Party la grătar

A mai rămas o lună de vară! Încă putem să profităm de vremea frumoasă, înainte să ne cuibărim înapoi prin case și pe sub umbrele. 

O petrecere în aer liber este mereu o idee bună. Indiferent de locația pe care o alegi, a venit momentul să aprinzi grătarul, să dai drumul la muzică și să stai la povești cu cei dragi.

Dacă urmează să organizezi o petrecere pentru o zi de naștere sau dacă vrei pur și simplu să te relaxezi cu prietenii în weekend, noi am făcut o listă cu sfaturi pentru un grătar pe cinste:

Pregătește ingredientele înainte să ajungă musafirii

Petrecerea începe când ajung invitații așa că asigură-te că ai totul pus la punct înainte, ca să nu pierzi vremea singur prin bucătărie.

Nu vorbim despre grătar. Grătarul este vedeta zilei și se face împreună cu toată lumea.

Cu o zi înainte de petrecere

  • cumpară carnea, legumele, răcoritoarele și decorațiunile.
  • marinează carnea pentru grătar.
  • pune pungi pentru gheață la congelator.
  • pregătește garniturile care necesită un timp îndelungat pentru gătire.
  • pregătește desertul.
  • alege un playlist potrivit.

În ziua petrecerii

  • aranjează masa și scaunele la o distanță rezonabilă față de grătar ca să nu afumi musafirii. 
  • aranjează decorațiunile pentru o atmosferă plăcută – în cazul în care petrecerea va ține până seara asigură-te că vei avea și o sursă de lumină.
  • pregătește tacâmurile – dacă le preferi pe cele de unică folosință, alege-le pe cele din hârtie.
  • taie legumele – dacă urmează să faci burgeri, feliază roșiile și pregătește frunzele de salată.
  • pune câteva aperitive pe masă.
  • taie fructele în bucăți mici, ușor de manevrat.

Surprinde invitații cu aranjamente inedite

Grătarul se face în aer liber și nu ai cum să scapi de musculițe, praf și alte lucruri care ajung misterios prin pahare. Evită acest inconvenient folosind hârtie de copt pentru brioșe pe post de capac. 

E cald afară și da, mâncarea se strică foarte ușor. Folosește o tavă mare, puțin adâncă, plină cu gheață pentru a pune vasele cu salate, sosuri și garnituri reci. Arată spectaculos și alimentele se păstrează proaspete.

Că tot vorbim despre gheață, dacă ai sticle cu bere sau răcoritoare, pune-le într-o roabă sau un lighean mare și folosește baloane umplute cu apă rece, sau chiar băgate la congelator în prealabil pentru a menține băutura la o temperatura perfectă. Când apa din baloane se încălzește, poți să organizezi o bătaie cu apă!

Pentru mai mult spațiu pe masă, folosește platouri de servire etajate. Aceste platouri vor da un aer fancy petrecerii.

Amenajează un spațiu pentru urgențe. Pune într-o cutie spray-uri anti-țânțari, cremă cu factor de protecție 50, leucoplast, șervețele umede și uscate și un extinctor lângă. 

Dacă ești departe de casă, amenajează un loc pentru spălat pe mâini. 

Înainte să încingi grătarul

Pregătește, lângă grătar, un spațiu cu ustensile și alte obiecte utile:

  • prosoape,
  • șorțuri,
  • cuțite,
  • boluri și farfurii,
  • clește pentru carne,
  • furculiță pentru grătar,
  • apă,
  • o găleată cu băuturi reci,
  • lemne și cărbuni,
  • perie pentru grătar,
  • deschizător de bere.

Acum că ai totul pregătit poți să începi petrecerea. Ai grijă să nu arzi carnea!

 

Ultimele articole

Citește

Cum organizezi cu succes o masă în aer liber

Sezonul cald vine cu noi posibilități și cu ocazii perfecte de făcut amintiri. Mesele luate în aer liber alături de familie, în confortul propriei tale terase de acasă sau în grădină sunt momente speciale încărcate cu gust și bucurie. Un prânz luat în aer liber, în tihnă și în adiere de vânt te încarcă cu […]

Citește

Cei mai iuți ardei din lume și câteva preparate pentru curajoși

Înainte de toate, e bine să știi că iuțimea ardeilor se măsoară în unități Scoville, după scara Scoville – inventată de un farmacist pe nume Wilbur Scoville în 1912. Folosind scara Scoville, se stabilește cât de iute este un ardei în funcție de concentrația de capsaicină pe care o are în componență. Scara Scoville începe […]

Citește

Plating de casă sau cum să aranjezi mâncarea în farfurie

Fie că organizezi o mică adunare la tine acasă și servești mâncare sau prepari cina doar pentru tine, aranjarea preparatelor în farfurie face parte din experiența culinară. Gustul este important, bineînțeles, dar la fel de important este și aspectul pentru că orice bunătate trece mai întâi prin filtrul vizual, iar când un fel de mâncare […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli