Cover Halloween

Iată cum organizezi acasă un Halloween delicios

Chiar dacă ești mare fan sau nu Halloween, cert este că această sărbătoare împrumutată de peste mări este un deliciu pentru copii și poate reprezenta o ieșire din cotidian pentru adulți. Cu dovleci înfricoșători, dulciuri din belșug și feluri de mâncare inedite, poți organiza acasă o mini petrecere delicioasă, iar în acest articol îți vom oferi câteva sfaturi bune de pus în practică cu această ocazie spooky.

02 Activitati Halloween

Ce este și ce se face de Halloween

Noi suntem oameni cu tradiția în sânge și ne place să știm de unde pornesc sărbătorile, fie ele de pe meleagurile noastre sau de pe la vecini. Așadar, să începem cu istoria pe scurt ca să știm în ce ne băgăm înainte de a organiza petrecerea înfricoșătoare acasă.

Sărbătorită pe 31 octombrie în mai multe țări, Halloween este o zi dedicată celor care au părăsit această lume. Se crede că tradițiile de Halloween au pornit de la festivalurile celtice care sărbătoreau roadele toamnei. Există și alte presupuneri care spun că Halloweenul a luat naștere ca sărbătoare creștină. 

Noi știm că nu este sărbătoare românească, dar suntem încântați să încercăm și tradiții din vecini, pentru că am încercat și rețete internaționale și ne plac mult. 

Activitățile din ziua de Halloween sunt multe, însă printre principale se numără:

 • sculptarea dovlecilor,
 • costumarea în personaje oarecum înfricoșătoare,
 • colindat pentru a primi dulciuri în schimbul prezentării costumelor.

Cum decorezi casa de Halloween

Pentru că nu ar fi Halloween fără dovleci decorați sau tăiați, iată cum poți să le faci felul: 

 • dacă ai copii mici pe care vrei să îi implici în această activitate, poți pur și simplu să decorezi dovleacul de Halloween folosind un marker și hârtie colorată. Desenează și lipește împreună cu cei mici formele care vă plac. 
 • dacă vrei ca dovleacul tău să aibă părul aranjat, taie un capac în partea de jos, nu în partea în care are codița și scobește interiorul. Astfel, codița va rămâne intactă, iar decorațiunea ta va arăta hazliu. 
 • dacă îți faci griji că nu ești prea priceput la tăierea formelor în dovleci gălbiori, folosește forme pentru prăjituri. Pune forma preferată pe suprafața dovleacului și, cu ajutorul unui ciocan de bucătărie, lovește forma până când aceasta taie suprafața. Vei obține astfel stele, inimioare sau orice altă formă fără cusur.

03 Mandarina

Pe lângă dovleci, poți să alegi să tai portocale sau mandarine în forme specifice pentru Halloween:

 • poți să tai un capac în zona codiței, ulterior golești interiorul, tai forme pentru ochi și gură în coaja și folosești coaja ca recipient pentru dulciuri sau aperitive,
 • o altă variantă este să tai coaja portocalei în forma dorită, dar să îi păstrezi interiorul și să o folosești ca decorațiune pentru masa de Halloween.

04 Chiftele 

Ce mâncare poți să pregătești pentru Halloween 

Masa de Halloween poate fi distractivă și delicioasă în același timp. Cu un aspect inedit și un gust aproape tradițional îi poți încânta pe musafiri, dar și pe tine.

 • Dacă nu ai mâncat până acum ardei umpluți cu spaimă și pui, acum este momentul să îi încerci. Rețeta este asemănătoare cu cea clasică de ardei umpluți, doar că aceștia sunt aranjați pentru a se ridica la așteptările evenimentului. 
 • Un alt preparat pe care trebuie să îl încerci pe 31 octombrie este clasic, dar cu haine de ocazie. Chiftelele de pui mumificate pot fi vedetele mesei de Halloween și pentru gust și pentru aspect.  
 • Pentru un meniu întreg specific aceste zile, poți oricând să vizitezi pagina noastră cu rețete de Halloween

Toate preparatele sunt delicios de gustoase și vor fi pe placul tuturor, de la mici la mari. Completate de decoruri inedite vor face masa de Halloween cu adevărat spectaculoasă

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase