Cover - LaProvincia Blog

7 idei de mâncăruri cu pui pentru Sărbători delicioase și ușoare

Vin Sărbătorile, vin Sărbătorile…Probabil că știi deja refrenul și îl fredonezi în gând, în timp ce privești ninsoarea pe geam. Apoi, îți amintești că va trebui să gătești și poate că vrei să le oferi celor dragi mese ușoare de Crăciun, care nu se văd apoi pe cântar. Îți prezentăm câteva idei de mâncăruri cu pui pentru Sărbători pe care îți vei dori să le repeți!

Pentru mâncărurile de mai jos îți recomandăm să folosești:

  • Piept de pui întreg, cu os și piele, pe care îl poți tăia după bunul plac.
  • Mușchiuleț de pui ușor de tocat.
  • Ciocănele de pui cu piele, pentru versatilitatea lor.
  • Pui întreg, pe care îl poți adapta oricărei rețete.

sarmale in foi de vita

7 mâncăruri cu pui pentru Sărbători

Sarmale de pui în foi de viță

Poate că, în acest an, vrei ca sarmalele să nu fie doar delicioase, ci și colorate. Poți opta pentru sarmale de pui, pe care să le îmbraci în foile de viță pe care le păstrezi în congelator de ceva timp.

Carnea tocată de pui face echipă bună cu orezul, crenguțele de cimbru, pătrunjelul și ceapa verde. Timpul de gătire va fi mai scurt, la fel ca și viteza cu care preparatele dispar din farfurii.

carnati de pui

Cârnați de pui

Tradiționalii cârnați de casă pot fi la fel de savuroși, chiar dacă alegi să îi prepari cu pui. Sunt preparați după metoda clasică și da, necesită un timp de afumare.

Pulpele cu piele sunt vedetele acestui tip de preparat, care va ieși fraged, gustos și cu un raport echilibrat carne – grăsime. Poți să înlocuiești ⅓ din cantitatea ingredientelor cu piept de pui, pentru un preparat și mai ușor.

Lebăr din ficat de pui

Lebărul este un preparat tradițional, sățios, condimentat. Uneori, ardelenii aleg să îl facă folosind ficat de pui. Are o textură extrafină, care aduce puțin a pate din ficat de pui.

Foile de dafin o să îi completeze gustul, în timp ce aspectul colorat îl face și mai atrăgător. Ceapa și ienibaharul contribuie la aroma de acasă pe care o împrăștie Crăciunul.

Pui pe sticlă

Poate că nu pare preparatul tradițional de Sărbători, însă puiul pe sticlă îți amintește că imaginația în bucătărie are rezultate delicioase.

Puiul pe sticlă are un gust bogat, ușor dulce, dar și ușor sărat. Crusta de deasupra face ca puiul să fie și mai apetisant și suculent. Apoi, vei pune pe un platou, în mijlocul mesei, un pui întreg, care se potrivește atmosferei pe care tu și cei dragi o creați împreună.

oua umplute

Ouă umplute

Clasice, dar versatile, ouăle umplute sunt aperitivele pe care probabil că abia aștepți să le vezi pe masă.

Umplutura poate fi dintr-un amestec delicios de maioneză și pate din ficat de pui sau dintr-o cremă surprinzătoare ce conține ton, ceapă verde, castravete murat și muștar.

Salată de boeuf

Pentru salata de boeuf nu vei avea nevoie să adaptezi rețeta. Ea va apărea pe masă așa cum o știi și cum o așteaptă musafirii. Dacă vrei să faci o supă de pui în aceeași zi, poți extrage carnea fiartă (preferabil, piept de pui), pe care să o folosești la preparat.

Castraveții murați, morcovii, cartofii, mazărea și maioneza făcută în casă fac ca salata de boeuf să aibă gustul unic al copilăriilor și al serilor când rudele se adunau în jurul bradului, așteptând cadourile.

Brioșe cu ouă

Cum ar fi să ai un desert sărat și original? Brioșele cu ouă fac parte din categoria preparatelor pe le poți consuma după masă sau independent de ea.

Durează circa 30 de minute să pregătești brioșele cu ouă. Fiecare bucată va avea oul ei fiert înăuntru, care va contribui la aspectul prăjiturii, atunci când o tai. Față de rețetele clasice de brioșe, poți înlocui ingredientele dulci cu broccoli fiert și mărunțit, pătrunjel și caș sau cașcaval.

Odată ce încerci oricare dintre aceste mâncăruri cu pui de Sărbători, este posibil să îți dorești să le repeți și în preajma Revelionului. Vei observa că sunt ușor de făcut, rapide și îți incită imaginația. Încearcă gustul ușor al Sărbătorilor petrecute la masă!

 

Ultimele articole

Citește

Cum organizezi cu succes o masă în aer liber

Sezonul cald vine cu noi posibilități și cu ocazii perfecte de făcut amintiri. Mesele luate în aer liber alături de familie, în confortul propriei tale terase de acasă sau în grădină sunt momente speciale încărcate cu gust și bucurie. Un prânz luat în aer liber, în tihnă și în adiere de vânt te încarcă cu […]

Citește

Cei mai iuți ardei din lume și câteva preparate pentru curajoși

Înainte de toate, e bine să știi că iuțimea ardeilor se măsoară în unități Scoville, după scara Scoville – inventată de un farmacist pe nume Wilbur Scoville în 1912. Folosind scara Scoville, se stabilește cât de iute este un ardei în funcție de concentrația de capsaicină pe care o are în componență. Scara Scoville începe […]

Citește

Plating de casă sau cum să aranjezi mâncarea în farfurie

Fie că organizezi o mică adunare la tine acasă și servești mâncare sau prepari cina doar pentru tine, aranjarea preparatelor în farfurie face parte din experiența culinară. Gustul este important, bineînțeles, dar la fel de important este și aspectul pentru că orice bunătate trece mai întâi prin filtrul vizual, iar când un fel de mâncare […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli