grele.

Finger food și o atmosferă relaxată

De Crăciun, trebuie să recunoaștem, se mănâncă mai mult decât de obicei. Toată lumea își dorește să mai guste câte ceva, chiar după ce felurile principale au fost savurate.

Pentru a întreține atmosfera și pentru a lăsa loc de mobilitate, pregătește câteva feluri de mâncare ce se pot consuma ușor, fără ajutorul tacâmurilor. Îți recomandăm un platou care conține brânzeturi, legume, pui shanghai și chiftele la cuptor. Le poți aranja cu ușurință în formă de brad pentru a păstra spiritul Crăciunului.

3 86 730x390

Un desert… zâmbăreț

La propriu. Pregătește un aluat pentru turtă dulce și pune-l la copt cu puțin timp înainte de venirea musafirilor. Ca prim efect, în casa ta o să plutească un miros plăcut de scorțișoară.

Ulterior, cu ajutorul unui posh, desenează pe bucățelele de turtă dulce fețe care zâmbesc. Cei mici, dar și cei mari se vor bucura la vederea unui desert atât de drăguț.

Crăciunul și amintirile plăcute

Nu uita să faci cât mai multe poze! Peste ani îți vei aminti cu drag de timpul petrecut alături de cei dragi, dar și de mâncarea originală pe care ai pregătit-o.

Ultimele articole

Top 5 rețete tradiționale care îți amintesc de copilărie
Citește

Top 5 rețete tradiționale care îți amintesc de copilărie

Cu siguranță îți amintești de momentele frumoase din copilărie când se strângea toată...

5 metode simple prin care poți să îți diversifici meniul
Citește

5 metode simple prin care poți să îți diversifici meniul

Dacă vrei să ai preparate diverse la mesele tale zilnice însă îți este...

Iată cum să profiți din plin de legumele de primăvară!
Citește

Iată cum să profiți din plin de legumele de primăvară!

Bucură-te din plin de venirea primăverii profitând de legumele apărute odată cu ploile...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție