Idei de activități în casă

O zi petrecută în casă poate fi o adevărată binecuvântare atunci când în urma ei se află o perioadă solicitantă. Serialul preferat, o cutie de înghețată și toate sarcinile zilei lăsate pe mâine… Sună ca un vis devenit realitate pentru multe persoane.

Dar ce poți și este indicat să faci în perioadele în care petreci mult timp în casă? 

Pe parcursul zilelor în care lucrezi de acasă sau când trebuie să ai grijă de copii, atmosfera poate să devină apăsătoare și lista cu lucrurile pe care trebuie să le faci interminabilă.

Mai jos am pregătit o serie de sfaturi care o să te ajute să îți organizezi activitățile în zilele petrecute acasă și câteva idei pentru a te distra alături de ceilalți membri ai familiei.

Organizează munca de acasă cu succes

✓ Înainte de toate, asigură-te că ai mesele și gustările pregătite. O zi de muncă necesită întreaga ta atenție și energie. În cazul în care nu ai apucat să prepari bunătăți cu o zi înainte, economisește timp pregătind rețete rapide cu carne de pui.

 ✓ Alege fructe sau legume crude pe post de gustări ca să ai parte de vitamine și energie.

✓ Pornește ziua cu o rutină bine pusă la punct. Trezește-te de dimineață, revigorează-te cu un duș și încearcă să faci câteva exerciții. Consumă un mic dejun sănătos și bea un pahar întreg cu apă. 

✓ Pentru a intra în starea de muncă, renunță la pijamale. Alege o ținută confortabilă, dar potrivită pentru eventuale ședințe video. 

✓ Setează un timp de lucru, asemănător cu cel al unei zile de lucru la birou. Dacă lucrezi mult peste sfârșitul programului, oboseala ar putea să contribuie cu greșeli la rapoartele pe care încerci să le faci cu atenție.

Gătește alături de familie

Chiar dacă programul tău zilnic este lejer sau nu îți mai vezi nici măcar cana de cafea din cauza sarcinilor care se tot adună, tot trebuie să mănânci, iar ca să faci asta cineva trebuie să gătească.

Pentru a aduce o atmosferă plăcută în casă, prepară bunătăți alături de întreaga familie. 

✓ Stabiliți un meniu și pregătiți totul împreună. 

✓ Dacă ai copii mici, încearcă să îi incluzi în prepararea mâncării. Ei se vor bucura nespus să participe la activități alături de adulți. Îi poți ruga, în funcție de vârstă, să spele ingredientele, să curețe legumele sau chiar să le taie.

✓ Printre cele mai bune preparate de gătit alături de familie se numără cele care se pot mânca ușor cu mâna. Toate mâncărurile de tip finger food cu pui sunt apreciate de toți membrii, indiferent de vârstă. 

Brioșele cu piept de pui îi încântă mereu pe cei mici, iar aripioarele de pui picante sunt perfecte pentru cină.

Distrează-te și bucură-te de fiecare moment

Ascultă muzică și dansează, urmărește un film bun și încearcă jocuri de societate. 

Timpul petrecut acasă este timp de calitate în care poți să prepari bunătăți și să petreci momente frumoase alături de cei dragi.

Poți să te simți bine în orice loc, dacă îți dai voie.

Ultimele articole

Citește

Importanța dezinfectării la intrarea în magazinele LaProvincia

Prin responsabilitate și solidaritate reușim să ne protejăm unii pe alții! În această perioadă siguranța ta și a celor din jur este prioritară și depinde de acțiunile fiecăruia dintre noi. Îți recomandăm câteva lucruri de care să ții cont la intrarea în magazinele LaProvincia pentru sănătatea ta, a familiei tale, dar și a celor din […]

Citește

Grupul Carmistin a activat planul de protecție și prevenție împotriva răspândirii COVID-19

București, 19.03.2020 – Carmistin International S.R.L. a dispus luarea de măsuri imediate de protecție și prevenție împotriva răspândirii virusului COVID-19 în cadrul abatoarelor, fermelor, lanțului de magazine proprii, precum și pentru personalul administrativ de la nivelul întregului grup, pentru protejarea celor peste 2000 de angajați și a miilor de clienți și parteneri ai grupului. Printre […]

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international