Idei pentru călătorie: Recomandări și meniuri cu carne de pui

Drumurile cu mașina sunt pe cât de distractive, pe atât de obositoare. Chiar dacă pleci cu familia și/sau prietenii, momentele-cheie ale călătoriei sunt aceleași – pauzele de dezmorțire și cele pe care le iei când ți se face foame.

Din copilărie știi că șnițelul este cel mai bun pachețel pe care îl poți avea atunci când ai de făcut un drum lung. Vremurile sunt acum diferite, la fel ca și posibilitățile. Există bagaje speciale care te ajută să menții mâncarea la temperaturi optime, reci sau calde. Totuși, întrebarea rămâne. Ce ai putea să gătești și, apoi, să iei cu tine în călătorie, ca să poată mânca toată lumea sănătos?

Cum să plănuiești pregătirea mâncării pentru drum

Dacă peste câteva zile urmează să pleci cu mașina sau trenul într-o călătorie, ai ajuns la momentul optim pentru făcut planuri.

Pentru ideile din acest articol am ales carnea de pui pentru că este cea mai versatilă opțiune dintre cărnuri. Totuși, dacă vrei să te asigură că toți cei cu care pleci la drum o vor savura, poți să îi întrebi înainte despre preferințele culinare.

 • Calculează numărul celor cu care pleci la drum – porțiile trebuie să fie suficiente pentru toată familia.
 • Determină câte mese va include drumul cu mașina, astfel încât să acoperi nevoia de mâncare.
 • Alege-ți opțiunile – verifică numărul vaselor termorezistente pe care le ai, pentru ca mâncarea să poată încăpea corespunzător.
 • Găsește locul vaselor în valizele speciale sau în portbagaj.

Ce mâncăruri cu pui pregătești pentru drum

Alegerile culinare pentru călătorie trebuie să fie întotdeauna ușor de transportat și consumat. Indiferent cât de tentante ar părea alte opțiuni sau câte bagaje ai pentru drum, mâncarea intră într-o categorie distinctă, care are nevoie să fie ușor de consumat.

Evită:

 • Mâncărurile cu sos, precum ostropelul sau tochitura;
 • Supele și ciorbele;
 • Mâncăruri cu ingrediente ușor de alterat, cum sunt ficățeii;
 • Sosuri pentru pui, preparate în casă.

În schimb, poți alege:

 • Mâncăruri de tip finger food (care pot fi consumate fără tacâmuri), cum ar fi sandvișurile cu pui, puiul shanghai, șnițelul, terina, burgerul sau puiul Kiev.
 • Plăcinta de pui sau mâncarea de cartofi cu pui – opțiuni ce pot fi transportate în vase speciale.
 • Pulpă de pui dezosată sau piept de pui fript – ce pot fi folosite pentru pregătirea rapidă a sandvișurilor, salatelor și nu numai.

Cum împachetezi puiul pentru călătorie

 • Dacă vrei să gătești preparate din pui, alege să te apuci de ele cu o zi înainte de plecare. Astfel, mâncarea va putea sta la o temperatură scăzută, departe de bacterii.
 • Alege casolete de plastic, cu închidere etanșă, pe care să le poți înveli în pături, pentru mâncărurile calde, proaspăt pregătite.
 • Dacă preparatele sunt scoase din frigider, atunci adaugă pungi cu gheață în casolete – fără ca gheața topită să se scurgă pe mâncare.
 • Dacă ai posibilitatea să pregătești mâncarea la un popas ori acasă, atunci poți împacheta bucățile de carne direct din congelator, astfel încât temperatura mâncării să scadă ușor, în timpul drumului.
 • Ai grijă ca mâncărurile să fie împachetate și sigilate separat.
 • Dacă drumul este unul lung, de peste 5-6 ore, atunci stabilește popasurile pentru mâncat pe un principiu simplu: mâncarea perisabilă este consumată înaintea celorlalte.

Când consumi pachetul cu mâncare

Mâncarea poate fi savurată la orice popas curat, echipat cu mese și scaune, care îți permite să te speli pe mâini și să speli apoi tacâmurile.

Presupunând că drumul până la destinație implică toate mesele principale, iată câteva soluții inspiraționale.

 • Mic dejun: Ouă fierte, sandvișuri, pui shanghai cu legume.
 • Prânz: Salată cu pui, tacos cu pui, terină, pui shanghai.
 • Cină: Chiftele, șnițele, pui Kiev, carne de pui friptă cu salată.

Călătoriile înseamnă aventuri culinare

Pachetul cu mâncare pentru călătorie este ușor de preparat, atunci când știi cât durează drumul, câte persoane ai de hrănit și cele mai bune opțiuni. Pauzele de la drum făcute pentru mâncat sunt întotdeauna binevenite și energizante.

Odată ce ești la popas și pui mâncărurile pe masă, te-ai asigurat deja că mâncarea este sigură, la o temperatură optimă și delicioasă. Ia-ți porția de energie!

 

Ultimele articole

Citește

Calendarul meselor tale de Sărbători

Printre atâtea zile de pregătiri pentru Crăciun și Revelion parcă nici nu mai știi exact de câte detalii trebuie să ții cont. Luna decembrie este solicitantă, mai ales pentru că se încheie cu un șir de zile de vacanță în familie. Parcă începi să ai nevoie de un calendar pentru sărbătorile din acest an. Ca […]

Citește

Decorațiuni culinare și mici surprize de Crăciun

Ce elemente trebuie să ai în vedere atunci când vrei să obții un preparat gustos peste măsură? Ingredientele alese cu grijă? Da. Mirosul îmbietor? Clar. Timpul de gătire și ordinea în care așezi în cratiță cele necesare? Acest proces are secrete bine păstrate de către fiecare expert în ale Crăciunului. Dar totuși, ce te face […]

Citește

Trucuri pentru gazde: Crăciun de poveste, mai puțin solicitant

Fiind una dintre cele mai frumoase perioade din an, Crăciunul reprezintă un prilej de a ne conecta cu cei dragi. Cei mici petrec mai mult timp alături de bunici, rudele care locuiesc la distanță vin în vizită, la fel și prietenii pe care îi vedem atât de rar, dar cu care avem atât de multe […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.
Ia-ți cadoul Craciun!