Cover LaProvincia Blog 1

Idei pentru pachetul de prânz la birou

Chiar și în zilele călduroase, una dintre cele mai mari dileme ale oamenilor este legată de mâncare. Ce mâncăm azi? Și mai important, ce ne luam la pachet astfel încât să fie gustos, ușor, sățios, care să reziste pe drum și să nu provoace o explozie de miros în frigiderul de la muncă?

Avem câteva sfaturi și idei care să-ți rezolve aceste probleme și care să te ajute să-ți respecți planul și programul alimentar.

Nu sări peste masa de prânz chiar dacă ești la birou

O greșeală pe care o fac mulți oameni este să amâne masa de prânz pentru că nu au timp sau pentru că au uitat pachetul de prânz acasă. Există persoane care nu pregătesc deloc un pachet de prânz și se bazează pe faptul că rezistă până când termină programul.

Nimic mai greșit! Rezultatul este un program alimentar dat peste cap și o tendință nesănătoasă de îngrășare. Senzația de foame pe care o acumulezi în timpul zilei te va face să consumi excesiv atunci când ajungi acasă, iar stomacul tău trece printr-un regim chinuitor în acest proces.

01 LaProvincia Blog 1

Cum faci să reziste mâncarea pe drum?

În condițiile în care există un frigider la locul tău de muncă, ai nevoie ca pachetul de prânz să reziste pe parcursul unui drum de aproximativ o oră, ceea ce este perfect realizabil. Este important să depozitezi mâncarea în recipiente închise ermetic sau să o împachetezi foarte bine în folie alimentară.

Dacă ai totuși temeri în privința aceasta și un drum mai lung de parcurs, folosește niște pastile de răcire sau cuburi de gheață reutilizabile pe care le-ai ținut în prealabil în congelatorul de acasă. În acest fel mâncarea va sta la rece.

Protejează frigiderul de la muncă de mirosuri

Preparatele cu carne de pui nu au mirosuri puternice sau deranjante precum peștele, dar dacă rețeta după care a fost preparat puiul include usturoi sau alte mirodenii cu miros puternic, ține mâncarea în recipientul închis ermetic sau în folie alimentară până la momentul efectiv al mesei.

La finalul mesei spală recipientul în care a fost mâncarea pentru a înlătura definitiv posibilitatea de a împrăștia mirosul în birou.

Preparate cu pui ideale pentru pachetul de prânz

Uite o serie de preparate cu pui pe care le prepari ușor și pe care le poți pune în pachetul de prânz pentru muncă.

02 LaProvincia Blog 1

Paste cu pui

Pastele sunt mereu o idee bună. Se fac rapid, nu ai nevoie de prea multe ingrediente și din punct de vedere nutrițional ai parte de o masă completă și hrănitoare. În plus, mai multe tipuri de paste pot fi servite reci și astfel nu depinzi de un cuptor cu microunde. Pennele cu pui și sos pesto verde sunt o alegere inspirată.

03 LaProvincia Blog

Salate cu pui

Proaspete, aromate și cu ingrediente de sezon, salatele cu pui pot fi pregătite dimineața înainte de plecare și vor rezista foarte bine într-o caserolă la frigider până la ora prânzului. Este indicat să prepari și să depozitezi separat dressingul pentru salată, și să îl amesteci în momentul servirii. O salată de rucola, piept de pui și roșii este perfectă pentru un prânz delicios la muncă.

Rulouri de piept de pui și piept de pui în sosuri

Practic, gustos și ușor de preparat, ruloul de piept de pui sau pieptul de pui în sos este un prânz consistent și aromat. Ai la dispoziție mai multe rețete simple de preparate de acest tip în categoria de rețete cu piept de pui.

Pregătește-ți pachetul pentru prânz și nu uita să împarți totul cu colegii tăi de muncă fiindcă mesele sunt mai gustoase alături de ei.

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase