Party la grătar

A mai rămas o lună de vară! Încă putem să profităm de vremea frumoasă, înainte să ne cuibărim înapoi prin case și pe sub umbrele. 

O petrecere în aer liber este mereu o idee bună. Indiferent de locația pe care o alegi, a venit momentul să aprinzi grătarul, să dai drumul la muzică și să stai la povești cu cei dragi.

Dacă urmează să organizezi o petrecere pentru o zi de naștere sau dacă vrei pur și simplu să te relaxezi cu prietenii în weekend, noi am făcut o listă cu sfaturi pentru un grătar pe cinste:

Pregătește ingredientele înainte să ajungă musafirii

Petrecerea începe când ajung invitații așa că asigură-te că ai totul pus la punct înainte, ca să nu pierzi vremea singur prin bucătărie.

Nu vorbim despre grătar. Grătarul este vedeta zilei și se face împreună cu toată lumea.

Cu o zi înainte de petrecere

  • cumpară carnea, legumele, răcoritoarele și decorațiunile.
  • marinează carnea pentru grătar.
  • pune pungi pentru gheață la congelator.
  • pregătește garniturile care necesită un timp îndelungat pentru gătire.
  • pregătește desertul.
  • alege un playlist potrivit.

În ziua petrecerii

  • aranjează masa și scaunele la o distanță rezonabilă față de grătar ca să nu afumi musafirii. 
  • aranjează decorațiunile pentru o atmosferă plăcută – în cazul în care petrecerea va ține până seara asigură-te că vei avea și o sursă de lumină.
  • pregătește tacâmurile – dacă le preferi pe cele de unică folosință, alege-le pe cele din hârtie.
  • taie legumele – dacă urmează să faci burgeri, feliază roșiile și pregătește frunzele de salată.
  • pune câteva aperitive pe masă.
  • taie fructele în bucăți mici, ușor de manevrat.

Surprinde invitații cu aranjamente inedite

Grătarul se face în aer liber și nu ai cum să scapi de musculițe, praf și alte lucruri care ajung misterios prin pahare. Evită acest inconvenient folosind hârtie de copt pentru brioșe pe post de capac. 

E cald afară și da, mâncarea se strică foarte ușor. Folosește o tavă mare, puțin adâncă, plină cu gheață pentru a pune vasele cu salate, sosuri și garnituri reci. Arată spectaculos și alimentele se păstrează proaspete.

Că tot vorbim despre gheață, dacă ai sticle cu bere sau răcoritoare, pune-le într-o roabă sau un lighean mare și folosește baloane umplute cu apă rece, sau chiar băgate la congelator în prealabil pentru a menține băutura la o temperatura perfectă. Când apa din baloane se încălzește, poți să organizezi o bătaie cu apă!

Pentru mai mult spațiu pe masă, folosește platouri de servire etajate. Aceste platouri vor da un aer fancy petrecerii.

Amenajează un spațiu pentru urgențe. Pune într-o cutie spray-uri anti-țânțari, cremă cu factor de protecție 50, leucoplast, șervețele umede și uscate și un extinctor lângă. 

Dacă ești departe de casă, amenajează un loc pentru spălat pe mâini. 

Înainte să încingi grătarul

Pregătește, lângă grătar, un spațiu cu ustensile și alte obiecte utile:

  • prosoape,
  • șorțuri,
  • cuțite,
  • boluri și farfurii,
  • clește pentru carne,
  • furculiță pentru grătar,
  • apă,
  • o găleată cu băuturi reci,
  • lemne și cărbuni,
  • perie pentru grătar,
  • deschizător de bere.

Acum că ai totul pregătit poți să începi petrecerea. Ai grijă să nu arzi carnea!

 

Ultimele articole

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international