Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Abia aștepți să mergi la grătar și să te bucuri de timpul petrecut cu cei apropiați, gustul proaspăt al mâncării și de natura din jur. Ai făcut cumpărăturile, știi ce fripturi vor ocupa grătarul. Dar stai! Ce garnituri vei pune lângă carne?
Îți sărim în ajutor cu 5 idei la îndemână, pe care le prepari fără bătăi de cap. Am ales să îți propunem garnituri ușoare din două puncte de vedere: nu vei petrece mult timp pregătindu-le și nu vor ”pica greu” după o masă așa îmbelșugată precum este cea de la grătar. Să le descoperim împreună.
Cartofii copți sunt delicioși chiar dacă îi tai, îi mănânci întregi simpli sau le adaugi smântână. Mulți îi cunosc și se bucură de gustul lor, puțini regretă atunci când îi uită acasă.
Cartofii în jar se prepară simplu. Învelești un cartof întreg (cu coajă) etanș în folie de aluminiu și îi pui în jarul din grătar, după ce ai scos fripturile. După circa 10 minute sunt fierbinți, copți și savuroși.
Cine nu iubește usturoiul la grătar? Aproape că nu ai cum să nu te bucuri de un mujdei proaspăt, în care ai lăsat felii de dovlecei care acum au un gust savuros. Dar dacă nu tolerezi mirosul de usturoi? Îți recomandăm leurda, varianta sălbatică și mai aromată a usturoiului verde.
Pentru dovleceii cu usturoi ai nevoie de un cuțit, un tocător și un castron. Tai feliile, le lași în ulei cu usturoi tocat și sare pentru vreo două ore, apoi le pui pe grătar pentru câteva minute. Sunt delicioși!
Clasica salată de vară este delicioasă lângă un grătar. Însă pare greu de preparat. Nu este. Într-adevăr, ai nevoie de un cuțit, însă totul se întâmplă rapid. Pentru cei migăloși avem și mixuri de salată și friptură cu un gust special, care necesită mai mult timp.
Cum o prepari? Rupe feliile de salată cu mâna, taie roșiile pe diagonală, lasă ridichiile tăiate în sferturi, bucățile de ceapă verde pot fi mai mari. Astfel, ai o salată gustoasă din care, ca întotdeauna, fiecare își va alege ingredientul preferat.
Probabil că știi deja varianta ardeilor grași tăiați în sferturi și umpluți cu brânză moale de vaci. Ce nu știi este că, dacă îi lași pe grătar pentru maxim 4 minute vor ieși delicioși, iar brânza își va schimba puțin gustul.
În special cei mici îndrăgesc acest tip de garnitură atât de mult încât o pot prefera chiar și fripturii. Înțelegem de ce.
Este suculentă, delicioasă și aproape că provoacă dependență. O poți pregăti, apoi, și acasă. Însă gustul de grătar îi va spori aromele. Este posibil să prepari mai multă salată de ardei copți decât estimezi că se va mânca.
Coace ardeii kapia pe grătar, apoi curăță-i și taie-i felii. Amestecă-i cu usturoi tocat, pătrunjel, sare, oțet și ulei și te poți bucura de gust!
Gustul mâncărurilor preparate la grătar este atât de savuros încât parcă ai organiza o masă în natură în fiecare weekend. Dar orice friptură are nevoie de o garnitură care să îi completeze gustul.
Ideile de mai sus sunt rapide, ușoare și delicioase. Este posibil să ai deja în frigider unele ingrediente. Tu ce prepari lângă friptura de grătar?
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.