Despre paste, cu dragoste

Pe site-ul LaProvincia avem o sumedenie de rețete, care mai de care mai gustoase, iar printre ele și o colecție de paste cu pui. Aceste rețete sunt tocmai bune când ai nevoie de inspirație pentru o cină rapidă și aromată.

O mică istorie delicioasă

Pastele ne duc cu gândul la Italia: scutere rapide pe străduțe înguste, zâmbete largi, oameni care vorbesc și se iubesc mult, vinuri bune și peisaje demne de pus pe o vedere. 

Legenda spune că pastele sunt derivate din preparatele chinezesti și că au fost descoperite de Marco Polo în timpul unei expediții în Orientul Îndepărtat. Ce-i drept, chinezii consumă tăiței de când se știu, însă aceștia sunt făcuți din orez și nu prea au legătură cu pastele făinoase.

Alte surse atestă că pastele au fost aduse de către arabi, mai exact din Libia, în zona mediteraneană, deci ei au fost cei care au descoperit aceste minuni culinare.

La rândul lor, italienii, își mențin poziția și spun că nu încape îndoială – pastele au fost inventate de ei încă din 1279!

Indiferent cine le-a descoperit, important este că putem să obținem un număr mare de preparate, dulci și sărate, care vor satisface și cele mai mofturoase papile gustative.

Tipuri de paste care se potrivesc cu carnea de pui

Există mai multe categorii de paste, clasate în funcție de formă, lungime, culoare, tipul de făină și întrebuințare. 

Mai jos ai o listă cu cele mai populare, urmând ca tu să te hotărăști ce minunăție gătești astăzi asta folosind ghidul nostru.

Spaghetti

  • Cele mai utilizate paste făinoase din lume.
  • Sunt lungi, subțiri și rotunde. 
  • Poți să le prepari cu sosuri.
  • Poți să adaugi carne și/ sau legume.

Printre cele mai populare rețete care conțin spaghetti se numără pastele cu pui și sos de roșii și pastele carbonara.

O rețetă plină de vitamine este cea cu piept de pui și legume. Se prepară ușor și este perfectă pentru cei mici, oferind nutrienții necesari.

Gnocchi

  • Au o formă rotundă, ca o gălușcă taiată pe jumătate, de regulă cu o adâncitură în mijloc. 
  • Aceste paste au în compoziție cartofi, spanac, ricotta sau ouă și sunt bune proaspete, pregătite acasă cu un sos simplu și parmezan.

Gnocchi se servesc cu un sos simplu.

Bucatini

  • Sunt asemănătoare cu spaghetele, însă puțin mai groase și cu o gaură în mijloc. 
  • Sunt servite cu pancetta, carne marinată și pusă la maturat, brânză, sardine sau sosuri albe.

În România se prepară de regulă cu brânză, ouă și zahăr la cuptor, însă se potrivesc perfect și cu pui și sos alb. Această rețetă este plină de gust și nutrienți.

Tagliatelle

  • Au forma unei panglici, mai exact o bandă lungă și plată.
  • Se servesc proaspete, de regulă.

Tagliatellele sunt delicioase cu carne de pui, vită sau porc. Sosurile sunt opționale.

O rețetă delicioasă și ușor de preparat este cea cu tagliatelle și piept de pui. Este gata în aproximativ 30 de minute și nu necesită multe ingrediente.

Penne

  • Au o formă cilindrică, cu vârful ascuțit.
  • Se comercializează și în dimensiuni mici și mari.
  • Se numără printre cele mai populare paste din întreaga lume.

Pennele sunt bune cu sosuri făcute din roșii, brânză sau spanac. Rețeta de paste cu pui și sos roșu este perfectă pentru o cină în familie.

Tortellini

  • Au formă de inel sau perniță.
  • Sunt umplute cu carne sau brânză.
  • Se servesc proaspete.

Tortellini au nevoie de un sos simplu de smântână sau pesto.

Fusilli

  • Sunt lungi, groase și au formă de spirală.
  • Se gătesc adesea și la cuptor.

Fusilli se mănâncă cu sosuri de legume sau carne.

Noi vrem să le gustăm pe toate, așa că am făcut calculul și dacă încercăm o rețetă sau două cu paste pe săptămână, o să vedem aceeași greutate pe cântar.

Ultimele articole

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

Citește

5 rețete autentice pe care le cunoaște fiecare român

Gustul mâncării de acasă nu se uită niciodată, iar rețetele bunicii sau ale mamei sunt transmise din generație în generație. Chiar dacă rețetele au mai fost îmbunătățite și modificate pe parcursul timpului, aromele românești rămân inconfundabil de gustoase și savuroase. Unul dintre motivele de mândrie pe care le are poporul român este bucătăria vastă și […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international