Preview Articol Blog 47

La grătar cu gașca de prieteni. Roluri și veselie

Grătarul cu prietenii este activitatea pe care o aștepți și planifici cu mult înainte de începerea sezonului. Tu și prietenii tăi sunteți cei care plănuiți, stabiliți detalii și abia așteptați acea zi de weekend însorită, în care să vă urcați în mașini și să porniți către acel colț de natură care, pentru o zi, este al vostru.

Fiecare gașcă de prieteni are membri care se pricep la o anumită activitate de la grătar, sunt excepționali la pus detalii la punct sau, pur și simplu, sunt cei care întrețin atmosfera chiar și în mașină. Mulțumită lor, ai un grup de prieteni complet, care duce la bun sfârșit un grătar memorabil.

Care dintre aceste personaje reprezintă prietenii tăi și cum ajută ei în organizarea grătarului?

Pasul 1 3 730x390

Șoferul cel dintâi

Cum îl recunoști: Îi place să conducă, așa că refuză băuturile alcoolice în mod natural. Preferă anumite sucuri și nu este deranjat de faptul că petrece o zi întreagă la grătar, în natură, fără un pahar de vin sau o bere rece. Vorbește cu pasiune despre mașini și are grijă de autovehiculele celor din gașcă.

Când este cel mai util: Șoferul este cel mai potrivit prieten la decizia legată de locul de grătar. El se va documenta, pentru că are nevoie să știe cum este drumul până la destinație. Tot el va sesiza primul dacă locul este aglomerat, pentru că va observa numărul mașinilor din zonă.

Probabil că el va propune cu exactitate și locul, în funcție de ziua când veți merge la grătar. Dacă este o zi lucrătoare, va alege o destinație cunoscută. Însă, dacă mergeți la grătar, el va ști că un loc mai puțin cunoscut este ideal, pentru că nu va fi aglomerat.

Șoferul este, de multe ori, cel care alege să ia responsabilitatea curățeniei de după grătar, pentru că are un portbagaj la dispoziție pentru depozitarea gunoiului.

Pasul 2 3 730x390

Responsabilul cu calcule

Cum îl recunoști: El e cel care, de multe ori, în timp ce planificați o activitate sau călătorie, scoate dintr-o dată telefonul și verifică oferte, prognoza meteo sau informații locale. El are întotdeauna un punct de vedere exact și constructiv, care uneori poate schimba un loc de grătar complet sau vă poate feri de o zi ploioasă.

Când este cel mai util: El va ști cât de devreme aveți nevoie să plecați, care este distanța parcursă până la destinație, cel mai bun traseu – util mai ales dacă mergeți cu mai multe mașini. Tot el va ști care este bugetul necesar pentru carnea de grătar.

Pasul 3 3 730x390

Grataragiu șef

Cum îl recunoști: Stă lângă grătar, face glume despre mâncare și știe exact de cât timp are nevoie o masă în natură ca să fie complet pregătită. El îi coordonează pe ceilalți, care fie pun tacâmurile, fie pregătesc garniturile de fructe ori salatele, fie au în grijă paharul grataragiului.

Când este cel mai util: Bineînțeles, grataragiul șef va ști întotdeauna să facă fripturi impecabile și salate cu un gust bogat. El va calcula cantitățile de mâncare de care aveți nevoie și se va asigura că detaliile culinare sunt puse la punct. Altfel spus, veți avea întotdeauna sare, piper, condimente.

Grataragiul șef alege și cumpără mâncarea necesară. Cumpără tacâmurile și uneltele sau stabilește cine le va aduce la grătar. El înțelege cel mai bine că un grătar cu prietenii are nevoie de intimitate, așa că va alege un loc propice distracției.

Pasul 4 3 730x390

Sportivul grupului

Cum îl recunoști: Poate fi chiar cel care arată cel mai bine dintre toți 🙂 Face sport de obicei, are o garderobă în care articolele sport au loc de cinste și este întotdeauna pregătit pentru cel puțin un fotbal cu prietenii.  

Când este cel mai util: Sportivul grupului va avea grijă ca timpul de dinaintea grătarului să fie ocupat, fie prin socializare, fie prin activități sportive. El contribuie și la alegerea locului pentru grătar, deoarece acesta trebuie să aibă un teren de sport sau un spațiu generos de relaxare.

Tot el este cel care asigură salatele, garniturile de legume și legumele de pus pe grătar, pentru că știe ce înseamnă un meniul complet și echilibrat. El vine, de obicei, cu umbrele, scaune, mese și – bineînțeles – mingi de fotbal.

Pasul 5 1 730x390

Cel neimplicat, dar pasionat

Cum îl recunoști: Își pregătește un scaun și începe să povestească și să facă glume. De multe ori, nu știe să facă grătare și nu ascunde acest detaliu. Aduce semințele și plasează paharele pe masă, în dreptul fiecăruia. Apoi, începe poveștile.   

Când este cel mai util: Locul pe care îl alege el pentru masă este cel mai retras dintre posibilitățile spațiului de grătar, pentru că el știe că un grup de prieteni poate fi zgomotos. Tot el se asigură că întreaga gașcă are umbră la dispoziție, pentru momentele de nevoie.

Cunoscut și ca ”sufletul petrecerii”, nu lipsește de la grătar și are grijă ca invitații noi să se integreze rapid și ușor. Altfel spus, cum să nu îl inviți tocmai pe el?

Ultimul Pas La Gratar 730x390

La grătar!

Ieșirile la grătar se planifică de obicei fie la terasa unde mergeți regulat, fie în grădina unuia dintre prieteni. Sau, virtual, pe un grup pe Whats App sau Facebook.

Chiar dacă alegeți un loc de grătar într-o curte privată sau în natură, bucurați-vă de distracție și contribuția pe care o aduce fiecare!

 

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase