Despre paste, cu dragoste

Pe site-ul LaProvincia avem o sumedenie de rețete, care mai de care mai gustoase, iar printre ele și o colecție de paste cu pui. Aceste rețete sunt tocmai bune când ai nevoie de inspirație pentru o cină rapidă și aromată.

O mică istorie delicioasă

Pastele ne duc cu gândul la Italia: scutere rapide pe străduțe înguste, zâmbete largi, oameni care vorbesc și se iubesc mult, vinuri bune și peisaje demne de pus pe o vedere. 

Legenda spune că pastele sunt derivate din preparatele chinezesti și că au fost descoperite de Marco Polo în timpul unei expediții în Orientul Îndepărtat. Ce-i drept, chinezii consumă tăiței de când se știu, însă aceștia sunt făcuți din orez și nu prea au legătură cu pastele făinoase.

Alte surse atestă că pastele au fost aduse de către arabi, mai exact din Libia, în zona mediteraneană, deci ei au fost cei care au descoperit aceste minuni culinare.

La rândul lor, italienii, își mențin poziția și spun că nu încape îndoială – pastele au fost inventate de ei încă din 1279!

Indiferent cine le-a descoperit, important este că putem să obținem un număr mare de preparate, dulci și sărate, care vor satisface și cele mai mofturoase papile gustative.

Tipuri de paste care se potrivesc cu carnea de pui

Există mai multe categorii de paste, clasate în funcție de formă, lungime, culoare, tipul de făină și întrebuințare. 

Mai jos ai o listă cu cele mai populare, urmând ca tu să te hotărăști ce minunăție gătești astăzi asta folosind ghidul nostru.

Spaghetti

  • Cele mai utilizate paste făinoase din lume.
  • Sunt lungi, subțiri și rotunde. 
  • Poți să le prepari cu sosuri.
  • Poți să adaugi carne și/ sau legume.

Printre cele mai populare rețete care conțin spaghetti se numără pastele cu pui și sos de roșii și pastele carbonara.

O rețetă plină de vitamine este cea cu piept de pui și legume. Se prepară ușor și este perfectă pentru cei mici, oferind nutrienții necesari.

Gnocchi

  • Au o formă rotundă, ca o gălușcă taiată pe jumătate, de regulă cu o adâncitură în mijloc. 
  • Aceste paste au în compoziție cartofi, spanac, ricotta sau ouă și sunt bune proaspete, pregătite acasă cu un sos simplu și parmezan.

Gnocchi se servesc cu un sos simplu.

Bucatini

  • Sunt asemănătoare cu spaghetele, însă puțin mai groase și cu o gaură în mijloc. 
  • Sunt servite cu pancetta, carne marinată și pusă la maturat, brânză, sardine sau sosuri albe.

În România se prepară de regulă cu brânză, ouă și zahăr la cuptor, însă se potrivesc perfect și cu pui și sos alb. Această rețetă este plină de gust și nutrienți.

Tagliatelle

  • Au forma unei panglici, mai exact o bandă lungă și plată.
  • Se servesc proaspete, de regulă.

Tagliatellele sunt delicioase cu carne de pui, vită sau porc. Sosurile sunt opționale.

O rețetă delicioasă și ușor de preparat este cea cu tagliatelle și piept de pui. Este gata în aproximativ 30 de minute și nu necesită multe ingrediente.

Penne

  • Au o formă cilindrică, cu vârful ascuțit.
  • Se comercializează și în dimensiuni mici și mari.
  • Se numără printre cele mai populare paste din întreaga lume.

Pennele sunt bune cu sosuri făcute din roșii, brânză sau spanac. Rețeta de paste cu pui și sos roșu este perfectă pentru o cină în familie.

Tortellini

  • Au formă de inel sau perniță.
  • Sunt umplute cu carne sau brânză.
  • Se servesc proaspete.

Tortellini au nevoie de un sos simplu de smântână sau pesto.

Fusilli

  • Sunt lungi, groase și au formă de spirală.
  • Se gătesc adesea și la cuptor.

Fusilli se mănâncă cu sosuri de legume sau carne.

Noi vrem să le gustăm pe toate, așa că am făcut calculul și dacă încercăm o rețetă sau două cu paste pe săptămână, o să vedem aceeași greutate pe cântar.

Ultimele articole

Citește

Cum să folosești lămâile în bucătărie

Lămâia noastră cea de toate zilele are o sumedenie de întrebuințări în foarte multe domenii precum industria farmaceutică, frumusețe și spa, chimică și de foarte multe ori notele citrice ale acestui fruct se regăsesc în parfumuri, dar cel mai des lămâia este consumată în diverse forme ca aliment. Ea se folosește proaspătă sau procesată în […]

Citește

Cum te pregătești pentru trecerea la alimentația de vară

Vara își intră încet, dar sigur în drepturi și pe lângă temperaturile în creștere, schimbarea garderobei și atmosfera plăcută pe care o aduce, ea mai vine și cu schimbări în regimul alimentar. Schimbările sunt naturale, însă este indicat să acorzi atenție acestui proces de trecere. Mai mult gust, mai multă prospețime și mai multă vitalitate […]

Citește

Ce nu știai despre ciorbe și supe

Ciorba este un preparat mai mult sau mai puțin consistent, în funcție de ingredientele folosite și de modalitatea de preparare a acesteia. Mirosul său îți aduce aminte de casa bunicilor sau a părinților și de gusturile copilăriei. Despre ciorbe și supe se spun multe lucruri. Unele sunt adevărate, altele sunt puțin distorsionate, iar altele sunt […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli