Metoda corectă: Cum se fierbe carnea de pui

Există două tipuri de oameni. Cei care fierb pui ocazional, pentru că gustul mâncării poate să aibă de suferit și cei care au descoperit avantajele sale. Odată ce descoperi cum se fierbe carnea de pui și cinele tale se vor schimba. Carnea fiartă devine mai suculentă, moale și tocmai bună pentru viitoarele tale idei culinare.

Poți să preferi carnea de pui fiartă din mai multe motive.
● Ai adoptat un regim de viață sănătos;
● Vrei să pregătești paste cu carne, o salată sau un sandviș;
● Ai nevoie de zeama rămasă pentru alte rețete.

De fapt, potrivit unui studiu, carnea de pui fiartă este mai sănătoasă decât cea preparată pe grătar sau în cuptorul cu microunde.

Carnea de pui fiartă corect este suculentă, ușor de tăiat și are gustul pentru care o preferi, în fața altor opțiuni. Cea preparată greșit este fadă, uscată și se sfărâmă prea rapid.

Cum să fierbi un pui întreg

Un pui întreg LaProvincia de dimensiuni medii are o greutate de circa 1,5 kg. Ai nevoie să fierbi un astfel de pui circa o oră, la foc mediu înspre mic. Durata se ajustează în funcție de greutate. Iată pașii prin care poți fierbe puiul simplu și rapid, ca să obții un rezultat suculent.

  1. Pune puiul întreg într-o cratiță sau oală suficient de mare, astfel încât să rămână spațiu în lateralul puiului și pe deasupra.
  2. Adaugă apă rece. Carnea se poate altera dacă alegi să adaugi puiul atunci când apa deja a atins temperatura de fierbere.
  3. Adaugă o ceapă întreagă curățată, pentru gust, pe care o poți scoate după ce fierbe 20-30 minute.
  4. Lucrează la aromă. Pune legume, boabe de piper, morcovi, pătrunjel și alte condimente, în ordinea fierberii.
  5. Elimină spuma apărută imediat după ce puiul începe să fiarbă. Dacă spuma incoloră rămasă contribuie la gust, cea de culoare închisă conține excesul de proteine din carne și celule din sânge.
  6. Lasă puiul să fiarbă fără să amesteci. Dacă puiul nu este moale, îl mai poți lăsa circa 15 minute pe foc. Odată ce e gata, carnea poate fi uscată cu un prosop de hârtie.

Cum mai poți fierbe carnea de pui… în bucăți

  • Pieptul de pui: Adaugă usturoi, ghimbir proaspăt, lămâi, chili uscat, frunze de laur sau alte ingrediente similare în apă pentru un gust mai bogat. Pieptul va fi gata în 20-30 de minute. Dacă pieptul de pui nu pare gata, ține-l în apa fiartă, în câteva serii de 3-4 minute.
  • Pulpe de pui: Adaugă usturoi pisat, foi de dafin, boabe de piper și cimbru pentru aromă. Supraveghează pulpele dezosate, pentru că fierb mai repede decât cele cu os. Pulpele vor fi gata în 40-50 minute.
  • Gât, spate de pui: Sunt șanse foarte mari ca gâturile sau bucățile de spate de pui pe care le fierbi să fie special alese pentru o supă ori ciorbă. Oricum, acestea fierb mai rapid decât bucățile mari de pui. Sunt gata în 40-45 minute.

Odată ce înveți cum se fierbe carnea de pui, poți începe să gătești două rețete într-o singură zi – cu carnea și zeama puiului. Dacă nu vrei să folosești zeama, las-o să se răcească, apoi păstreaz-o în congelator. Și observă-ți imaginația cum începe să lucreze!

 

Ultimele articole

Citește

Cum organizezi cu succes o masă în aer liber

Sezonul cald vine cu noi posibilități și cu ocazii perfecte de făcut amintiri. Mesele luate în aer liber alături de familie, în confortul propriei tale terase de acasă sau în grădină sunt momente speciale încărcate cu gust și bucurie. Un prânz luat în aer liber, în tihnă și în adiere de vânt te încarcă cu […]

Citește

Cei mai iuți ardei din lume și câteva preparate pentru curajoși

Înainte de toate, e bine să știi că iuțimea ardeilor se măsoară în unități Scoville, după scara Scoville – inventată de un farmacist pe nume Wilbur Scoville în 1912. Folosind scara Scoville, se stabilește cât de iute este un ardei în funcție de concentrația de capsaicină pe care o are în componență. Scara Scoville începe […]

Citește

Plating de casă sau cum să aranjezi mâncarea în farfurie

Fie că organizezi o mică adunare la tine acasă și servești mâncare sau prepari cina doar pentru tine, aranjarea preparatelor în farfurie face parte din experiența culinară. Gustul este important, bineînțeles, dar la fel de important este și aspectul pentru că orice bunătate trece mai întâi prin filtrul vizual, iar când un fel de mâncare […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli