Idei de garnituri ușoare pentru grătar

Abia aștepți să mergi la grătar și să te bucuri de timpul petrecut cu cei apropiați, gustul proaspăt al mâncării și de natura din jur. Ai făcut cumpărăturile, știi ce fripturi vor ocupa grătarul. Dar stai! Ce garnituri vei pune lângă carne?

Îți sărim în ajutor cu 5 idei la îndemână, pe care le prepari fără bătăi de cap. Am ales să îți propunem garnituri ușoare din două puncte de vedere: nu vei petrece mult timp pregătindu-le și nu vor ”pica greu” după o masă așa îmbelșugată precum este cea de la grătar. Să le descoperim împreună.

#1 Cartofi în jar

Cartofii copți sunt delicioși chiar dacă îi tai, îi mănânci întregi simpli sau le adaugi smântână. Mulți îi cunosc și se bucură de gustul lor, puțini regretă atunci când îi uită acasă.

Cartofii în jar se prepară simplu. Învelești un cartof întreg (cu coajă) etanș în folie de aluminiu și îi pui în jarul din grătar, după ce ai scos fripturile. După circa 10 minute sunt fierbinți, copți și savuroși.

#2 Dovlecei cu usturoi

Cine nu iubește usturoiul la grătar? Aproape că nu ai cum să nu te bucuri de un mujdei proaspăt, în care ai lăsat felii de dovlecei care acum au un gust savuros. Dar dacă nu tolerezi mirosul de usturoi? Îți recomandăm leurda, varianta sălbatică și mai aromată a usturoiului verde.

Pentru dovleceii cu usturoi ai nevoie de un cuțit, un tocător și un castron. Tai feliile, le lași în ulei cu usturoi tocat și sare pentru vreo două ore, apoi le pui pe grătar pentru câteva minute. Sunt delicioși!

#3 Salată de vară

Clasica salată de vară este delicioasă lângă un grătar. Însă pare greu de preparat. Nu este. Într-adevăr, ai nevoie de un cuțit, însă totul se întâmplă rapid. Pentru cei migăloși avem și mixuri de salată și friptură cu un gust special, care necesită mai mult timp.

Cum o prepari? Rupe feliile de salată cu mâna, taie roșiile pe diagonală, lasă ridichiile tăiate în sferturi, bucățile de ceapă verde pot fi mai mari. Astfel, ai o salată gustoasă din care, ca întotdeauna, fiecare își va alege ingredientul preferat.

#4 Ardei grași cu brânză

Probabil că știi deja varianta ardeilor grași tăiați în sferturi și umpluți cu brânză moale de vaci. Ce nu știi este că, dacă îi lași pe grătar pentru maxim 4 minute vor ieși delicioși, iar brânza își va schimba puțin gustul.

În special cei mici îndrăgesc acest tip de garnitură atât de mult încât o pot prefera chiar și fripturii. Înțelegem de ce.

#5 Salată de ardei copți

Este suculentă, delicioasă și aproape că provoacă dependență. O poți pregăti, apoi, și acasă. Însă gustul de grătar îi va spori aromele. Este posibil să prepari mai multă salată de ardei copți decât estimezi că se va mânca.

Coace ardeii kapia pe grătar, apoi curăță-i și taie-i felii. Amestecă-i cu usturoi tocat, pătrunjel, sare, oțet și ulei și te poți bucura de gust!

Hai la grătar!

Gustul mâncărurilor preparate la grătar este atât de savuros încât parcă ai organiza o masă în natură în fiecare weekend. Dar orice friptură are nevoie de o garnitură care să îi completeze gustul.

Ideile de mai sus sunt rapide, ușoare și delicioase. Este posibil să ai deja în frigider unele ingrediente. Tu ce prepari lângă friptura de grătar?

Ultimele articole

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

Citește

5 rețete autentice pe care le cunoaște fiecare român

Gustul mâncării de acasă nu se uită niciodată, iar rețetele bunicii sau ale mamei sunt transmise din generație în generație. Chiar dacă rețetele au mai fost îmbunătățite și modificate pe parcursul timpului, aromele românești rămân inconfundabil de gustoase și savuroase. Unul dintre motivele de mândrie pe care le are poporul român este bucătăria vastă și […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international