Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Vin Sărbătorile, vin Sărbătorile…Probabil că știi deja refrenul și îl fredonezi în gând, în timp ce privești ninsoarea pe geam. Apoi, îți amintești că va trebui să gătești și poate că vrei să le oferi celor dragi mese ușoare de Crăciun, care nu se văd apoi pe cântar. Îți prezentăm câteva idei de mâncăruri cu pui pentru Sărbători pe care îți vei dori să le repeți!
Pentru mâncărurile de mai jos îți recomandăm să folosești:
Poate că, în acest an, vrei ca sarmalele să nu fie doar delicioase, ci și colorate. Poți opta pentru sarmale de pui, pe care să le îmbraci în foile de viță pe care le păstrezi în congelator de ceva timp.
Carnea tocată de pui face echipă bună cu orezul, crenguțele de cimbru, pătrunjelul și ceapa verde. Timpul de gătire va fi mai scurt, la fel ca și viteza cu care preparatele dispar din farfurii.
Tradiționalii cârnați de casă pot fi la fel de savuroși, chiar dacă alegi să îi prepari cu pui. Sunt preparați după metoda clasică și da, necesită un timp de afumare.
Pulpele cu piele sunt vedetele acestui tip de preparat, care va ieși fraged, gustos și cu un raport echilibrat carne – grăsime. Poți să înlocuiești ⅓ din cantitatea ingredientelor cu piept de pui, pentru un preparat și mai ușor.
Lebărul este un preparat tradițional, sățios, condimentat. Uneori, ardelenii aleg să îl facă folosind ficat de pui. Are o textură extrafină, care aduce puțin a pate din ficat de pui.
Foile de dafin o să îi completeze gustul, în timp ce aspectul colorat îl face și mai atrăgător. Ceapa și ienibaharul contribuie la aroma de acasă pe care o împrăștie Crăciunul.
Poate că nu pare preparatul tradițional de Sărbători, însă puiul pe sticlă îți amintește că imaginația în bucătărie are rezultate delicioase.
Puiul pe sticlă are un gust bogat, ușor dulce, dar și ușor sărat. Crusta de deasupra face ca puiul să fie și mai apetisant și suculent. Apoi, vei pune pe un platou, în mijlocul mesei, un pui întreg, care se potrivește atmosferei pe care tu și cei dragi o creați împreună.
Clasice, dar versatile, ouăle umplute sunt aperitivele pe care probabil că abia aștepți să le vezi pe masă.
Umplutura poate fi dintr-un amestec delicios de maioneză și pate din ficat de pui sau dintr-o cremă surprinzătoare ce conține ton, ceapă verde, castravete murat și muștar.
Pentru salata de boeuf nu vei avea nevoie să adaptezi rețeta. Ea va apărea pe masă așa cum o știi și cum o așteaptă musafirii. Dacă vrei să faci o supă de pui în aceeași zi, poți extrage carnea fiartă (preferabil, piept de pui), pe care să o folosești la preparat.
Castraveții murați, morcovii, cartofii, mazărea și maioneza făcută în casă fac ca salata de boeuf să aibă gustul unic al copilăriilor și al serilor când rudele se adunau în jurul bradului, așteptând cadourile.
Cum ar fi să ai un desert sărat și original? Brioșele cu ouă fac parte din categoria preparatelor pe le poți consuma după masă sau independent de ea.
Durează circa 30 de minute să pregătești brioșele cu ouă. Fiecare bucată va avea oul ei fiert înăuntru, care va contribui la aspectul prăjiturii, atunci când o tai. Față de rețetele clasice de brioșe, poți înlocui ingredientele dulci cu broccoli fiert și mărunțit, pătrunjel și caș sau cașcaval.
Odată ce încerci oricare dintre aceste mâncăruri cu pui de Sărbători, este posibil să îți dorești să le repeți și în preajma Revelionului. Vei observa că sunt ușor de făcut, rapide și îți incită imaginația. Încearcă gustul ușor al Sărbătorilor petrecute la masă!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.